a este jedna poznamka....chalanom ide a aby som teba upokojil....kazdy sminac ma nejake hot alebo dead pixels....pri canone existuje nejaky navod ako premapovat chip doma....neviem ci funguje na nikon..a ak aj nie....tak sa nic nedele vezmi si ze tam mas zlych 10 pixelov z 12 ci 16 milionov...myslis ze sa to oplati riesit ? ide o to ze ked to je vidno na fotke tak to treba vyretusovat...mne sa to zdalo na tej fotke podla tych svetlych bodov na ciernom pozadi...
viking nenaucil si sa este ze jemu netreba hovorit o vadach ktore su nepodstatne mne uz je z neho smiesno. ja som sa tiez opytala kade jaku somarinu uz ale myslim ze som oproti nemu v norme resp jednoznacne chlapec vedie oproti vsetkym...jemu je jedno ze vravis nezakladaj. jemu povies tam mas to a to a tema je na svete
na tie "hot - dead pixels" som ho ja upozornil....na jednej fotke sa mi zdalo ze ich ma....kukni jeho fotku "flaska" taka cervena....cely problem sme mohli vyriesit tam....stacilo kebyze mi posle tu cierno ciernu fotku....ale nedal si povedat....musel zalzit novu temu...
no je tam jeden hot pixel, ale to sa moze stat kazdemu fotaku ja mam napr. horizontalne ciary cez fotku, ked fotim daco vecer a je tam silny zdroj svetla podla nikonu je to v poriadku - vlastnost snimacu a to iste su aj hot pixle zalezi od expozicie, mozu tam byt aj nemusia
To by mě zajímalo kolik takových témat už tu je Mám nápad, co takhle začít fotit do rawu? 90% raw editorů ti hot pixely automaticky odstraní. Ten návod pro přemapování snímače pro Canon na Nikonu bohužel nefunguje. Přemapování snímače stojí v ČR 500kč, takže nějakých 20e.
viking nenaucil si sa este ze jemu netreba hovorit o vadach ktore su nepodstatne mne uz je z neho smiesno. ja som sa tiez opytala kade jaku somarinu uz ale myslim ze som oproti nemu v norme resp jednoznacne chlapec vedie oproti vsetkym...jemu je jedno ze vravis nezakladaj. jemu povies tam mas to a to a tema je na svete
Asi to bude vekovým rozdielom, nemyslíš? Ale pozri sa na to z druhej strany. O 10 rokov keď sa opýta každú otázku o digitále tak snáď bude na každú poznať odpoveď a následne keď sa niečo spýta tak ho buď vysmeje alebo poradí Každopádne, na niečo to určite bude Alebo ho to všetko prejde a začne fotiť na film
Asi to bude vekovým rozdielom, nemyslíš? Ale pozri sa na to z druhej strany. O 10 rokov keď sa opýta každú otázku o digitále tak snáď bude na každú poznať odpoveď a následne keď sa niečo spýta tak ho buď vysmeje alebo poradí Každopádne, na niečo to určite bude Alebo ho to všetko prejde a začne fotiť na film
neviem ci vedie tento tyzden urcite, ale myslim ze prvenstvo stale patri chalanovi s nickom: posterusak
kde by som nasiel na nete vytlacenu foto z tlaciarne D img src="https://img.ephoto.sk/images/theme_default/emoticons/bigsmile.png" alt="" /> toto mna uplne zabilo img src="https://img.ephoto.sk/images/theme_default/emoticons/bigsmile.png" alt="" /> img src="https://img.ephoto.sk/images/theme_default/emoticons/bigsmile.png" alt="" />
Včera mi došiel nový 60D a v hladáčiku vidím maličkú čiernu bodku + ešte je tam aj malá tmavšia smuha, čo s tým? Reklamácia? Mám to so seťákom EF-S 18-55 IS II. Za rady ďakujem.
Včera mi došiel nový 60D a v hladáčiku vidím maličkú čiernu bodku + ešte je tam aj malá tmavšia smuha, čo s tým? Reklamácia? Mám to so seťákom EF-S 18-55 IS II. Za rady ďakujem.
Dead pixels
tu som nieco lahko cez vyhladavanie dal
Včera mi došiel nový 60D a v hladáčiku vidím maličkú čiernu bodku + ešte je tam aj malá tmavšia smuha, čo s tým? Reklamácia? Mám to so seťákom EF-S 18-55 IS II.
Za rady ďakujem.
Včera mi došiel nový 60D a v hladáčiku vidím maličkú čiernu bodku + ešte je tam aj malá tmavšia smuha, čo s tým? Reklamácia? Mám to so seťákom EF-S 18-55 IS II.
Za rady ďakujem.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa