Ahojte...uvažujem o kúpe novej zrkadlovky no stále váham medzi D7000 a D300s...neviem sa rozhodnúť. Preto vás chcem poprosiť či by ste mi nevedeli poradiť...poprípade napísať nejaké skúsenosti s oboma ak máte Ďakujem
No tazko povedat... D300s je starsi ale velmi dobry stroj a D7000 je zase novy... ma lepsie zvladnute iso.. aj fotky sa mi zdaju o nieco kvalitnejsie ale zase D300s mi lepsie sadla do ruky je vacsia ... ale tak myslim ze ak si kupis D7000 tak s tym nic nepokazis predsa je to modernejsi stroj...
hlavna vyhoda d300s je ze je to profi telo, vsetky dolezite cudliky mas na tele, a nemusis sa stale hrabat v menu. keby som si mal vybrat ja medzi tymito dvoma, D300s je jasna volba.
v prvom rade si nenapisal co chces fotit...takze ti tazko budeme radit...ak potrebujes skvely obraz pri vysokom ISO tak d7000....ak potrebujes rychlost...odolne spracovanie....a skvelu ergonomiu tak d300s...
Ahojte...uvažujem o kúpe novej zrkadlovky no stále váham medzi D7000 a D300s...neviem sa rozhodnúť. Preto vás chcem poprosiť či by ste mi nevedeli poradiť...poprípade napísať nejaké skúsenosti s oboma ak máte Ďakujem
nemam ani jeden, len chcem dodat, ze mam taky pocit, ze sa to tu uz riesilo, prave tieto dve tela .. skus pohladat tu temu .. snad ti to pomoze ..
Riesil som rovnaku dilemu, kupil som d7000 za 3 mesiace predal lebo telo mi proste nesedelo v ruke, male telo. Kupil som d700, nemozem byt spokojnejsi je to iny level a myslim ze na inzeratoch sa teraz predava viac nez vyhodne.
D7000 ma autofocus vo video mode.. nevravim ze je to ultra rychle a presne, ale aspon nieco.. d300s je na video skoro nepouzitelny. maximalne len na staticke zabery. Mam skusenost s oboma a tiez sa mi zdalo ze ta 7000 zvlada lepsie vysoke ISO. Ale tiez sa priklanam k nazoru, ze d700-ky sa v bazaroch teraz celkom nahromadili a to je jednoznacne najlepsia volba ;D
ergonomia sa da velmi dobre doladit battery gripm a hand strap-om, mam d7000 fotil som aj s d300s, d300s ma od zaciatku super ergonomiu, ale d7000+grip (+hand strap) je naozaj super
Mozno sa budem opakovat, ale moja skusenost: D300: + ergonomia + dva sloty + odolne telo + autofocus !!! D7000: + viac MPix + lepsie video + leosi high ISO + hmostnost (?) + dva sloty Aj ked ma 7000-ka vela plusov tak pre mna je D300s momentalne najlepsi crop od Nikonu. Je to kusisko zeleza s perfektnym autofocusom a uplne dostacujucim cipom. Darmo mi je super ISO ked 7000-ka v sere dobre nezaostri. Ako amater by som volil D7000, ak hladas stroj do prevadzky na ktory sa treba v prvom rade spolahnut tak D300s.
Bolo to rozoberané 100000 krát a možno aj viac...Musíš vedieť na čo to chceš, pokiaľ nevieš, tak si kúp D3100... Ak máš tých 1000 a viac eur, skús D700 (bazár), no podľa môjho úsudku, Ti bude nanič...(nechcem Ťa uraziť) PS: D7000 je odolná podľa mojich skúseností dosť. PS2: D300s nieje profesionálny model, možno bol... PS3: D7000 je naozaj pomerne malá. PS4: zajtra hovädzia alebo slepačia polievka?
Bolo to rozoberané 100000 krát a možno aj viac...Musíš vedieť na čo to chceš, pokiaľ nevieš, tak si kúp D3100... Ak máš tých 1000 a viac eur, skús D700 (bazár), no podľa môjho úsudku, Ti bude nanič...(nechcem Ťa uraziť) PS: D7000 je odolná podľa mojich skúseností dosť. PS2: D300s nieje profesionálny model, možno bol... PS3: D7000 je naozaj pomerne malá. PS4: zajtra hovädzia alebo slepačia polievka?
D7000 ma autofocus vo video mode.. nevravim ze je to ultra rychle a presne, ale aspon nieco.. d300s je na video skoro nepouzitelny. maximalne len na staticke zabery. Mam skusenost s oboma a tiez sa mi zdalo ze ta 7000 zvlada lepsie vysoke ISO. Ale tiez sa priklanam k nazoru, ze d700-ky sa v bazaroch teraz celkom nahromadili a to je jednoznacne najlepsia volba ;D
Nikon D7000 alebo Nikon D300s ?
keby som si mal vybrat ja medzi tymito dvoma, D300s je jasna volba.
www.ephoto.sk/forum/48/7097/nikon-d300s-vs-d7000/strana-1/
www.ephoto.sk/forum/12/6366/d7000-vs-d300/
www.ephoto.sk/forum/1/5565/nikon-d-300s-vs-d-7000/
http://www.richardpeters.co.uk/blog/2010/11/07/nikon-d7000-full-res-high-iso-samples-vs-d300/
D300:
+ ergonomia
+ dva sloty
+ odolne telo
+ autofocus !!!
D7000:
+ viac MPix
+ lepsie video
+ leosi high ISO
+ hmostnost (?)
+ dva sloty
Aj ked ma 7000-ka vela plusov tak pre mna je D300s momentalne najlepsi crop od Nikonu. Je to kusisko zeleza s perfektnym autofocusom a uplne dostacujucim cipom. Darmo mi je super ISO ked 7000-ka v sere dobre nezaostri. Ako amater by som volil D7000, ak hladas stroj do prevadzky na ktory sa treba v prvom rade spolahnut tak D300s.
Som toho nazoru, ze D7000 ma o nieco lepsi obrazovy vystup , hlvne v DR, ISO a 16Mpx sa zide.
Autofokus je zhruba rovnako rychly a spolahlivy.
Dnes jedinu vyhodu D300 vydim v ergonomii.
Ak ti vyhovuje ergonomia D7000 , odporucam ju.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa