Hore
Fórum » Návrhy a pripomienky
 

zeby sme zacali mat moderovane forum ?

viking81
viking81 2009-05-12 21:42:30+02
po zmazani temy exif viewer a domnievam sa ze aj temy o blokovani uzivatelov som nadobudol dojem ze tu mame moderovane forum ? ci sa mylim a bola to len podpasovka demokracii ?
 
Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-05-13 08:39:26+02
Neviem preco tu vsetci spominate, ze chranime Edu, ze ho obhajujme, ze je priam clenom redakcie. To predsa nie je pravda. Edu je jeden z najpopularnejsich uzivatelov na ephote a ostatnym uzivatelom sa jeho fotky pacia. Dosahuje standardne nadpriemernu kvalitu fotografii a preto aj dostal ocenenie redakcie. Ukazalo sa, ze niektore z fotografii boli robene sposobom, ktory nie vsetci schvalujeme. Ja by som to tak nerobil, ini mozno ano. Neodsudzujem ho, ale nie je to moj styl. Edu urobil chybu, uzivatelom sa to nepacilo a tak ho riadne zvozili. Ja s tym suhlasim. Ale nemozem suhlasit so sposobom ako to napokon medzi roznymi uzivatelmi prerastlo do nezmyselnych hadok, osocovaniu, nadavkam... Temy fora, v ktorych sa o tom pisalo boli vymazane prave z tohto dovodu, nie aby boli zahladzovane nejake stopy. Vase prispevky mozu byt tvrde, nekompromisne, ale je urcita miera slusnosti a sposobu vyjadrovania, cez ktoru by sa nemalo ist. Ta miera bola prekrocena.
Edu si urobil hanbu, ale vela inych uzivatelov si tiez pokazilo svoje meno, nie tym, ze poukazovali na niektore zvlastne praktiky, ale tym ako na ne poukazovali. Kazdy z nich si to bude asi dlho zehlit.
 
Hegi
2009-05-13 11:26:44+02
Mňa zaráža len jedna vec a to, že Karol a Julo tu pre nás pripravujú geniálne recenzie, články, tipy a neviem čo, no a väčšina ľudí, namiesto toho aby zavítala ku fotkám a okomentovala ich ide na fórum... Navrhujem zrušiť fórum... :D :D :D
 
kralik_j
2009-05-13 15:17:31+02
príspevok od: Marcel Rebro
pracovnu dobu ... o chcel povedat ... a klony su povolene ;-)
fu, ty si vari sterilny :) ked sa proti servilnosti? :D
Bez urazky, len som si ho vsimol kolko casu tu karol travi. Ja na jeho mieste keby som bol cely den za netom, tak vecer som po fuciku v krcme alebo s nejakymi zenami :))) alebo spracuvavam fotky ;)
Dufam ze som Karola ´nenastartoval´ aby zostaval na fore i po pol noci hehe
 
Kveto
2009-05-14 07:29:20+02
príspevok od: Bpali
a co by bolo so zaciatocnikmi? :)
aj začiatočník môže byť fotograf ako napríklad ja :)
 
Marcel Rebro
2009-05-14 07:48:35+02
príspevok od: Kveto
aj začiatočník môže byť fotograf ako napríklad ja :)
ak vlastnis piano neznamena to ze si automaticky pianista ;-)
 
Kveto
2009-05-14 08:06:39+02
príspevok od: Marcel Rebro
ak vlastnis piano neznamena to ze si automaticky pianista ;-)
to je predsa jasné, ale môžeš byť pian
 
quintes
2009-05-14 10:02:15+02
príspevok od: Kveto
to je predsa jasné, ale môžeš byť pian
ty si skôr ladič pián.. Ani nie tak ladič ako pian..
 
Kveto
2009-05-14 10:45:33+02
príspevok od: quintes
ty si skôr ladič pián.. Ani nie tak ladič ako pian..
no vidíš a ty sťažuješ sa na invektívy :)
 
sunajn
2009-05-14 15:13:36+02
príspevok od: tomino070
Naco je tu tato tema? Len aby ste si tu dalej vypisovali kto ma vacsieho vtaka...
Co ma tato tema spolocne s fotografiou?
Aby si tu mohol vliezť a niečo ´múdre´ zanechať...
 
quintes
2009-05-14 17:43:17+02
príspevok od: Kveto
no vidíš a ty sťažuješ sa na invektívy :)
:-)
 
leto
2009-05-14 19:12:10+02
príspevok od: rumrunner
problem tohto portalu je v tom, ze je tu vela ludi, ktori maju radsej nezmyselne temy a dlhe nikam neveduce pokecy ako fotenie a prispievanie do hodnotnych diskusii o foteni a technike. Ze vas to este bavi...
dakujem,,,:)
 
FilipMino
2009-05-14 21:51:08+02
Myslím, že tento portál je o fotografii, fotografovaní a fotoaparátoch, tak prečo sa bavíme o tom, čo nás rozdeľuje a nie o tom, čo nás spája, myslím tým fotografovanie.
 
2009-05-14 22:02:20+02
a zase zmizlo vlakno o alze...len neviem, ci naozaj, ci som uz tolko vypil, ze dobre nevidim :o)))
 
FilipMino
2009-05-14 22:03:31+02
príspevok od: Marcel Rebro
ak vlastnis piano neznamena to ze si automaticky pianista ;-)
ak vlastníš fotoaparát neznamená to, že si fotograf, veď každý nejako začína.
 
admin
redakcia ephoto.sk 2009-05-14 22:36:04+02
Aj ked to bolo smerovane na Karola nemozem nenapisat svoje stanovisko, kedze autorovi usla pointa. Tento portal nie je vystavna sien v zmysle, ako ste to vy popisal. V takom prípade sú jasne stanovene kriteria, tak ako tomu byva aj pri roznych sutaziach. Na tomto portali su tiez stanovene kriteria, ktorymi su hlavne: uverejnovat svoje autorske fotografie a samozrejme musia splnat urcite spolocenske a morálne normy. Inak je autor za svoje diela, ktore zverejni a co k nim napise /ako boli vytvorene/ zodpovedny sám. Tento portal ponuka bezplatny priestor pre prezentaciu fotografickej tvorby, vzajomnu komunikaciu atd., atd. Ako tvorcovia portalu sme zhodnotili, ze uvedene vlakna, ktoré boli zmazane, neprispievaju k upokojeniu atmosfery, ich obsah bol vo vztahu k zameraniu tohto portalu kontraproduktivny. Robi sa to aj na inych portaloch a nikto sa tam nad tym nezamysla.
A staci ked jeden clovek, napise nieco o osobnych vazbach a poniektorí z Vas to uz pomaly vyuzivaju ako najvacsi argument na vsetko. Takze to poviem este raz!Nase osobne vazby na EDU su take, ako na kohokolvek z tohto portalu. Jedini ludia, s ktorymi mame osobny kontakt su nasi externi redaktori. Ocenenia dostali a dostanu aj dalsi autori a blokovanie ste si vyziadali vy a spravanie poniektorych jedincov. Kazdy slusny a korektny uzivatel portalu je pre nas rovnako dolezity a podla nasich moznosti riesime problemy a poziadavky, ktore su k nam zasielane.
Co sa tyka komercie a prezentacie fotografii bez hlbsieho obsahu... Komerciu tohto portalu vidim akurat tak v reklame (ktora je nevhnutna, aby sme tu mohli byt) a pokial ide o fotografie - je to tvorba a osobná prezentacia uzivatelov tohto portalu. Preto sa mi zda Vas komentar ku kvalite fotografii zaujimavy, v podstate ste ohodnotil vsetkych jednym razom.:) Kritika portalu v tomto smere je teda na nespravnom mieste.
Moj osobny postreh: Mam pocit, ze najviac zakladaju taketo vlakna (v podstate
o nicom)a vehementne v nich diskutuju práve tí, ktorí by sa mali skor venovat fotografii aby tie ´disponovali prepojenim obsahu a formy´.
A podpasovka demokracii? O com sa tu hovori? Aj v demokracii existuju urcite pravidla, ktore sa musia dodrziavat, nehovoriac o slusnosti.

vsetkym fanúšikom dobrej fotografie prajem pekny vecer
admin
 
retep
2009-05-14 23:01:51+02
Dakujem za odpoved...
preco je podpisana ako admin,na to vie odpoved len admin..aj to vsak ukazuje na kulturu,nazory a smerovnie ludi na tomto portali.
Ak si dobre pamatam,ani raz som nenapisal,ze redakciu spajam s edu,osobne,sponzorsky,priatelsky ani inak.
aj po tomto prispevky si stojim za svojim nazorom,ze je postoj k zmazaniu vlakna,je takmer identicka reakcia ,ako sa tu zachoval edu.
Ja som cely ´pribeh´uplynulych dni transformoval na fungovanie a pravidla tohoto portalu.Vidim identitu,spolocne znaky.
Admin,ani raz si nenapisal nevyjadril sa k teme,ktoru som sa snazil otvori:hovorit namiesto o edu,o smerovani tohoto portalu,otvorene,v zaujme zachovania kvality,ktoru si na biednom sr trhu vybudoval.
preco je vas postoj taky,aky je.t.z.,ze sa odmietate vyjadrit konkretne!tak,ako to robi edu...:-)../viete len vy.mne to vlastne moze byt jedno.som jedenz tych x tisicov,ktorymi sa pysite.
drzim vam palce,aby to vydrzalo.
aby to vsak vydrzalo prave s tou kvalitou,po ktorej tak prahnete,na ktoru odkazujete drvivu vacsinu respondendov.
ja si nemyslim,ze takymito vyhlaseniami z vasej strany stupnu sympatie.lne vyzyvate na prepojenie obsahu a formy,nas,ktory nie sme ziadny profesionali,ucume sa,zakladame vlakna,ktore su zbytocne a preto zamazane...citim z vasich slov sarkazmus a ironiu...mozno sa mylim...ako profesional v obchodnej oblasti vam mozem povedat,ze toto urobite pri obchode s klientom len raz....aj keby ste mali pravdu v danej situacii,prehrali ste na celej ciare...a vracat spat k danemu klientovi,aj keby islo o neviem aky obchod,by bol zbytocny,takmer nemozny..pisal som uz o tom.len ste ma utvrdili v tom,ze staviate koncepciu na navstevnosti,na denne sa novych prihlasujucich nickov..nie na kvalite...a tolko sa snazite o nu opierat....
komercia je nevyhnutna a reklama je jej sucast.
ak vsak neviete korektne reagovat a spravat sa k ludom,ktory maju odlisny nazor,ktory maju pravo sa vyjadrit aj drsnejsie,ak neviete ragovat inak,ako zmazat slova napisane,je komercia v tom okamziku povysena nad uzivatelkse zaujmy.Je len jeden zaujem a pravo.pravo o com v zakulisi rozhodnete.
o tom pisem,aby ste prehodnotili tieto postoje a spravanie sa v takychto kritickych situaciach,pretoze casom dopadnete podobne ako edu.
Jeho som v dobrom vystrihal,netusiac,ze o par dni to pride-ze niekomu zacnu otvorene vadit jeho nepravdy.
to,ze sa na tom ´odbavilo´par jedincov nevhodnou formou,nie je dovod,pouzivat redakcne pravidlo skutocne potlacujuce zakladne principy demokracie-vyjadrenie nazoru...

a som sa rozpisal...:-)
stacilo teda.nie som prekvapeny,ani sklamany reakciou-mozno tym podpisom-admin..:-)..
ja osobne prehodnocuje zotrvanie na tomto portali.
aj ja prajem vsetkym fanusikom dobrej fotografie prijemny vecer a vam vela plodnych a podnetnychnametov,ako najst tu kvalitu,ktora vam tolko chyba...mozno ta kvalita,si vas-portal-nevie najst,je to pre nu neprijatelne prostredie...kto vie...mozno to viete vy-admin ...
majte sa
 
retep
2009-05-14 23:04:13+02
tazko mi je tou jednou rukou,tak opat sorry za pravopis..:-)
 
admin
redakcia ephoto.sk 2009-05-14 23:26:29+02
Co som povazoval za potrebne bolo uz napisane. Vyjadroval som sa tak aj v spominanych vlaknach. Smerovanie nasho portalu je nam uplne jasne a urcite to bude predovsetkym zamerane na zvysenie uzivatelskeho komfortu pre nasich uzivatelov. Avsak kolko ludi, tolko chuti. Kedze ste sa k nam znova po case vratil, asi take hrozne to nebude :)
Ak vam vadi meno admin, mozete ma volat Janko, Jurko, Michal ako sa Vam paci, stale to budem ja. Myslim, ze meno nie je dolezite. Zijem s tymto portalom a som tu uzivatelov :)
 
beholder
2009-05-14 23:27:13+02
´Mam pocit, ze najviac zakladaju taketo vlakna (v podstate
o nicom)a vehementne v nich diskutuju práve tí, ktorí by sa mali skor venovat fotografii aby tie ´disponovali prepojenim obsahu a formy´.´

...to je očividné a s tým sa nedá nesúhlasiť...
 
retep
2009-05-15 13:25:30+02
nam podobne..
a...ja som este neodisiel,a teda ked som neodisiel,nemohol som sa sem vratit...necitate pozorne,teda neporozumiete a teda neadekvatne reagujete..nech sa volate akokolvek...
nema to cenu,vzdy som si vedomy,ze proti vetru sa stat neda,akoby povedal moj dedko..:-)skusil som,nepodarilo sa,uznavam,mate prevahu.. :-)))))
snaha o konstruktivny dialog tu nema priestor,vsaetko je postavene na jurkovi,ferkovi,durkovi a podobnych adminoch,ktory proste nemaju zaujem diskutovat,ale usmernovat,riadit,povolovat,vyhybat sa konkretnym odpovediam,aj neodpovedat......nepovazujem to za chybu,dokonca je to demokraticke..ale..

konat v zaujme uzivatelskeho komfortu...dobre slovne spojenie..

prajem vela stastia,bezchybneho fungovania a prispievatelov,ktory su hlavne stotozneny s nazorom portalu...
a ako hovori klasik: a coraz viac tej kvality,o kterou nam jde predevsim....veta z cr filmu,jak basnici....
P
 
Strana 3 z 3
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()