Vidím, že sa to tu fajnovo rozbehlo, tak sa pridám. Ja som lekár - rádiológ. Momentálne pracujem na súkromnom pracovisku magnetickej rezonancie (+ tam máme aj sono a digitálny RTG) + jeden deň v týždni chodím do nemocnice robiť vaskulárne intervencie.
Vidím, že sa to tu fajnovo rozbehlo, tak sa pridám. Ja som lekár - rádiológ. Momentálne pracujem na súkromnom pracovisku magnetickej rezonancie (+ tam máme aj sono a digitálny RTG) + jeden deň v týždni chodím do nemocnice robiť vaskulárne intervencie.
No jo... Katka ide na MR, objednana je na februar. Nechce tolko cakat, ale zase 200E za ´bez cakania´ je trosku vela pri ´bezplatnom´ zdravotnictve... Tak cakame...
No tak to ma mrzí, ale pri momentálnom stave zdravotníctva v SR buď rád, že sa na Teba má vôbec kto pozrieť, za pár rokov tomu tak už nemusí byť. To vieš, keď nástupný plat lekára v SR t.č. je cca. 400€ čisté, tak sa nediv, že kto je čo len trochu schopný, tak odchádza.
200,-EUR? To je nejaka oficialna taxa? To keby mi povedali tak mi asi dekel vyleti. Najma ked si platis odvody a v podstate s....u na teba. Ale klud je piatok, vikend za dverami.
No tak to ma mrzí, ale pri momentálnom stave zdravotníctva v SR buď rád, že sa na Teba má vôbec kto pozrieť, za pár rokov tomu tak už nemusí byť. To vieš, keď nástupný plat lekára v SR t.č. je cca. 400€ čisté, tak sa nediv, že kto je čo len trochu schopný, tak odchádza.
Nezda sa mi zase ze by sa doktory mali az tak zle. A nieje tajomstvom preco. Velmi uvazujem ze pojdem kuknut do nemenovaneho sukr.centra na drazdiaku v petrzalke kde mi mohli spravit aj normalne vysetrenie a netvarit sa pri tom akoby to z vlastneho vrecka platili.
200,-EUR? To je nejaka oficialna taxa? To keby mi povedali tak mi asi dekel vyleti. Najma ked si platis odvody a v podstate s....u na teba. Ale klud je piatok, vikend za dverami.
Odvody si síce platíš, ale z toho sa musia v prvom rade zaplatiť miliardové zisky zdravotných poisťovní, pacient je až na 2. mieste, to je bohužiaľ nie len Slovenská ale asi celosvetová realita (a je to smutné). Divil by si sa, čo je všetko poisťovňa schopná škrtnúť, cca. 20-30% vyšetrení sa robí zadarmo, ale o tom sa bohužiaľ v médiách nehovorí. Ono tých 200€ je za to, že sa vyšetrenie spraví po pracovnej dobe, keď je treba tých ľudí za nadčas aj z niečoho zaplatiť.
Čo sa týka Tvojej narážky na úplatky, tak to je najmä Bratislavská realita, tu na periférii dostaneš 1-2x do mesiaca čokoládu za 1€, maximálne kávu za 3€, a z toho asi nezbohatneš, radšej by som bol adekvátne zaplatený vzdelaniu a náročnosti práce, ale u nás sa na tieto atribúty zjavne kašle.
Moze byt a verim ze aj cestni lekari existuju a bude ich cim dalej viac. Nas caka v maji porod tak som zvedavy komu a kolko bude treba dat. Ale co mi spominali ludia tak tam sa to uz nejako z oficialnilo.
Moze byt a verim ze aj cestni lekari existuju a bude ich cim dalej viac. Nas caka v maji porod tak som zvedavy komu a kolko bude treba dat. Ale co mi spominali ludia tak tam sa to uz nejako z oficialnilo.
400 EUR? Tak to som prekvapený, „motám“ sa okolo bielych plášťov (vediem ekon. agendu v privátnej sfére), toľko a viac (netto) má iba sestrička. Doktor, ten si príde o 7:00, o 14:00 konči, o 15:00 už sedí v saune a na konci mesiaca vyprodukuje faktúry za 3 tis. EUR. V evidencii má 2500 pacientov (za ktorých si inkasuje paušál), ale keď príde epidémia, napr. chrípka, tak máme smolu. Pred rokom som sa zasmial, rozmyšľali či nemajú žiadať ďalšie peniaze za držanie zdravotnej karty-vraj duševné vlastníctvo. Hej, hej celý systém je „na hlavu“, pacient je iba rukojemník. Platím si odvody, či výpalné(?) a snažím sa byť fit.
Ano, v jednom sukromnom centre. Normalne sluzba ako umytie auta, nemaju zmluvu s poistovnou, urobia, ale zacvakaj. Mohli by sme ist zistit do poistovne, ci nam to preplati, ked si to zaplatime, ale uprimne, kaslem na to. Myslim si, ze nejde o akutny pripad a nemam obavu, ze by bol vysledok zly, keby som mal naozaj strach, tak tych 200 E dam. A druha vec - mam znamych, ktori maju znamych, poznas to... Ale nechcem ist cez tieto zavazujuce kanaly, minimalne z ucty k ostatnym ludom, lebo ked ma niekto suchne mimo poradia, vysuchne niekoho, kto poctivo caka... A tak nase zdravotnictvo dokaze ucit trpezlivosti...
Ano, niektore profesie su ´nelukrativne´ a to potom velka ucta personalu, ktory je tiez v pozicii chudaka, ako aj pacient... Druhy extrem su gynekologovia s mastnymi provizkami za vsetko mozne (aspon ze uz oficialne), ale, no nezaplat, ked na nicom Ti nezalezi viac...
400 EUR? Tak to som prekvapený, „motám“ sa okolo bielych plášťov (vediem ekon. agendu v privátnej sfére), toľko a viac (netto) má iba sestrička. Doktor, ten si príde o 7:00, o 14:00 konči, o 15:00 už sedí v saune a na konci mesiaca vyprodukuje faktúry za 3 tis. EUR. V evidencii má 2500 pacientov (za ktorých si inkasuje paušál), ale keď príde epidémia, napr. chrípka, tak máme smolu. Pred rokom som sa zasmial, rozmyšľali či nemajú žiadať ďalšie peniaze za držanie zdravotnej karty-vraj duševné vlastníctvo. Hej, hej celý systém je „na hlavu“, pacient je iba rukojemník. Platím si odvody, či výpalné(?) a snažím sa byť fit.
Jasne, ale to hovoríš o obvodných lekároch, tý všade na svete zarábajú veľa za pomerne pohodovú robotu. Sestra má v Londýne kamaráta neurochirurga, ktorý zarobil 60000 libier ročne a išiel robiť obvoďáka, lebo tak zarobí aj 120000 za menej roboty a nižšiu zodpovednosť. A u nás je to podobné.
Jasne, ale to hovoríš o obvodných lekároch, tý všade na svete zarábajú veľa za pomerne pohodovú robotu. Sestra má v Londýne kamaráta neurochirurga, ktorý zarobil 60000 libier ročne a išiel robiť obvoďáka, lebo tak zarobí aj 120000 za menej roboty a nižšiu zodpovednosť. A u nás je to podobné.
Samozrejme, chápem to, len hovorím, že systém je nastavený zle. Tiež by som odišiel, keby som mohol. Na druhej strane viem, že HDP, priemerná mzda, a i. je v SR iná ako napr. v GB. A SlovaKIA, U.S.Steel, či Volkswagen zasa neodvedú toľko aby mali „rozpočtovky“ viac.
Ake povolanie vykonavate?
Ale nie,srandicky. To len ja mam stastie na tych expertov asi.
Čo sa týka Tvojej narážky na úplatky, tak to je najmä Bratislavská realita, tu na periférii dostaneš 1-2x do mesiaca čokoládu za 1€, maximálne kávu za 3€, a z toho asi nezbohatneš, radšej by som bol adekvátne zaplatený vzdelaniu a náročnosti práce, ale u nás sa na tieto atribúty zjavne kašle.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa