Hore
Fórum » Monitory a kalibrácia
 

Problem po kalibracii

StefanB
2017-05-31 22:35:09+02
Dobry vecer prajem,
Sonda eye one display2, monitor Dell ultrasharp UP2516D
Po kalibracii monitora a pozreti pred a po vyzeralo vsekto v poriadku. Akonahle som ale otvoril hocijaky raw subor v PS alebo LR celu pletovku mam silne presaturovanu a magentovu. Tak isto aj fotografie v internetovom prehliadaci.
Profil je ulozeny automaticky vo windows/system32.
Nemal s tym uz niekto skusenost?
Dakujem
 
Antonin.Charvat
2017-06-05 13:54:53+02
Monitor Dell UP2516 je široko-gamutový monitor, takže při jeho kalibraci je třeba kromě bílého bodu a tonality (gamma) odpovídajícím způsobem zvolit také barevný rozsah.

Jaký kalibrační program jste pro kalibraci použil? Umožnil tento kalibrační program volit barevný rozsah monitoru? Jaký jste zvolil? Má monitor po kalibraci skutečně barevný rozsah, který jste zvolil při jeho kalibraci (a který je tedy pak také zapsán v barevném profilu monitoru) nebo jste barevný rozsah monitoru po kalibraci (byť třeba nevědomky) změnil? Je barevný profil monitoru nastaven ve správě barev operačního systému skutečně jako "výchozí" ("default")?

Ve Vašem případě evidentně dochází k nesouladu mezi infomací o velikosti barevného rozsahu , která je zapsaná v barevném profilu monitoru a mezi skutečně nastaveným barevným rozsahem monitoru. To by vysvětlovalo "přesaturované" barvy v PS a LR (pokud je tedy v PS nastavena správně správa barev a není např. jako pracovní prostor zvolen přímo barevný profil monitoru - častá chyba).

V případě internetového prohlížeče je otázka, zda vůbec pracuje v barevným profilem monitoru.
(Jaký používáte internetový prohlížeč?)
Pokud internetový prohlížeč barevný profil monitoru ignoruje, pak pochopitelně žádná kalibrace, jejímž výsledkem je mimo jiné také vytvoření barevného profilu monitoru - samozřejmě nepomůže a je třeba začít používat prohlížeč, který respektuje barevné profily monitorů (např. Google Chrome, Safari).

 
Strana 1 z 1
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()