Fórum » Právna poradňa

Prosím o radu

evkam
evkam 2008-08-16 20:51:44+02
Dobrý deň.Potrebovala by som poradiť a neviem na koho sa obrátiť.V zahraničí som kúpila fotoaparát Canon PowerShot A75.Išiel v poriadku pár rokov.Začiatkom júna som bola na dovolenke a hneď prvý deň sa pokazil.Keď ho zapnem je všetko rozmazané, musím zaostrovať aby sa to vylepšilo,ak to náhodou pomôže tak fotky sú aj tak pruhované.Neviem v čom sa mohla stať chyba.Možno horúčava, alebo vlho.V obchodoch mi nezaručili či sa to bude dať opraviť. Nevie náhodou niekto či by sa s tým dalo ešte niečo robiť? ďakujem veľmi pekne za každu odpoveď.

stevonoz
2008-10-20 10:58:20+02
ja som použil modrý prezervatív a funguje to viď. foto

Ultra TXF
2008-10-20 11:11:15+02
príspevok od: javelin
Nechcem zakladat nové vlakno ...tak prosím poradte...Mám Nikon D80...aký prezervatív....
Najlepšie jemne lubrikovaný aby sa dobre naťahoval,keď je moc,tak sa ti zamastí celý aparát,treba vyskúšať rôzne farebné variácie...viď stevonoz.
Ja používam extrémne jemný na portréty....ako som písal je to namiesto
soft filtrov a je hlavne lacnejší :)No a hlavne zase suchý používam ako ochrannný kryt na objektívy v brašne,každý mám pekné sólo zabalený v jednej gume.
Len to potom trošku blbo vyzerá ked ich meníš a manipuluješ s tými gumami...hlavne pri fotení v kostole alebo na svatbách.

stevonoz
2008-10-20 11:24:25+02
ak sa ti zamastí aparát, predávajú nato takú špecialnú tekutinu vo farby lakoch ak nemýlim tak sa mu nadáva kyselina chlorovodíková ja tým zvyknem čistiť aparát a aj príslušenstvo všetky škvrny odsráni lepší ako ´nový vanish oxi axions´

javelin
2008-10-20 13:23:01+02
príspevok od: stevonoz
ak sa ti zamastí aparát, predávajú nato takú špecialnú tekutinu vo farby lakoch ak nemýlim tak sa mu nadáva kyselina chlorovodíková ja tým zvyknem čistiť aparát a aj príslušenstvo všetky škvrny odsráni lepší ako ´nový vanish oxi axions´
Neblazni , nejaký pako typu (kolko mi vydrží závierka?,prečo mi to fotí tmavo ?,alebo poradte aký objektív k D40,?) ta vezme vážne, a vyčistí si stým sklo....Ta tu roznosia moralisti....

quintes
2008-10-20 13:37:25+02
nič sa ti nestane, ja som vyleštil to fialové sklo na konci objektívu savom a riedidlom a je teraz pekné čisté, bez farebného nádychu..

Ultra TXF
2008-10-20 14:04:16+02
No ja som ti minule kúpil ten poloražný filter (doteraz som si myslel,že poloražný je len chleba),to je taký ten,že ideš von a máš modrú oblohu,nasadíš ten filter a máš biele mraky...reku to sa môže hodiť.
No tak som to doma rozbalil a ten chlap v tom obchode mi dal človeče dva !!!
Boli do seba zapasované,asi jak ich skladovali sa nejako zaklinili do seba.
Tak som si povedal,že nebudem chuj a idem ten jeden teda vrátiť.Kurva som sa narobil jak hovado kým so ich od seba šróbovákom oddelil. V obchode na mňa pozerali ja na zjavenie...predsa len,v dnešnej dobe kto ti vráti niečo,asi sa s tým ešte nestretli.Ale tak som charakter a nakoniec načo by mi boli dva filtre.

quintes
2008-10-20 14:17:20+02
nevieš to skôr povedať? A ja presne tento polorožný zháňam. Lebo som minule kukal na stránku janťinfoťo.viet a tam predávali tie filtre, ževraj sú lepšie ako tie polarizačné, aj obrázky mali pekné,len v eú to nedostať. A ty mi povieš že si mal dve a ešte si aj vrátil jeden! Do riti s tebou..Kde si to kúpil?

Ultra TXF
2008-10-20 14:21:05+02
A to je ešte nič...som sa pýtal na ten filter, čo keď si ho nasadíš a je moc slnko,tak máš viac času .Reku tiež dobrá vec,človek sa nemusí tak ponáhľať.
Boha drahý bol jak hovado ,tuším B+W sa vola,a ešte ma nahovorili na taký nejaký lepší od syrového muža....teda tak som si to preložil.Že ten vydrží všetko.Doma ti to rozbalím....a špine vieš čo mi dali ? Kua starý zašedlý filter,čo im minimálne 10 rokov ležal na sklade .hajzli si mysleli ,že ma dobehnú.Som im ho tam vrátil,stráááášne sa čudovali,že čo by som chcel.Reku od vás už nič.....to by človek neveril ako tí obchodníci oje....jú.

quintes
2008-10-20 14:28:31+02
to ti verím. Fakt. Mám tiež vlastné skúsenosti. Mám tie syrové filtre, teda mal som ich, idioti, tiež ma chceli oklamať, ževraj dajaký tabakovy, chujovina jak traky, kukám na neho, polovica tabak polovica čisté sklo. Z toho som ani jednu celú cigaretu neušúľal! No Chapeš?

Ultra TXF
2008-10-20 14:29:38+02
Strašne ma to sere,že tí obchodníci sú neseriózni.Myslia si ,že každého oklamú.Ale mňa veru nie špine...som 16 rokov študoval základnú školu,takže volačo viem......Čudujem sa,dobrý obchodník by už mal vedieť odhadnúť zákazníka s takým vzdelaním....ale čo by si chcel,dnes to behá po svete samý debil,koľko nás je z tolkoročným vzdelaním....

quintes
2008-10-20 14:44:17+02
vidíš, to máš tak, keď sme raz viac vzdelaný ako ten obchodník.. Ja mám sice len 4 ročnú základnú školu,3krát som pre perfektné výsledky opakoval ročník ako výpomoc učiteľovi, takže tiež na mňa furt kukajú. to vieš, nie každý má takéto vzdelanie. To hovorí z nich len závisť

Ultra TXF
2008-10-20 14:50:37+02
príspevok od: quintes
vidíš, to máš tak, keď sme raz viac vzdelaný ako ten obchodník.. Ja mám sice len 4 ročnú základnú školu,3krát som pre perfektné výsledky opakoval ročník ako výpomoc učiteľovi, takže tiež na mňa furt kukajú. to vieš, nie každý má takéto vzdelanie. To hovorí z nich len závisť
Tiež si to myslím....No nič idem si kúpiť Digifoto,mala by tam byť recenzia nejakého kardanového statívu.....blbý názov to má,sami to nejako nezdá,uvidím,dám ti potom večer vedieť.
zatial cavec

javelin
2008-10-20 17:00:02+02
Ja to nekupujem, ja si to prečítam v Tescu....

Ultra TXF
2008-10-20 18:45:57+02
príspevok od: javelin
Ja to nekupujem, ja si to prečítam v Tescu....
A to ja si doma v pohode,v kľude pri kofolke prečítam.Zase pár korún ma nezabije.

quintes
2008-10-20 18:47:03+02
sak aj v tesku si mas kde sadnut a aj kofolku otvorit :)

Ultra TXF
2008-10-20 18:51:48+02
príspevok od: quintes
sak aj v tesku si mas kde sadnut a aj kofolku otvorit :)
Ale to ja tak v županíku,vyložené nohy...vieš si ma predstaviť v Tescu v župane ? :)

quintes
2008-10-20 18:53:59+02
ano, a celkom zivo :)
a ak to urobis buduci mesiac a budes mat cerveno bielu capicu na hlave, nik si ta nebude vsimat :)

Ultra TXF
2008-10-20 19:03:12+02
No budúci mesiac by som tam ešte vyzeral jako riadny dement,ale v decembri by som to riskol :)

quintes
2008-10-20 19:05:22+02
buduci mesiac? v tesku?? si tam teraz bol? sak uz normalne vianocne stromceky predavaju, debili...
aj gule...
tento rok budem mat eroticke vianoce..
gule na stromceku a p..is pod nim

stevonoz
2008-10-20 19:14:53+02
v decembri už veľkonočného zajačika budú predávať v te..u

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()