Ahojte. Urcite tu uz boli tieto aparaty viac krat rozoberane, ale z casovych dovodov nemozem citat vsetky komunikacie.... Potrebovala by som poradit pri vybere fotoaparatu. Doteraz som fotila obycajnym kompaktom, ale chcem sa pokusit o robenie kvalitnejsich zaberov, napriek tomu ze som uplny zaciatocnik. Fotim prevazne ludi, prirodu, zvierata a potrebujem tiez nafotit nejake produkty do katalogu. Nevyhnutnostou je pre mna tiez video v primeranej kvalite. Neviem ci mam rovno na zaciatok zvolit hned zrkadlovku, netusim ci budem vediet vyuzit jej kvality.... Uvadzane parametre mi takmer nic nehovoria, preto mam problem najst nejake rozdiely v tychto dvoch aparatoch, a tak potrebujem pomoc odbornika. Budem vdacna za akykolvek nazor a za odporucenie nejakeho konkretneho fotoaparatu, ktory by splnal moje poziadavky. (moze ist aj o uplne inu znacku). Dakujem
SX40 je kompakt, chytro maskovany za nieco co vyzera ako zrkadlovka. Ale stale je to KOMPAKT!!! Chces prejst s kompaktu na kompakt, alebo chces vyssiu kvalitu?
Precitaj si fotoskolu. Je tam toho dost o vybere fototechniky. Pomozu ti aj recenzie. Tam uvidis, co sa da so zrkadlovkou nafotit a mozes to porovnat s tvojimi kompaktovkami.
Je to zásadný rozdiel v koncepcii - ultrazoom (je to vlastne tiež len kompakt s malým čipom) vs. zrkadlovka. Tu ti asi každý doporučí zrkadlovku. Teda nikon. Aj ja.
P.S. Prípadne ak ide aj o rozmery, pozrel by som aj mirrorless, napríklad EP-M1.
chcela by som este doplnit pre vas primitivnu otazku, ale bola by som rada keby mi niekto vysvetlil rozsah min a max ohniskovej vzdialenosti. Nikon D3100 sa standardne dodava s objektivom 18-55, ale su v ponuke aj 18-105, ktory zvolit? a aky to bude mat prinos? Canon SX40 ma objektiv 4,3 -150. Pochopila som to, ze vie bez vymeny objektivu zaostrit na ovela mensiu a tiez vacsiu vzdialenost. Nemam v plane dokupovat objektivy, preto chcem zvolit nieco nazvem to "multifunkcne".
chcela by som este doplnit pre vas primitivnu otazku, ale bola by som rada keby mi niekto vysvetlil rozsah min a max ohniskovej vzdialenosti. Nikon D3100 sa standardne dodava s objektivom 18-55, ale su v ponuke aj 18-105, ktory zvolit? a aky to bude mat prinos? Canon SX40 ma objektiv 4,3 -150. Pochopila som to, ze vie bez vymeny objektivu zaostrit na ovela mensiu a tiez vacsiu vzdialenost. Nemam v plane dokupovat objektivy, preto chcem zvolit nieco nazvem to "multifunkcne".
Ak nechces kupovat objekitvy kup si bud Nikkor 18-200VR alebo novy 18-300VR.
Ak sa neurazis na otazku ohladne ohiskovych vzdialenosti Ti odpovedat nebudem. Alebo budem, ale len ked mi vysvetlis aky je rozdiel medzi 10 a 30 cm ... sak vies cim ...
nie...nepochopila si to spravne....naozaj si nieco nastuduj predtym ako si kupis zrkadlovku....ale v skratke...je to rozsah ohnisk od do...od 18mm do 55mm....velkost ohniska ti udava zorny uhol a teda aj to aky vysek zo sceny vidis....a cuduj sa svete ked tieto dve ohniska podelis tak dostanes hodnotu zoooooomu....to znamena 55:18= cca 3x zoom....105:18= cca 6x zoom....pri tom canone mas isto na skatuli velkym pismom napisane 35x zoooom...a ked chces nieco multifunkcne tak min ta 18-105....ideal 18-200 VR...
ja by som si uz nekupoval kompakt s velkym zoomom.mozes to vyuzit akurat tak ako dalekohlad,ale ked spravis fotku na najdlhsom ohnisku,tak kvalita nebude bohvie co.tak ja osobne v tom nevidim vyznam.radsej zrkadlo a nejaky uni objektiv ako ti pisali vyssie.casom som zistil,ze zoomovat nepotrebujem. ....a zalezi ako rychlo ju chces mat.ja mam objednany 3100+18-105 a cakam uz dva tyzdne a vcera mi volali,ze este nevedia kedy bude
Ultrazoom by som neriešil. Kvalita fotiek je dosť mizerná. Je to také "všetko v jednom" ale nie je to dobré ani v jednej oblasti - pri takýchto veciach ide dosť o kompromisy.
V zásade máš tri možnosti: -kvalitný kompakt ako napr. G1X ak nechceš veľkú zrkaldovku a chceš slušný výstup -mirrorless - malé telo s možnosťou výmeny objektívov a väčším snímačom ako kompakty -zrkadlovka + nejaký základný objektív (ako odporúča miso22) - tu máš potom najširšie možnosti ako si zvoliť príslušenstvo a to čo chceš
[b]V prvom rade si ujasni /b] -na čo foťák chceš/čo budeš fotiť a či sa tomu plánuješ venovať -pozri si fotoškolu tu na ephoto a zoznám sa so základnými vecami ohľadne zrkadloviek, objektívov atď (vo fotoškole aj na fóre je toho popísané naozaj more)
ja som sa po malom kompakte rozhodol pre ultrazoom co bola chyba.. fotil horsie ako ten mensi kompaktik.. nedavno som sa rozhodol pre zrkadlovku a nelutujem.. bral som kit so setakom 18-105 a ucim sa bud zoomovat rukou abo nohami..
ja som sa po malom kompakte rozhodol pre ultrazoom co bola chyba.. fotil horsie ako ten mensi kompaktik.. nedavno som sa rozhodol pre zrkadlovku a nelutujem.. bral som kit so setakom 18-105 a ucim sa bud zoomovat rukou abo nohami..
rukou je to lahsie ako nohami...ale s nohami ta to nauci......fotit
Keďže fotím hlavne na pevné ohniská, tak svoje o zoomovaní nohami viem Prípadne oprieranie sa o steny, v rôznych kútoch, na zábradliach a iné čudesné polohy. Ale za tú svetelnosť a kvalitu mi to stojí Najmä ma to núti si premyslieť, čo fotím a ako to nafotím...a tiež aký objektív zvoliť
Ahojte. Urcite tu uz boli tieto aparaty viac krat rozoberane, ale z casovych dovodov nemozem citat vsetky komunikacie.... Potrebovala by som poradit pri vybere fotoaparatu. Doteraz som fotila obycajnym kompaktom, ale chcem sa pokusit o robenie kvalitnejsich zaberov, napriek tomu ze som uplny zaciatocnik. Fotim prevazne ludi, prirodu, zvierata a potrebujem tiez nafotit nejake produkty do katalogu. Nevyhnutnostou je pre mna tiez video v primeranej kvalite. Neviem ci mam rovno na zaciatok zvolit hned zrkadlovku, netusim ci budem vediet vyuzit jej kvality.... Uvadzane parametre mi takmer nic nehovoria, preto mam problem najst nejake rozdiely v tychto dvoch aparatoch, a tak potrebujem pomoc odbornika. Budem vdacna za akykolvek nazor a za odporucenie nejakeho konkretneho fotoaparatu, ktory by splnal moje poziadavky. (moze ist aj o uplne inu znacku). Dakujem
ak mas zaujem ja predavam 3100 ku za dobru cenu...
Nikon D3100 alebo Canon PowerShot SX40
Potrebovala by som poradit pri vybere fotoaparatu. Doteraz som fotila obycajnym kompaktom, ale chcem sa pokusit o robenie kvalitnejsich zaberov, napriek tomu ze som uplny zaciatocnik. Fotim prevazne ludi, prirodu, zvierata a potrebujem tiez nafotit nejake produkty do katalogu. Nevyhnutnostou je pre mna tiez video v primeranej kvalite. Neviem ci mam rovno na zaciatok zvolit hned zrkadlovku, netusim ci budem vediet vyuzit jej kvality....
Uvadzane parametre mi takmer nic nehovoria, preto mam problem najst nejake rozdiely v tychto dvoch aparatoch, a tak potrebujem pomoc odbornika. Budem vdacna za akykolvek nazor a za odporucenie nejakeho konkretneho fotoaparatu, ktory by splnal moje poziadavky. (moze ist aj o uplne inu znacku). Dakujem
Tu ti asi každý doporučí zrkadlovku. Teda nikon. Aj ja.
P.S. Prípadne ak ide aj o rozmery, pozrel by som aj mirrorless, napríklad EP-M1.
Ak sa neurazis na otazku ohladne ohiskovych vzdialenosti Ti odpovedat nebudem. Alebo budem, ale len ked mi vysvetlis aky je rozdiel medzi 10 a 30 cm ... sak vies cim ...
V zásade máš tri možnosti:
-kvalitný kompakt ako napr. G1X ak nechceš veľkú zrkaldovku a chceš slušný výstup
-mirrorless - malé telo s možnosťou výmeny objektívov a väčším snímačom ako kompakty
-zrkadlovka + nejaký základný objektív (ako odporúča miso22) - tu máš potom najširšie možnosti ako si zvoliť príslušenstvo a to čo chceš
[b]V prvom rade si ujasni
-na čo foťák chceš/čo budeš fotiť a či sa tomu plánuješ venovať
-pozri si fotoškolu tu na ephoto a zoznám sa so základnými vecami ohľadne zrkadloviek, objektívov atď (vo fotoškole aj na fóre je toho popísané naozaj more)
bral som kit so setakom 18-105 a ucim sa bud zoomovat rukou abo nohami..
bral som kit so setakom 18-105 a ucim sa bud zoomovat rukou abo nohami..
Potrebovala by som poradit pri vybere fotoaparatu. Doteraz som fotila obycajnym kompaktom, ale chcem sa pokusit o robenie kvalitnejsich zaberov, napriek tomu ze som uplny zaciatocnik. Fotim prevazne ludi, prirodu, zvierata a potrebujem tiez nafotit nejake produkty do katalogu. Nevyhnutnostou je pre mna tiez video v primeranej kvalite. Neviem ci mam rovno na zaciatok zvolit hned zrkadlovku, netusim ci budem vediet vyuzit jej kvality....
Uvadzane parametre mi takmer nic nehovoria, preto mam problem najst nejake rozdiely v tychto dvoch aparatoch, a tak potrebujem pomoc odbornika. Budem vdacna za akykolvek nazor a za odporucenie nejakeho konkretneho fotoaparatu, ktory by splnal moje poziadavky. (moze ist aj o uplne inu znacku). Dakujem
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa