Ahoj, mohli by ste mi poradiť, rád by som si vypočul vaše názory. Mám Nikon D7000 s objektívom 18-105 3,5-5,6f, rozmýšľam nad kúpou objektívu. Chcel som kúpiť svetelnú 50 FX a 35mm DX, ktoré by mi vyhovovali na portréty a .. reporáž.... 35 by som využil, navyše za dobru cenu veľa zábavy . No potom ma napadlo, že na fotenie krajiny, kt, by som rád fotil na dovolenke to bude príliš dlhé. ako by ste to vyriešili vy? možno by som kúpil ešte aj niečo široké no za dobru cenu. alebo krajinu nechať na 18-105? čim fotíte vy? Vopred ďakujem za odpovede a rady
na dovolenku by ti mal siroky koniec tvojho 18-105mm bohate stacit, 35 a 50mm su podla mna prilis podobne skla na to, aby clovek kupoval obidve. Pod 18mm uz musis ist do ultrasirokacov, a to uz su vacsinou skla s velmi obmedzenym (specializovanym) vyuzitim - treba zvazit ci to vobec vyuzijes..
Ja som k setovemu 18-55 kúpil 35/f2(canon)a maximálna spokojnosť s touto kombináciou. Väčšinou som fotil s 35kou a keď som chcel do obrazu viac, tak som dal setový. "zoom" väčší ako tých 35 som prakticky nepotreboval, použil som ho len pár krát keď som už mal nasadený setový.
Na dovolenku je ideál 16-85, ale aj tvoj je výborný Vždy na dovolenku beriem komplet výbavu a potom to ľutujem, už som si povedal že na najbližšiu beriem iba 16-85, možno pribalím ešte rybacinu samyang A jasné že polarizačný filter, na ten nezabudni!
Na poslednej dovolenke som mal aj statív, blesk, 85 f1,8, 35 F1,8, filtre cokin, ani som to nevytiahol z batohu...
Tiez som rozmyslal aky dalsi objektiv si kupim a nakoniec som sa rozhodol ze si treba ako dalsie kupit blesk. A som stastny ze som sa takto rozhodol, mam SB700 a praca s nim je neopisatelna. Je to vyborny pomocnik perfektne vyuzitelny vsade kde je blesk povoleny. Spravi Ti viac osohu ako dalsie objektivy.
Na dovolenku je ideál 16-85, ale aj tvoj je výborný Vždy na dovolenku beriem komplet výbavu a potom to ľutujem, už som si povedal že na najbližšiu beriem iba 16-85, možno pribalím ešte rybacinu samyang A jasné že polarizačný filter, na ten nezabudni!
Na poslednej dovolenke som mal aj statív, blesk, 85 f1,8, 35 F1,8, filtre cokin, ani som to nevytiahol z batohu...
mal si si zobrat aj iMac a colormunki keby sa ti nahodou rozhasil monitor
Tiez som rozmyslal aky dalsi objektiv si kupim a nakoniec som sa rozhodol ze si treba ako dalsie kupit blesk. A som stastny ze som sa takto rozhodol, mam SB700 a praca s nim je neopisatelna. Je to vyborny pomocnik perfektne vyuzitelny vsade kde je blesk povoleny. Spravi Ti viac osohu ako dalsie objektivy.
a na co by mu bol v krajinke blesk ? odkaz pre autora...kludne si nechaj 18-105....priapdne vymen za 16-85 a tie pevne skla si kup ked chces
Ahoj, mohli by ste mi poradiť, rád by som si vypočul vaše názory. Mám Nikon D7000 s objektívom 18-105 3,5-5,6f, rozmýšľam nad kúpou objektívu. Chcel som kúpiť svetelnú 50 FX a 35mm DX, ktoré by mi vyhovovali na portréty a .. reporáž.... 35 by som využil, navyše za dobru cenu veľa zábavy . No potom ma napadlo, že na fotenie krajiny, kt, by som rád fotil na dovolenke to bude príliš dlhé. ako by ste to vyriešili vy? možno by som kúpil ešte aj niečo široké no za dobru cenu. alebo krajinu nechať na 18-105? čim fotíte vy? Vopred ďakujem za odpovede a rady
18-105 + 35 F1,8G ideálny stav na D7000... ja som si kupil 18-105VR na D90 no co ti poviem..
Oggy25 nepises kde budes dovolenkovat a co chces fotit. 18-105VR je silne univerzalne sklo, na krajinu netreba sirsie. Na architekturu, najma interierovu sa zide sirsie (12-24). Na portrety pevna 50/1.8 staci. Ak budes pri vode, po zapade slnka a za sumraku sa da fotit na dlhe casy, takze stativ a ND filter. CPL sa hodi ked chces zpriezracnovat vodu a naopak. V oblohe s oblacikmi da da kontrast lahko dohnat bez CPL v NX Capture a lokalnou upravou cez U-Point. Na sport sa hodi tele, napr. AF-S 70-300VR ak do dialky,pre sport na dotyk sa moze hodit fisheye.
jehe, ďakujem za názory a rady. asi to nechám na ten seťák 18-105 a skúsim krátke aj dlhé ohnisko ako spomínal Karol Srnec, no myslím, že na dlhý koniec tam veľa miesta mať nebudem. Slavomiro.. pôjdeme do Chorvatska na ostrov Krk do Bašky. Chcel by som fotiť krajinku a potom aj staré mesto, kde budu male úzke uličky. kúpim pravdepodobne ešte tu 35, lebo sa mi už žiada pevne sklo s lepšou svetelnosťou. Ako spomínal Quaq s pevným nemôžem zoomovať. a ušetrím možno na lepší statív+ tie filtre a ešte opaľovací . Myslíte, že ta 35 dx je dobré sklo? V pondelok asi obehnem nejaké obchody.
jehe, ďakujem za názory a rady. asi to nechám na ten seťák 18-105 a skúsim krátke aj dlhé ohnisko ako spomínal Karol Srnec, no myslím, že na dlhý koniec tam veľa miesta mať nebudem. Slavomiro.. pôjdeme do Chorvatska na ostrov Krk do Bašky. Chcel by som fotiť krajinku a potom aj staré mesto, kde budu male úzke uličky. kúpim pravdepodobne ešte tu 35, lebo sa mi už žiada pevne sklo s lepšou svetelnosťou. Ako spomínal Quaq s pevným nemôžem zoomovať. a ušetrím možno na lepší statív+ tie filtre a ešte opaľovací . Myslíte, že ta 35 dx je dobré sklo? V pondelok asi obehnem nejaké obchody.
35/1.8 na streetovanie je OK, bokeh je slabsi, takze na portrety/close-up/produkt-foto je to slabsie ako 50/1.8. Testoval som 35/1.8, aj 85/1.8 a zistil som ze v crope je 50/1.8 vyborna volba a vystacim si s nou. Je to vsak otazka individualnych preferencii. Stativ s cenou okolo 120-160 EUR je dobra volba.
Ďakujem, tak už doriešim len ten statív .. v tom si nie som tiež celkom istý.. rozmýšľal som o guľovej hlave s horizontálnym otáčaním .. neviem.. a tiež za rozumnú cenu pretože nie som milionár no za kvalitný statív, ktorý mi dlho vydrží si radšej priplatím... mám zakladať novú tému?
Ďakujem, tak už doriešim len ten statív .. v tom si nie som tiež celkom istý.. rozmýšľal som o guľovej hlave s horizontálnym otáčaním .. neviem.. a tiež za rozumnú cenu pretože nie som milionár no za kvalitný statív, ktorý mi dlho vydrží si radšej priplatím... mám zakladať novú tému?
Objektiv pre Nikon D7000 (dovolenka)
Pod 18mm uz musis ist do ultrasirokacov, a to uz su vacsinou skla s velmi obmedzenym (specializovanym) vyuzitim - treba zvazit ci to vobec vyuzijes..
Vždy na dovolenku beriem komplet výbavu a potom to ľutujem, už som si povedal že na najbližšiu beriem iba 16-85, možno pribalím ešte rybacinu samyang
A jasné že polarizačný filter, na ten nezabudni!
Vždy na dovolenku beriem komplet výbavu a potom to ľutujem, už som si povedal že na najbližšiu beriem iba 16-85, možno pribalím ešte rybacinu samyang
A jasné že polarizačný filter, na ten nezabudni!
Uplne staci kvalitny zakladak, polarizak a nahradna bateria + sd karty
a ušetrím možno na lepší statív+ tie filtre a ešte opaľovací
a ušetrím možno na lepší statív+ tie filtre a ešte opaľovací
Stativ s cenou okolo 120-160 EUR je dobra volba.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa