Fórum » Vyberáme fotoaparát

*Canon EOS 30V/33V/1V KTORÝ? k CANON EOS 550d*

cica6
2012-07-03 14:57:54+02
Dobrý deň, chcem sa opýtať či tu niekto vlastní jeden s týchto fotoaparátov. Zaujímajú ma nejaké ich funkcie a nedostatky a ktorý z nich by bol najviac kompatibilný k môjmu CANON EOS 550d. k fotoaparátu mam objektív CANON EF-S 18-55IS a CANON 27-70L ďalej blesk CANON speedlite 430 ex ii, ďalej Pocket Wizardzard FlexTT5 and MiniTT1. Fotím na Digital pri filme ma zaujímajú skôr veľké formáty. Ale kvôli škole potrebujem aj Foťák na 35mm film.

Takže som sa rozhodol že pre mňa bude najlepšia elektronická zrkadlovka ktorá sa dá často kúpiť dá dosť málo peňazí a jednoducho využijem všetko príslušenstvo co mam k CANON EOS 550d. Lenže si nie som istý ktorý bude na pre mňa najlepší, napríklad nerozumiem tomu 30v DATE viem že fotoaparát dokáže na negatív nasvietiť dátum, ale táto funkcia je pre mňa absolútne nevhodná a ako funguje eye focus? Tiež si nie som istý či pocketwizard bude fungovať s tou zrkadlovkou a tiež blesk CANON speedlite 430ii, domnievam sa že fungovať nebude. takže, Ďakujem za každý komentár k téme a každú radu

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2012-07-03 15:25:36+02
príspevok od: cica6
Dobrý deň, chcem sa opýtať či tu niekto vlastní jeden s týchto fotoaparátov. Zaujímajú ma nejaké ich funkcie a nedostatky a ktorý z nich by bol najviac kompatibilný k môjmu CANON EOS 550d. k fotoaparátu mam objektív CANON EF-S 18-55IS a CANON 27-70L ďalej blesk CANON speedlite 430 ex ii, ďalej Pocket Wizardzard FlexTT5 and MiniTT1. Fotím na Digital pri filme ma zaujímajú skôr veľké formáty. Ale kvôli škole potrebujem aj Foťák na 35mm film.

Takže som sa rozhodol že pre mňa bude najlepšia elektronická zrkadlovka ktorá sa dá často kúpiť dá dosť málo peňazí a jednoducho využijem všetko príslušenstvo co mam k CANON EOS 550d. Lenže si nie som istý ktorý bude na pre mňa najlepší, napríklad nerozumiem tomu 30v DATE viem že fotoaparát dokáže na negatív nasvietiť dátum, ale táto funkcia je pre mňa absolútne nevhodná a ako funguje eye focus? Tiež si nie som istý či pocketwizard bude fungovať s tou zrkadlovkou a tiež blesk CANON speedlite 430ii, domnievam sa že fungovať nebude. takže, Ďakujem za každý komentár k téme a každú radu
focus eye - ostritam kde pozries okom v hladaciku tam zaostri, ako to funguje

ef-s objektiv funguje len na zrkadlovke s cropom

speedlite 430 ti fungovat bude

cica6
2012-07-03 16:35:05+02
príspevok od: Martin Brojo
focus eye - ostritam kde pozries okom v hladaciku tam zaostri, ako to funguje

ef-s objektiv funguje len na zrkadlovke s cropom

speedlite 430 ti fungovat bude

a myslíš že je táto cesta elektronickej zrkadlovky premňa lepšia ako normalne analogove ako nikon f3 atd... hm? trochu sa bojím toho ze budem mat problem zohnat batériu do toho fotáku a servis. a prečo vlastne efs fungovat nebude? nemal som zatial moznost vyskusat efs objektiv na full frame ale ved bajonet rovnaky čip by mal sediet tiež jedine čo ma napadlo ze by mohlo nefungovat je to že by ten objektív na full frame pri 18mm nevychadal na to full frame políčko že by bol ten kruh primalý. a čo pocketwizard?

samo
2012-07-03 16:50:46+02
a myslíš že je táto cesta elektronickej zrkadlovky premňa lepšia ako normalne analogove ako nikon f3 atd... hm? trochu sa bojím toho ze budem mat problem zohnat batériu do toho fotáku a servis. a prečo vlastne efs fungovat nebude? nemal som zatial moznost vyskusat efs objektiv na full frame ale ved bajonet rovnaky čip by mal sediet tiež jedine čo ma napadlo ze by mohlo nefungovat je to že by ten objektív na full frame pri 18mm nevychadal na to full frame políčko že by bol ten kruh primalý. a čo pocketwizard?
EF-S objektiv sa da pouzivat iba s EF-S telom. Bodka.
Servisu by som sa nebal a baterie takisto nie.

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2012-07-03 16:52:17+02
To ja neviem, čo je pre teba lepšie, to musíš posúdiť a rozhodnúť ty. Ja mám 1V a môžem do neho dať aj tuškové betérie. Pretože EF-S objektív vykreslí len políčko o veľkosti APS-C snímača. Ktorý je u Canonu 1,6x menší ako FullFrame snímač (kinofilm). Pocketwizard by mal fungovať, ale 100% ti to povedať neviem, keďže ho nemám.

cica6
2012-07-03 16:55:40+02
a ak by som sa mal rozhodovat medzi 30v a 33v tak ktorý?

cica6
2012-07-03 16:55:55+02
a ďakujem

cica6
2012-07-03 16:59:25+02
Keď ma CANON EOS 30v eye focus dá sa to zmenit na normálne bodové af ostrenie?

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2012-07-03 17:00:55+02
Keď ma CANON EOS 30v eye focus dá sa to zmenit na normálne bodové af ostrenie?
Ani na jednu z týchto otázok ti neviem odpovedať.

cica6
2012-07-03 17:03:31+02
Ďakujem ajtak

chimco
2012-07-03 17:11:03+02
Mám Canon 33V, je to ako starší brat ku 60D, ktorý tiež vlastním. Z tejto série potom vychádzala desiatková rada xxD - ešte 50D sa na neho dosť podobá.

EX430II ti pôjde, ale na meraní TTL, čo je dosť staršie ako E-TTL II.

Keď som zvažoval, či 30V alebo 33V, vyhralo 33V, pretože bol práve dostupný. O zaostrovanií okom som toho veľa nepočul a aj to málo nebolo najpozitívnejšie... na druhej strane, dá sa to vypnúť a bolo by z toho to isté ako 33V.

DATE verzia je podľa mňa zbytočnosť, ale ak chceš na fotkách dátum, tak hľadaj kľudne aj taký.

Batériu som ešte nemenil(nafotil som asi 8 filmov), ale čo som pozeral na nete, tak nie je problém ju zohnať a stojí približne 2€.

Práve zvažujem predaj Canon 33V, lebo ho veľmi nepoužívam.

Kaiman81
2012-07-03 17:13:46+02
Nekupuj ani jeden,pre Teba je každý z nich zbytočnosť,veď neovládaš ani základné veci tak čo chceš riešiť analóg...!? EFS sklo na žiadnu FF ani filmovú ani Digi zrkadlovku nenasadíš,bajonet pasuje ale konštrukčne sú EFS iné a nieje možné ich nasadiť na FF telá....!

PeCh
2012-07-03 17:36:32+02
príspevok od: Kaiman81
Nekupuj ani jeden,pre Teba je každý z nich zbytočnosť,veď neovládaš ani základné veci tak čo chceš riešiť analóg...!? EFS sklo na žiadnu FF ani filmovú ani Digi zrkadlovku nenasadíš,bajonet pasuje ale konštrukčne sú EFS iné a nieje možné ich nasadiť na FF telá....!
Ja len doplním, že na EF-S telo (crop) nasadí EF objektív (fullframe), no opačne to nejde a teda na EF telo (fullframe) nenasadí EF-S objektív (crop). EF-S a EF sa konštrukčne líšia kvôli tomu, že EF-S umožňuje posunúť optické členy hlbšie do tela (k senzoru) a na EF tele by sa mohlo stať, že by posledný člen poškodil zrkadlo.

Má však aj EF objektív, ktorý bude veľmi dobre fungovať na analógu, pokiaľ nekúpi telo so starým FD bajonetom.

cica6
2012-07-04 09:49:57+02
PeCh. dakujem

cica6
2012-07-04 10:00:50+02
na wiki som nasiel " this is the only film camera Canon ever released with E-TTL II flash control"
o 30v. je medzi 30v a 33v aj niaky iny rozdiel?

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-07-04 10:03:29+02
EOS-y 30/33 ale aj starsie 50-ky su pristroje strednej amaterskej triedy. Maju vsetko co maju mat a uspokoja aj narocnejsieho uzivatela. Ich sucasnym ekvivalentom je EOS 60D. Maju vsetky moderne vymozenosti a podporuju vsetky EF objektivy. Z filmovych AF zrkadloviek je to najzaujimavejsia rada pre narocnejsieho amatera.
Vyber senzora okom je funkcna zalezitost (vypnutelna), ale vyuzil ju jeden z tisisca. Fotograf pri foteni sleduje okom kompoziciu, to je dolezitejsie nez vyberat okom senzor. Kedby to bolo skutocne dobre riesenie, tak to mamae vo vsetkych zrkadlovkach Canon aj teraz.

Vyber fotaku schvalujem, ale pytam sa, preco si ho kupujes? Hlavny dovod je jasny, fotit na film. Prinesie ti pouzitie kinofilmovej AF zrkadlovky na film nnejaky progres v tvorbe? Umozni ti fotit nieco, co s digitalom nedokazes? Kupit si filmovy aparat, strcit don film a nechat ho naskenovat je blbost. Fotky budu horsie ako z digitalu a anviac to bude stat kopec penazi. Na film ma zmysel fotit, ak si fotky budes vyvolavat. Ale tym nemyslim 10x15. Mylsim tym, pravidelne sa zavriet do fotokomory, kvalitne paiere, chemia, pokrocile techniky vyhrivania, maskovania...
Ak to myslis vazne, odporucal by som sa orientovat skor na stredny format. Nielen z dovodu vacsieho rozmeru filmoveho policka, ale aj z dovodu sposobu fotenia a celkoveho filingu na fotke, ktory vacsi format prinasa. Skus na Flexarete, ci Yashice MAT zistit, ci ta to skutocne bavi a ak ano,kupis si nejaku zrkadlovku (Mamyia, Pentax, Hasselblad....).

cica6
2012-07-04 10:29:59+02
Karol, dakujem. Pisal som že fotoaparat si kupujem koli škole a aj ze ma 30mm film moc nezaujima, lenze na vysokej škole taky fotoapar vyzaduju. fotim na digital a s filmu ma zaujiamju presne velke formaty. s takymi budem fotit tiez a aj fotim ale samozrejme ze na vyokej skole je na to lepsie vybavenie. tak preto som dospel k tomu ze ked kinofilm moc nevyuzijem a nechcem vybral som si to najjednoduchsie a v podstate aj najlapciejsie s kinofilmovych zrkadloviek, elektronicku zrkadlovku, ku ktorej mozem pouzit vsetko co mam na digital. a samozrejme ze mam v plane fotky sam vyvolavat v komore, patri to k studiu. ale najviac ma láka velky format, koli kvalite a nie tak celkom kvalite ale ked odfotim portret na velky plan film ten človek je tam cíti, jeho pokozka, výraz, vsetko co sa mu leskne v ociach a aj jeho vnutro... je to uzasne.

cica6
2012-07-04 10:31:21+02
Mozem kupit CANON EOS 30V date za 1800czk, čo myslíte?

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-07-04 10:37:37+02
Mozem kupit CANON EOS 30V date za 1800czk, čo myslíte?
Primerana cena. Viac ako 10x lacnejsi ako ked bol novy.

cica6
2012-07-04 13:29:35+02
chimco, za akú cenu?

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()