Fotil som doteraz Olympusom c740. Robilo to lepsie alebo minimalne rovnake fotky ako (tie lepsie) kompakty co prisli roky po nom, malo mnozstvo manualnych nastaveni atd., vydrzal rozne podmienky ... skratka viac som nepotreboval, kvalita. Ale, nestastnou nahodou, nedavno mi padol, dvierka na baterky sa zlomili a tak po 9rokoch hladam jeho nasledovnika
K veci - mam velky problem, ziadny podobny ekvivalent neviem najst !!
- nech ma fotak moznost manualnych nastaveni (shutter, aperture, korekcia expozicie...) - hladacik (!!!!!) - tych 10x zoom naozaj tesilo - naozaj kompaktne rozmery, potesilo pri mnozstve zahranicnych dobrodruznejsich cestach, turistikach (nezavadzal, nebol tazky, rychlo k dispozicii na momentky atd, nemusel som ho drzat vo vaticke ... takze neradte zrkadlovky prosim) - tesilo ma nim robit makra, portrety znamych (ktory vdaka zoomu ani nemuseli vediet ze ich fotim...) - a samozrejme v prvom rade nech robi ostre kvalitne zabery, farebne verne atd. - skratka taky all-in-one
Dnes, po rokoch nezaujmu o novinky v oblasti fotakov, pozeram prekvapivo - drviva vacsina fotakov nema hladacik (???), alebo v kategorii UZ su zbytocne robustne, neviem najst podobny kompromis ... az mam chut po precitani XY recenzii podrotikovat ten c740 a fotit nim nadalej
Mate nejaky typ ? Zda sa ze by Nikon Coolpix P7000 a jeho rivali mohli splnat tie poziadavky ... ale zase az taky rozmerovo kompaktny nie je Panasonic TZ30 ? nema hladacik ...
Nic s vymennymi objektivmi prosim. Manzelka ma zrkadlovku, ale ta nevyhovuje mojim potrebam. Mne nejde o specialne fotovylety so specialne vyhradenym casom.
Pokial viem, nič také nie je na trhu (hlavne tá kombinácia hľadáčik+10x).
Blíži sa tomu naozaj ten Nikon P7000 (ale radšej by som bral P7100, sú na ňom vychytané "muchy" predchodcu). Ale pozor: C-740 mala rozsah 38-380, P7000(a P7100) majú rozsah 28-200. Takže to priblíženie toho Nikonu bude na dlhom knci asi len polovičné oproti C-740.
Tiež je možné uvažovať o nejakom UZ. Ale tie dnešné majú naozaj v každom rozmere o nejaký ten centimetrík a pol viac. Zasa, dnešne UZ Ti toho poskytnú oveľa viac, než C-740. A to nielen v rozsahu zoomu, napr. robia skvelé HD video, majú stabilizovaný objektív.
Ale fakt je škoda tej éry stredne veľkých prístrojov, akými bola rada C olympusu, či Z Minolty.
Fotil som doteraz Olympusom c740. Robilo to lepsie alebo minimalne rovnake fotky ako (tie lepsie) kompakty co prisli roky po nom, malo mnozstvo manualnych nastaveni atd., vydrzal rozne podmienky ... skratka viac som nepotreboval, kvalita. Ale, nestastnou nahodou, nedavno mi padol, dvierka na baterky sa zlomili a tak po 9rokoch hladam jeho nasledovnika
- nech ma fotak moznost manualnych nastaveni (shutter, aperture, korekcia expozicie...) - hladacik (!!!!!) - tych 10x zoom naozaj tesilo - naozaj kompaktne rozmery, potesilo pri mnozstve zahranicnych dobrodruznejsich cestach, turistikach (nezavadzal, nebol tazky, rychlo k dispozicii na momentky atd, nemusel som ho drzat vo vaticke ... takze neradte zrkadlovky prosim) - tesilo ma nim robit makra, portrety znamych (ktory vdaka zoomu ani nemuseli vediet ze ich fotim...) - a samozrejme v prvom rade nech robi ostre kvalitne zabery, farebne verne atd. - skratka taky all-in-one
Dnes, po rokoch nezaujmu o novinky v oblasti fotakov, pozeram prekvapivo - drviva vacsina fotakov nema hladacik (???), alebo v kategorii UZ su zbytocne robustne, neviem najst podobny kompromis ... az mam chut po precitani XY recenzii podrotikovat ten c740 a fotit nim nadalej
Mate nejaky typ ? Zda sa ze by Nikon Coolpix P7000 a jeho rivali mohli splnat tie poziadavky ... ale zase az taky rozmerovo kompaktny nie je Panasonic TZ30 ? nema hladacik ...
Nic s vymennymi objektivmi prosim. Manzelka ma zrkadlovku, ale ta nevyhovuje mojim potrebam. Mne nejde o specialne fotovylety so specialne vyhradenym casom.
Nieco podobne sa stalo mne na c750 uz, polamaly sa tie selijake uchyty na baterkovom kryte. Inac je plne funkcny. Ale je pravda ze v porovnani s novymi fotakmi, hlavne zrkadlovkou, je napriklad take ostrenie pomale. Momentalne mam doma 1 funkcny c750 so zle zatvaracim krytom a 1 c750 ktory ma kryt uplne v poriadku, ale asi ma nejaku softwarovu chybu...Este tak najst cas a odvahu spravit z dvoch jeden funkcny
Ja mám Oly SP500UZ, prvý následník radu Cxxx. Mal som podobný problém s dvierkami na batérie + uvoľnenú prírubu objektívu. Všetko mi opravil p.Matunák s NZ. Stránku nájdeš, zavolaj mu. Ak je inak funkčná tvoja mašinka a ti vyhovuje stojí to za opravu a nie je to za veľa bubákov. Syn má C 765UZ, fotil som s ním a je skladnejší ako môj SP500UZ, ktorý mi tiež vyhovuje, ale niektoré veci oproti C765 nemá. Skús , možno ti aspoň poradí.
To je rozmerovo inde: C-740 je 11 x 6,6 x 6,9, FZ-48 je 120 x 80 x 92
Ale aj obrazovo. A pár centi nehra rolu na jedno aj druhé treba brasnicku. Osobne som vyletny ultrazoom riesil kombinaciou pen +14-150. Maximalna spokojnost, ale cenovo trošku drahsi špás.
Ale aj obrazovo. A pár centi nehra rolu na jedno aj druhé treba brasnicku. Osobne som vyletny ultrazoom riesil kombinaciou pen +14-150. Maximalna spokojnost, ale cenovo trošku drahsi špás.
Fz 48 má jeden z tych lepších pidicipkov a v rovnakom rozsahu ako 740 urobi lepsie foto. Ono ani ta 740 nebol zas taky superbrus. ale ako som pisal osobne by som do kompaktu ultrazoomoveho nesiel. to radsej ten nikon alebo G ckovy canon.
ok, dik za odpovede. najprv som aj mal obavy, ze ci ma "nesfuknete", ze naco sa dalej trapit s 9 rocnym fotakom ... a som rad ze viaceri vidite kvality tych olympusov z tej ery tak sa mi potvrdilo to co som uz po vela googleniach zistil, ze naozaj neexistuje plus minus taky isty fotak, a len sucasne megapixle, velkost displeja atd.
uz sa mi ho aj podarilo drotom opravit. prepalil som horucim drotom dierku na tych dvierkach, drot prevliekol a po zavreti tych dvierok ten drot omotal o to ocko o ktore je upevnena snura na krk. Skoda ze tie baterky az taky tlak vyvijaju na tie dvierka, ale je to ok. budem musiet sice pri kazdej vymene bateriek cachrovat s tym drotom, ale hadam sa bude dat
nahradnik olympusu c740 ?
Ale, nestastnou nahodou, nedavno mi padol, dvierka na baterky sa zlomili a tak po 9rokoch hladam jeho nasledovnika
- nech ma fotak moznost manualnych nastaveni (shutter, aperture, korekcia expozicie...)
- hladacik (!!!!!)
- tych 10x zoom naozaj tesilo
- naozaj kompaktne rozmery, potesilo pri mnozstve zahranicnych dobrodruznejsich cestach, turistikach (nezavadzal, nebol tazky, rychlo k dispozicii na momentky atd, nemusel som ho drzat vo vaticke ... takze neradte zrkadlovky prosim)
- tesilo ma nim robit makra, portrety znamych (ktory vdaka zoomu ani nemuseli vediet ze ich fotim...)
- a samozrejme v prvom rade nech robi ostre kvalitne zabery, farebne verne atd.
- skratka taky all-in-one
Mate nejaky typ ? Zda sa ze by Nikon Coolpix P7000 a jeho rivali mohli splnat tie poziadavky ... ale zase az taky rozmerovo kompaktny nie je
Blíži sa tomu naozaj ten Nikon P7000 (ale radšej by som bral P7100, sú na ňom vychytané "muchy" predchodcu). Ale pozor: C-740 mala rozsah 38-380, P7000(a P7100) majú rozsah 28-200. Takže to priblíženie toho Nikonu bude na dlhom knci asi len polovičné oproti C-740.
Tiež je možné uvažovať o nejakom UZ. Ale tie dnešné majú naozaj v každom rozmere o nejaký ten centimetrík a pol viac. Zasa, dnešne UZ Ti toho poskytnú oveľa viac, než C-740. A to nielen v rozsahu zoomu, napr. robia skvelé HD video, majú stabilizovaný objektív.
Ale fakt je škoda tej éry stredne veľkých prístrojov, akými bola rada C olympusu, či Z Minolty.
Ale, nestastnou nahodou, nedavno mi padol, dvierka na baterky sa zlomili a tak po 9rokoch hladam jeho nasledovnika
- nech ma fotak moznost manualnych nastaveni (shutter, aperture, korekcia expozicie...)
- hladacik (!!!!!)
- naozaj kompaktne rozmery, potesilo pri mnozstve zahranicnych dobrodruznejsich cestach, turistikach (nezavadzal, nebol tazky, rychlo k dispozicii na momentky atd, nemusel som ho drzat vo vaticke ... takze neradte zrkadlovky prosim)
- tesilo ma nim robit makra, portrety znamych (ktory vdaka zoomu ani nemuseli vediet ze ich fotim...)
Mate nejaky typ ? Zda sa ze by Nikon Coolpix P7000 a jeho rivali mohli splnat tie poziadavky ... ale zase az taky rozmerovo kompaktny nie je
- hladacik (!!!!!)
ale ako som pisal osobne by som do kompaktu ultrazoomoveho nesiel. to radsej ten nikon alebo G ckovy canon.
najprv som aj mal obavy, ze ci ma "nesfuknete", ze naco sa dalej trapit s 9 rocnym fotakom ... a som rad ze viaceri vidite kvality tych olympusov z tej ery
tak sa mi potvrdilo to co som uz po vela googleniach zistil, ze naozaj neexistuje plus minus taky isty fotak, a len sucasne megapixle, velkost displeja atd.
uz sa mi ho aj podarilo drotom opravit. prepalil som horucim drotom dierku na tych dvierkach, drot prevliekol a po zavreti tych dvierok ten drot omotal o to ocko o ktore je upevnena snura na krk. Skoda ze tie baterky az taky tlak vyvijaju na tie dvierka, ale je to ok.
budem musiet sice pri kazdej vymene bateriek cachrovat s tym drotom, ale hadam sa bude dat
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa