Ahoj chcel by som od Vás radu ohľadom kúpi fotoaparátu pre bežné používanie a fotenie rodinných akcii, dovoleniek, momentiek a možno časom aj čosi iné. Čo sa týka ceny cca do 200 e. Mam typ na Fujifilm finepix rady s 2980 až 4000 len neviem objektívne posúdiť veľkosť zoomu a ostatné parametre. Páčia sa mi na ňom manuálne nastavenia, ktoré ponúka ale rad sa nechám poučiť. Za každú radu ďakujem.
Osobne odporúčam kúpiť možno aj zánovný Canon G11 mám ho doteraz a maximálne spokojný.Síce ho už vystriedala zrkadlovka ale maximálna spokojnosť za cca 200eur.Fotky krása aj manuálne nastavenia pre ľudí čo sa radi bavia.To je ale len môj názor
Rozhodne si priplať za väčší zoom, ten sa vždy zíde... Odporúčam prečítať si vlákno o Panasonicu FZ48 tam je potreba toho dlhočizného zoomu nejedenkrát vysvetlená, je to síce na dlhšie čítanie ale za 30min to máš zmáknuté www.ephoto.sk/forum/7/10143/panasonic-lumix-dmc-fz48-skusenosti/strana-1/
Som si to prečítal no čosi malo som pochopil... ale čo sa týka ceny je to o čosi viac ako som plánoval no nevravím že by som ho nezobral ale keď som si dal porovnať Fuji s 3200 a spomínaný panasonic tak čo sa týka ceny a parametrov tak mi z toho vychádza ten fuji ... no ale nie som úplne presvedčený....
moj prvy fotak bol fujifilm finepix s4000, podla mna v tej triede v pomere cena kvalita super, ak si nechces radsej nasetrit na zrkadlovku tak ti ho odporucam, ale casom si tu zrkadlovku aj tak kupis a potom budes predavat fuji tak aj ja momentalne.
Možno pozdejšie aj tá zrkadlovka no momentálne asi nie. Viac menej som rozhodnutý pre fujifilm finepix s 3200 ale este ma zaujal ten finepix f550 exr lebo čo sa týka ceny a parametrov je skoro podobný ako tá 3200 len niektoré parametre sú o niečo lepšie a je tam menší zoom.. no neviem teda počkám ešte na nejaké príspevky k týmto dvom foťákom...lebo sám si to neviem zhodnotiť....
julo6531 , Finepix s3200 je lowend EVF = šmejd , Finepix F550EXR je poloprofi kompakt , ktorý má väčší snímač, vie fotiť do RAW , papierovo je rozhodne popredu a v reále tiež
Už som bol viacmenej rozhodnutý pre ten S3200 ale v obchode mi predavačka poradila že ak chcem lepší foťák tak si mám vybrať radšej Nikon L810 že fuji nieje dobra voľba a ten nikon že je omnoho lepší ako ta s3200, ale na tu F550 som sa nepýtal tak neviem čo by mi na to povedala.. Tak sa pýtam že ktorý skôr teda fakt neviem je to dosť náročné vybrať dobre a za ideálnu cenu...
Už som bol viacmenej rozhodnutý pre ten S3200 ale v obchode mi predavačka poradila že ak chcem lepší foťák tak si mám vybrať radšej Nikon L810 že fuji nieje dobra voľba a ten nikon že je omnoho lepší ako ta s3200, ale na tu F550 som sa nepýtal tak neviem čo by mi na to povedala.. Tak sa pýtam že ktorý skôr teda fakt neviem je to dosť náročné vybrať dobre a za ideálnu cenu...
Mal som mnoho foťákov. Z digitálnych Canon, Olympus, Sony, Samsung a Fuji. Fuji sú veľmi dobré a kvalitné foťáky. Takže žiadne strachy ,bude slúžiť určite veľmi dobre. Ja mám momentálne Fuji 9600-ku a som maximálne spokojný. Okrem iného majú aj dobré a intuitívne menu a slušnú optiku, na čo sa v dnešnej dobe, pri honbe za megapixelmi a čím väčším zoomom mnohokrát zabúda. Takže v cenovej kategórii kde sa pohybuješ ti podľa mňa fotenie do RAW absolútne nebude chýbať, 24x zoom je viac ako dosť /totižto čím väčší zoom tým spravidla nožšia svetelnosť). Zbežne som si kukol tú tebou vybranú S3200 a myslím si, že ju môžeš spokojne kúpiť a budeš spokojný. A malý tip na záver - nefoť zbytočne všetko na maximálne rozlíšenie (ušetríš si mnoho miesta na disku, prehliadanie bude podstatne rýchlejšie a na kvalitnú papierovú fotku, ktorú si sem tam skutočne treba dať urobiť ti postačí aj polovičné rozlíšenie).
Tak mam aj Fuji, a som spokojny....problem vidim v blseku. Skor si vyber model, kde je mozne doplnit externy blesk....tie male integrovane blesky su u vsetkych znaciek pouzitelne len obmedzene. Ak chces lacny a univerzalny fotak, tak Fuji je dobra volba. Precitaj si testy, ale ber ich s rezervou. Je tu kopec ludi, ktori nedopustia na Canon, Nikon, Sony, Panasonic a pod. ale platit a fotit budes Ty!
Fujifilm finepix rady s 2980 až 4000
Z digitálnych Canon, Olympus, Sony, Samsung a Fuji.
Fuji sú veľmi dobré a kvalitné foťáky. Takže žiadne strachy ,bude slúžiť určite veľmi dobre. Ja mám momentálne Fuji 9600-ku a som maximálne spokojný. Okrem iného majú aj dobré a intuitívne menu a slušnú optiku, na čo sa v dnešnej dobe, pri honbe za megapixelmi a čím väčším zoomom mnohokrát zabúda.
Takže v cenovej kategórii kde sa pohybuješ ti podľa mňa fotenie do RAW absolútne nebude chýbať, 24x zoom je viac ako dosť /totižto čím väčší zoom tým spravidla nožšia svetelnosť).
Zbežne som si kukol tú tebou vybranú S3200 a myslím si, že ju môžeš spokojne kúpiť a budeš spokojný.
A malý tip na záver
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa