Ahojte , chystam sa kupit si svoju prvu zrkadlovku , do uvahy prichadza len bazarovy fotak, rozmyslal som nad canonom 350d s 18 - 55 mm alebo sony alpha a100 s 18- 70 mm , aky mate nazor na tie dva fotaky ?
350D fakt nekupuj. ...malý displej, za tú dobu už bude mať závierka najazdený milión cvaknutí. ten sony nepoznám, ale keď už niečo bazárové, tak canon/nikon.
350D fakt nekupuj. ...malý displej, za tú dobu už bude mať závierka najazdený milión cvaknutí. ten sony nepoznám, ale keď už niečo bazárové, tak canon/nikon.
Prečo? Kamoš si to pred 4 rokmi nechal doviezť z usa funglovku, vyšlo ho to lacnejšie. Ak to nema vela nafotene, tak na staticke zabery je to použitelne.
kludne si kup aj 350, posluži ti určite dobre bola to moja prvá zrkadlovka, naučíš sa s nou pracovať a ak budeš pocitovať, že ti nestačí tak našporíš a kupiš niečo lepšie. Prípadne aj 20D...
Za 200 tak možno 450D, ale len telo.. Za 250 možno už aj so seťákom. Každopádne ešte došetri, ale sleduj trh, niekedy sa objaví dobrá ponuka, ale hneď je aj preč
Presne ako písal Oki, treba sledovať ponuky na nete. Ak sa nemýlim za 250 éčok bola akcia asi pred dvomi týždňami na starší Nikon D3000 so seťákom, nebudem robiť reklamu že kde
Presne ako písal Oki, treba sledovať ponuky na nete. Ak sa nemýlim za 250 éčok bola akcia asi pred dvomi týždňami na starší Nikon D3000 so seťákom, nebudem robiť reklamu že kde
sony a100 je v podstate minolta 5D (ktorú som mal) vylepšená o 10mpx snímač (ten istý ako má nikon D60, sony a200-pozri si fotky na nete z týchto foťákov), relatívnou výhodou je menší súbor raw, robustnejšie telo oproti dnešným najlacnejším modelom, nevýhodou dnes už starší snímač a z toho plynúci šum... bazárové objektívy kúpiš lacnejšie ako pri canone... za 150 sa oplatí ak je v dobrom stave...
Canon 350D foti stale lepsie ako akykolvek sucasny kompakt. Vidim, ze mas obmedzeny rozpocet, tak kludne chod do toho. Dodnes fotim s 350D a zvacseniny A3 az A2 su upne v pohode. Tu na fore je vela borcov "fotografov", ktori maju potrebu kupovat kazde nove telo, tak sa nedaj odradit.
canon 350d alebo sony alfa a100 ?
bola to moja prvá zrkadlovka, naučíš sa s nou pracovať a ak budeš pocitovať, že ti nestačí tak našporíš a kupiš niečo lepšie. Prípadne aj 20D...
bazárové objektívy kúpiš lacnejšie ako pri canone...
za 150 sa oplatí ak je v dobrom stave...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa