dobry den vedeli by ste mi poradit pri vybere scaneru na filmy?
hladám scaner na ktorom by sa daly oscanovat kinofilmy a aj zvitkové a prípadne aj vacsie negativy 8x13...
najlepsie by bolo ak by sa na nom dali scanovat negativy v rolke. tak aby sa nemusel film strihat.
tiez aby bol dostatocne kvalitny. no nemam namysli profesionalny scaner.
aby sa daly kinofilmy scanovat co narychlejsie. urcite hladam iny sposob ako nastrihat film na 6x6policok a potom ho vkladat do ramecekov. film sa cely vlniii a bla bla. to trva cely den...
Neexistuje pohodlne, rychle a kvalitne skenovanie stredneho a velkeho formatu. S tym sa rozluc. Jedinym skutocne kvalitnym skenerom je asi Nikon Coolscan 9000, pripadne jeho predchodca 8000. Nema zmysel fotit na stredny a velky format a potom to skenovat na plosnom skeneri, akokolvek dobrom. Aj ked ten velky format budes musiet, lebo do kvalitneho stredoformatoveho skeneru sa nezmesti. Kvalitne naskenovanie a vyretusovanie jedneho policka moze trvat aj hodiny.
ukazkovy sposob neefektivneho konania. Preco sa skrabat pravou rukou za pravym uchocm ked to mozem urobit lavou rukou. V dnesnej dobe fotit na film....este na diak kvoli premietaniu by som pochopil, ale skenovat to este aj neexistujucim skenerom...Predpokladam, ze si v klube priatelov Flexaretu
dobry den vedeli by ste mi poradit pri vybere scaneru na filmy?
hladám scaner na ktorom by sa daly oscanovat kinofilmy a aj zvitkové a prípadne aj vacsie negativy 8x13...
najlepsie by bolo ak by sa na nom dali scanovat negativy v rolke. tak aby sa nemusel film strihat.
aby sa daly kinofilmy scanovat co narychlejsie. urcite hladam iny sposob ako nastrihat film na 6x6policok a potom ho vkladat do ramecekov. film sa cely vlniii a bla bla. to trva cely den...
nejake scanery som uz pozeral ale nic moc.
dakujem za rady!
druhy uzivatelia ti poradili dost,ja ti mozem ponuknut zoskenovanie na svojom skeneri
alebo si ich prefoť na zväčšováku cez digitálnu kameru a makro objektív, alebo sa dá použiť aj iný spôsob ako použiť zväčšovák, napr. bles, žiarivku atď....návody sú aj tu aj na nete, výsledky sa s tým dajú dosiahnúť veľmi slušné, podľa mňa aj lepšie ako z plochých skenerov, treba zabezpečiť rovinu filmu
alebo nikon coolscan 8000 alebo 9000 vysoká cenová kategória, stredný formát pre web aj na epson v600, v700, v750 - dá sa z toho vytlačiť obrázok slušný pre webové použitie.
nechcme nikoho urazit ale nemate vobec pravdu . velky format sa normalne da oscanovat napr epson 750 a vysledok je uplne normalny. pokial vsedci fotite s hasselblad alebo s niecim podobnym tak urcie vysledok pre vas nieje taky oslnivy. ale ja som tak scanoval a tlacil viacerto fotiek do 80x80 cm... a uplne to stacilo. kebyze len porovnate apsc zrkadlovku a oscanovany film 35mm s kvalitneho fotaku... tak film vyde lepsie... vobec vobec nemate pravdu. maly ste vobec niekto s niecim tkae skusenosti? ze ste to naozaj skusily? oscanovat a vytlacit? oscanvovany film je urcite milion krat kvalitnejsi ako obrazok s apsc zrkadlovky ved si vobec uvedomte ... apsc kludne aj canon 7d ovrazok ma okolo 5000x3000rozlisenie. a jednoducho viac mat nebude. a pri sacanovani takeho 13x18 filmu nafotit tento film cez zvacsovak je absolutna blbost... pretoze by sa tym tento film degradoval na nieco horsie ako kinofilm... :-x ale ked sa film oscanuje aj na epson 750 co nieje uzasny scaner ale s tej strednej tiredy je dostacujuci. tak vysledok sa da zvacsit na hocikolko . pretoze! scaner oscanuje film v ovela vacsom rozliseny a cele je to ostre a da sa to dalej upravovat vo photoshope... naozaj neviem čo viac mozte chciet... aj fullframe sa da porovnavat s kinofilmom . ale kinofilm... s neho sa da spravit vacsia zvacsenina... tak ci tak . je absolutna hlupost foti negativ! ved to len skuste...
ja som chcel len poradit s scanerom. epson 750 mame v skole . scanoval som s nim asi vsetko co sa dalo . scaner chcem mat aj doma na vsetky rodinne stare fotky... a na tiez moje fotografie...
budem rad ak ma niekto naozaj skusenosti s scanermi aby mi poradil
ja som chcel len poradit s scanerom. epson 750 mame v skole . scanoval som s nim asi vsetko co sa dalo . scaner chcem mat aj doma na vsetky rodinne stare fotky... a na tiez moje fotografie...
prepac ale chces skener ktory skenuje plan filmy a zaroven aj 35mm najlepsie nestrihany. taky skener neexistuje v rozumnej cenovej kategorii (minilabovy skener by to mozno vsetko vedel).
imacon/hasselblad je kvalitny ale drahy, neskenuje nestrihany film nikon 9000 a podobne je max stredny format 35mm skener skenuje film nestrihany, ma na to podavac, ale neskenuje ine ako 35mm epson stolny skenuje vsetko, ale kvalita nieje oslniva a film musis strihat ....
takze asi tolko ku teme ....
v analog skupine je moj test epson V500ky ak ti to pomoze ... ten skenuje max 6x12 tusim .... film musis strihat, kvalita je dostatocna na web a male vytlacky ....
existuje scaner na kinofilm kde sa dá scanovat jednoduchsie ako ho stihat a vkladat do ramcekov? alebo aky scaner v priblizne rovnakej cene by bol lepsi ako epson 750 a podobne hm?
nechcme nikoho urazit ale nemate vobec pravdu . velky format sa normalne da oscanovat napr epson 750 a vysledok je uplne normalny. pokial vsedci fotite s hasselblad alebo s niecim podobnym tak urcie vysledok pre vas nieje taky oslnivy. ale ja som tak scanoval a tlacil viacerto fotiek do 80x80 cm... a uplne to stacilo. kebyze len porovnate apsc zrkadlovku a oscanovany film 35mm s kvalitneho fotaku... tak film vyde lepsie... vobec vobec nemate pravdu. maly ste vobec niekto s niecim tkae skusenosti? ze ste to naozaj skusily? oscanovat a vytlacit? oscanvovany film je urcite milion krat kvalitnejsi ako obrazok s apsc zrkadlovky ved si vobec uvedomte ... apsc kludne aj canon 7d ovrazok ma okolo 5000x3000rozlisenie. a jednoducho viac mat nebude. a pri sacanovani takeho 13x18 filmu nafotit tento film cez zvacsovak je absolutna blbost... pretoze by sa tym tento film degradoval na nieco horsie ako kinofilm... :-x ale ked sa film oscanuje aj na epson 750 co nieje uzasny scaner ale s tej strednej tiredy je dostacujuci. tak vysledok sa da zvacsit na hocikolko . pretoze! scaner oscanuje film v ovela vacsom rozliseny a cele je to ostre a da sa to dalej upravovat vo photoshope... naozaj neviem čo viac mozte chciet... aj fullframe sa da porovnavat s kinofilmom . ale kinofilm... s neho sa da spravit vacsia zvacsenina... tak ci tak . je absolutna hlupost foti negativ! ved to len skuste...
poďme sa hádať, ale gramaticky správne.
ja skenujem na canoscan 8800f. 35mm ma nejak kvalitou neoslňuje, ale je pravda, že som ešte neskúšal z neho vytlačiť čo sa dá. naproti tomu stredoformát sa mi celkom pozdáva. (6x4,5) mám aj tu pár fotiek z neho a na fotoparku som mal celú sériu skenov vytlačených na A3.
dakujem. test som nenasiel. zrejme bude najepsi ten epson. nasiel som jeden test kde je canon vs epson. par ludi pisalo ze to zaplatil epson aby v tom teste vysiel lepsie :-x no nvm . tu to je: http://www.youtube.com/watch?v=cAI30Fv9SUU
ja skenujem na canoscan 8800f. 35mm ma nejak kvalitou neoslňuje, ale je pravda, že som ešte neskúšal z neho vytlačiť čo sa dá. naproti tomu stredoformát sa mi celkom pozdáva. (6x4,5) mám aj tu pár fotiek z neho a na fotoparku som mal celú sériu skenov vytlačených na A3.
VYBER SCANERA
dakujem za rady!
Tu sa popozeraj a zistíš odpovede na všetky otázky.
Kvalitne naskenovanie a vyretusovanie jedneho policka moze trvat aj hodiny.
a plati ze cim mensi negativ, tym potrebujes kvalitnejsi scanner. kino je na stolnych scanneroch tragedia.
a 6x6 policka nemusis strihat po jednom. staci po troch, tak ako ich davas do zakladaca.
dakujem za rady!
alebo nikon coolscan 8000 alebo 9000 vysoká cenová kategória, stredný formát pre web aj na epson v600, v700, v750 - dá sa z toho vytlačiť obrázok slušný pre webové použitie.
imacon/hasselblad je kvalitny ale drahy, neskenuje nestrihany film
nikon 9000 a podobne je max stredny format
35mm skener skenuje film nestrihany, ma na to podavac, ale neskenuje ine ako 35mm
epson stolny skenuje vsetko, ale kvalita nieje oslniva a film musis strihat ....
takze asi tolko ku teme ....
v analog skupine je moj test epson V500ky ak ti to pomoze ... ten skenuje max 6x12 tusim .... film musis strihat, kvalita je dostatocna na web a male vytlacky ....
alebo canon CanoScan 9000F ?
(viem že len an kinofilm)
Plustek OpticFilm 8200i AI
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie