Ahojte, v dohľadnej dobe si chcem kúpiť zrkadlovku , pretože už mi môj Sony DHC - H10 nestaci a rad by som sa posunul dalej Bol by som rád keby ste mi ponúkli vaše typy, nakoľko si myslím, že naštudovať sa to na nete dá ale prax je len prax
Toľko na úvod, aby ste vedeli čo chcem tak : Na značke mi nezáleží , chcem fotiť prírodu, pamiatky ( budovy, sochy ), osoby, taktiež dovolenky a prípadne rodinné oslavy, cenovo dostupne som predsa študent (nebránim sa ani kúpe cez bazár, je to podla Vás ok.) cenovo teda do 450 €, navrhnúť aj dáky multifunkčný objektív na začiatok kým našporím na ďalšie financie, ak sa bude dať nahrávať video tak je to plus ( hlavne na tie dovolenky a oslavy ) a aby vedel robiť panorámy neviem či to vie každý :/ rád by som to mal
A ešte jednu podporadu, priateľka chce daký malí šikovný kompakt, ktorý robí pekné fotky tak ak máte aj s tým skúsenosti
nechcem byt neprijemny ale ked kupis zrkadlovku aj z objektivom do 450e tak ta zostava bude mat asi horiu kvalitu ako tvoj sony ostan radsej este prinom
tiež som študent tak ti rozumiem, máme to ťažké čo sa týka peňazí, kedže náš jediný možný príjem je buď letná brigáda, príp. nejaká čiastočná brigáda počas roka..
z obchodu je snáď najlacnejšia kombinácia
Nikon: Nikon D3100 + 18-105 od cca 570€
Canon: Canon 1100D + 18-55 za cenu od tých 400€
Pentax: Pentax K-r + 18-55 od 500€
to je obchod, čo sa týka bazáru, tak skús sa popozerať po ojazdenej D90, ktorá je o triedu aj dve lepšia ako menované zrkadlovky, prípadne po ojazdených modeloch uvedených vyššie
je potrebne si ešte uvedomiť, že fotografovanie je smer, do ktorého vždy niečo investujeme, 450€ je malý rozpočet, dostaneš za ňu najnižšiu "entry-level" zrkadlovku + ak započítame kartu, náhradnú batériu (?), brašňu, alebo čokoľvek, tak sa cena vyšplhá vyššie
Ak oželieš video, mám telo Nikon D 3000 s batterygripom a dvomi náhradnými batériami a pištolovým púzdrom na predaj. Má nafotených 14000 záberov. Cena 250€. K tomu si kúp objektív - Nikoňácky 18-105 - dá sa zohnať do 200€ a máš na začiatok vystaráno.
Ak oželieš video, mám telo Nikon D 3000 s batterygripom a dvomi náhradnými batériami a pištolovým púzdrom na predaj. Má nafotených 14000 záberov. Cena 250€. K tomu si kúp objektív - Nikoňácky 18-105 - dá sa zohnať do 200€ a máš na začiatok vystaráno.
tiez som chcel svojho casu predavat D3000, ale vzhladom k cene som si to rozmyslel a pouzivam ako zalozne telo...a som spokojny
Ahojte, v dohľadnej dobe si chcem kúpiť zrkadlovku , pretože už mi môj Sony DHC - H10 nestaci a rad by som sa posunul dalej Bol by som rád keby ste mi ponúkli vaše typy, nakoľko si myslím, že naštudovať sa to na nete dá ale prax je len prax
Toľko na úvod, aby ste vedeli čo chcem tak : Na značke mi nezáleží , chcem fotiť prírodu, pamiatky ( budovy, sochy ), osoby, taktiež dovolenky a prípadne rodinné oslavy, cenovo dostupne som predsa študent (nebránim sa ani kúpe cez bazár, je to podla Vás ok.) cenovo teda do 450 €, navrhnúť aj dáky multifunkčný objektív na začiatok kým našporím na ďalšie financie, ak sa bude dať nahrávať video tak je to plus ( hlavne na tie dovolenky a oslavy ) a aby vedel robiť panorámy neviem či to vie každý :/ rád by som to mal
A ešte jednu podporadu, priateľka chce daký malí šikovný kompakt, ktorý robí pekné fotky tak ak máte aj s tým skúsenosti
ďakujem pekne za každú radu
Aby si vedel robiť ty panorámy, nie foťák Až také náročné to nie je - funkcie spájania priamo vo foťáku má akosi neoslovili. Ak chceš nový, tak si kúp hociktorú zrkadlovku s 18-55 v sete v tejto cenovej kategorii a myslím, že ti bude stačiť, až také priepastné rozdiely medzi nimi nie sú. Osobne som si kúpil pred 3/4 rokom nový Sony A390 s 18-55 a myslím, že som z neho dokázal vytrieskať dosť (ak chceš pozri moje fotky). Aj keď Sony sa na tomto fóre veľmi nenosí a väčšina ti odporučí Canon alebo Nikon, ja som určite spokojný (za cenu 399 E tomu ani inak nemohlo byť). Avšak keď si po čase kúpiš lepší objektív zistíš, že v porovnaní so seťákom 18-55 je to úplne iná káva. Seťák je len taký kelimok s ktorým sa ale určite dá fotiť. Rovnako to bude asi aj s prípadným prechodom na lepšie telo.
Mohol si napísať v čom ti tvoj Soňák nestačí, avšak nečakaj, že hned ako chytíš zrkadlovku do ruky z nej polezú prenádherné zábery - je to úplne iné fotenie ako s kompaktom. Rovnaká rada aj k požiadavke priateľky. Ak je šikovná priateľka urobí pekné fotky aj s kalkulačkou (nenapísal si rozpočet - osobne by som išiel do nejakého coolpixu - podľa rozpočtu)
Výber prvej zrkadlovky
v dohľadnej dobe si chcem kúpiť zrkadlovku , pretože už mi môj Sony DHC - H10 nestaci a rad by som sa posunul dalej
Toľko na úvod, aby ste vedeli čo chcem tak :
Na značke mi nezáleží ,
chcem fotiť prírodu, pamiatky ( budovy, sochy ), osoby, taktiež dovolenky a prípadne rodinné oslavy,
cenovo dostupne som predsa študent
cenovo teda do 450 €,
navrhnúť aj dáky multifunkčný objektív na začiatok kým našporím na ďalšie financie,
ak sa bude dať nahrávať video tak je to plus ( hlavne na tie dovolenky a oslavy )
a aby vedel robiť panorámy neviem či to vie každý :/ rád by som to mal
z obchodu je snáď najlacnejšia kombinácia
Nikon:
Nikon D3100 + 18-105 od cca 570€
Canon:
Canon 1100D + 18-55 za cenu od tých 400€
Pentax:
Pentax K-r + 18-55 od 500€
to je obchod, čo sa týka bazáru, tak skús sa popozerať po ojazdenej D90, ktorá je o triedu aj dve lepšia ako menované zrkadlovky, prípadne po ojazdených modeloch uvedených vyššie
je potrebne si ešte uvedomiť, že fotografovanie je smer, do ktorého vždy niečo investujeme, 450€ je malý rozpočet, dostaneš za ňu najnižšiu "entry-level" zrkadlovku + ak započítame kartu, náhradnú batériu (?), brašňu, alebo čokoľvek, tak sa cena vyšplhá vyššie
v dohľadnej dobe si chcem kúpiť zrkadlovku , pretože už mi môj Sony DHC - H10 nestaci a rad by som sa posunul dalej
Toľko na úvod, aby ste vedeli čo chcem tak :
Na značke mi nezáleží ,
chcem fotiť prírodu, pamiatky ( budovy, sochy ), osoby, taktiež dovolenky a prípadne rodinné oslavy,
cenovo dostupne som predsa študent
cenovo teda do 450 €,
navrhnúť aj dáky multifunkčný objektív na začiatok kým našporím na ďalšie financie,
ak sa bude dať nahrávať video tak je to plus ( hlavne na tie dovolenky a oslavy )
a aby vedel robiť panorámy neviem či to vie každý :/ rád by som to mal
Ak chceš nový, tak si kúp hociktorú zrkadlovku s 18-55 v sete v tejto cenovej kategorii a myslím, že ti bude stačiť, až také priepastné rozdiely medzi nimi nie sú. Osobne som si kúpil pred 3/4 rokom nový Sony A390 s 18-55 a myslím, že som z neho dokázal vytrieskať dosť (ak chceš pozri moje fotky). Aj keď Sony sa na tomto fóre veľmi nenosí a väčšina ti odporučí Canon alebo Nikon, ja som určite spokojný (za cenu 399 E tomu ani inak nemohlo byť).
Avšak keď si po čase kúpiš lepší objektív zistíš, že v porovnaní so seťákom 18-55 je to úplne iná káva. Seťák je len taký kelimok
Mohol si napísať v čom ti tvoj Soňák nestačí, avšak nečakaj, že hned ako chytíš zrkadlovku do ruky z nej polezú prenádherné zábery - je to úplne iné fotenie ako s kompaktom. Rovnaká rada aj k požiadavke priateľky. Ak je šikovná priateľka urobí pekné fotky aj s kalkulačkou
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa