Chcem sa opýtaťči by mi mohol niekto poradit pri kúpe fotoaparátu lebo mam dilemu ktorý si vybrať môj cenovy strop je 230 eur max. a na internete som našiel pár takých čo sa mi zdali dobré ale neviem z nich vybrat ten najlepši. Moje tipy su tieto : Nikon Coolpix L310 Nikon Coolpix L110 Fujifilm FinePix S4500 Fujifilm FinePix S2980 NIKON COOLPIX L120 OLYMPUS SP-810UZ Tak vas prosím mohli by ste mi poradiť aby som zbytočne nekúpil zle a za vela. Lebo ja chcem fotoaparát len na bežné fotky ktoré budú dobrej kvality.
Okrem Olympusz SP-810UZ, ktory foti priserne su ostatne fotaky pouzitelne pre "domace cvakanie". Kup si ktorykolvek z nich, ktory ta oslovil parametrami, tvarom, znackou alebo farbou. Vo vysledku prakticky nebude vidiet na fotkach rozdiel. Drviva vacsina ephotakou sa touto kategoriou nezaobera a ani ju nesleduje. Pre fotografa s ambiciami su to pristroje s velkymi obmedzeniami. Tym ale nechcem povedat, ze su zle. Uspokoja ele len nefotografov ako rodinny pristroj.
Mna zaujal Fujifilm S4500 lebo ma dost zaujmave parametre co sa tyka digitalneho optickeho zoomu a aj iso tam ma az do 6400 oproti tym fotoaparatom znacky nikon vyzera byt lepsi ci je to len klam ? Lebo ma zaujal aj nikon Coolpix 110 svojim dizajnom tak teda sa rozhoduje medzi tymyto dvoma . Tak sa chcem spytat ci je tam velky rozdiel . Dakujem
ISO6400 dnes zvládne s prižmúreným okom poloprofi DSLR za niekolko násobne vyššiu cenu, pri kompaktoch je človek rád ak si môže reálne dovoliť ISO800
...a aj to bude zašumené a nepoužiteľné Na LX-5 -ke neidem vyššie ako ISO 400 ak chcem použiteľný výsledok. ISO neISO, pokiaľ nemáš dostatočne veľký snímač (aspoň 4/3 alebo APS-C) s rozumným pomerom veľkosti a MPx + RAW = tak ani PC to už veľmi nezachráni.
Ahojte. Chcem sa stať začínajúcim amatérskym fotografom na zrkadlovke a uvažoval som na kúpe tohoto: Nikon D3100 +18-105 VR. Viete mi poradiť či je to správna voľba? Chcel by som fotiť v prírode ale aj na rodinných akciách a pod. Zatiaľ sa v tom moc nevyznám (typy objektívov a pod.) a potreboval by som poradiť od skúsenejších
Ahojte. Chcem sa stať začínajúcim amatérskym fotografom na zrkadlovke a uvažoval som na kúpe tohoto: Nikon D3100 +18-105 VR. Viete mi poradiť či je to správna voľba? Chcel by som fotiť v prírode ale aj na rodinných akciách a pod. Zatiaľ sa v tom moc nevyznám (typy objektívov a pod.) a potreboval by som poradiť od skúsenejších
Chcem sa opýtaťči by mi mohol niekto poradit pri kúpe fotoaparátu lebo mam dilemu ktorý si vybrať môj cenovy strop je 230 eur max. a na internete som našiel pár takých čo sa mi zdali dobré ale neviem z nich vybrat ten najlepši. Moje tipy su tieto : Nikon Coolpix L310 Nikon Coolpix L110 Fujifilm FinePix S4500 Fujifilm FinePix S2980 NIKON COOLPIX L120 OLYMPUS SP-810UZ Tak vas prosím mohli by ste mi poradiť aby som zbytočne nekúpil zle a za vela. Lebo ja chcem fotoaparát len na bežné fotky ktoré budú dobrej kvality.
Mal som Nikon Coolpix L120, je to šikovný ultrazoom. Ak nepotrebuješ rawko, PASM režimy a uspokojíš sa s kvalitou kompaktu, moje odporúčanie je L120
Ale ak to myslíš s fotením vážne, moja rada znie: Nekupuj nič z toho. Po čase ťa začne hnevať veľká hĺbka ostrosti, šum, kvalita fotiek ktorá fest klesá so zvyšujúcim zoomom a ISO, dokopy nič nenastavíš, atď,,,
Je to správna voľba (jedna z mnohých). Ale - ako píše inkubbus, začni fotiť. Hlavne neskonči v nekonečných diskusiách o technike, objektívoch, príslušenstve. Hlavne foť.
pri vybere zrkadlovky si skus najst vzdy model, ktory je tesne pod hranicou tvojho rozpoctu.. pretoze ked kupujes zrkadlovku, tie pristoroje su take dobre, kolko za ne zaplatis.. cize mozno skus aj nieco lepsie z bazaru, tychto nizsich modelov sa ludia dost zbavuju ked prechadzaju na nieco lepsie.. a ty isto za nejaky cas budes chcet lepsie, cize neboj sa ani pristroja z druhej ruky..
pri vybere zrkadlovky si skus najst vzdy model, ktory je tesne pod hranicou tvojho rozpoctu.. pretoze ked kupujes zrkadlovku, tie pristoroje su take dobre, kolko za ne zaplatis.. cize mozno skus aj nieco lepsie z bazaru, tychto nizsich modelov sa ludia dost zbavuju ked prechadzaju na nieco lepsie.. a ty isto za nejaky cas budes chcet lepsie, cize neboj sa ani pristroja z druhej ruky..
Z bazaru by som nechcel a vzdy od lepsich zrkadloviek su dalsie lepsie.A myslim si ze cim lepsie tak tym aj zlozitejsie na ovladanie,nastavenie aj ked urcite kvalitou fotiek lepsie.A najprv by som sa mal asi ucit na nuecom jednoduchom a o tomto som cital ze taky je...ale kazdopadne dik za radu
Z bazaru by som nechcel a vzdy od lepsich zrkadloviek su dalsie lepsie.A myslim si ze cim lepsie tak tym aj zlozitejsie na ovladanie,nastavenie aj ked urcite kvalitou fotiek lepsie.A najprv by som sa mal asi ucit na nuecom jednoduchom a o tomto som cital ze taky je...ale kazdopadne dik za radu
aaaale zasa nemusis sa bat ani tych vyssich modelov.. ono to len vyzera ze je to zlozitejsie- ked to ma viac tlacitok, ale aj v tychto fotakoch je hlavne vediet ovladat clonu, cas, iso.. na tychto parametroch stoji vzdy cela fotka.. a menit nastavenia tychto hodnot je rovnako lahke ako na amaterskych tak aj na profesionalnych fotoaparatoch nevravim ze musis vzdy fotit na manuali, ale musis tieto zakonitosti chapat.. a pokial chces fotit v rezimoch "krajinka, potret, sport a pod." tak si zrkadlo ani nekupuj, lebo ho nevyuzijes..
aaaale zasa nemusis sa bat ani tych vyssich modelov.. ono to len vyzera ze je to zlozitejsie- ked to ma viac tlacitok, ale aj v tychto fotakoch je hlavne vediet ovladat clonu, cas, iso.. na tychto parametroch stoji vzdy cela fotka.. a menit nastavenia tychto hodnot je rovnako lahke ako na amaterskych tak aj na profesionalnych fotoaparatoch nevravim ze musis vzdy fotit na manuali, ale musis tieto zakonitosti chapat.. a pokial chces fotit v rezimoch "krajinka, potret, sport a pod." tak si zrkadlo ani nekupuj, lebo ho nevyuzijes..
No však to že by som sa chcel určte naučiť fotiť na manuáli...ale skúsim predsa ten Nikon 3100 a uvidíme ako to pôjde. Všetkým VĎAKA za rady a snáď o nejakú tú dobu sem prilepím nejaké foto čo budú stáť za pozretie
No však to že by som sa chcel určte naučiť fotiť na manuáli...ale skúsim predsa ten Nikon 3100 a uvidíme ako to pôjde. Všetkým VĎAKA za rady a snáď o nejakú tú dobu sem prilepím nejaké foto čo budú stáť za pozretie
fotiť na plný manuál má zmysel len pri špecifických svetelných podmienkach (ateliér napríklad). pri bežnom fotení si vystačíš s prioritou clony alebo času. ak sa chceš naučiť fotiť na plný manuál, kúp si nejaký starý filmový foťák (zenit, flexaret...)
Výber správneho fotoaparátu
Moje tipy su tieto :
Nikon Coolpix L310
Nikon Coolpix L110
Fujifilm FinePix S4500
Fujifilm FinePix S2980
NIKON COOLPIX L120
OLYMPUS SP-810UZ
Tak vas prosím mohli by ste mi poradiť aby som zbytočne nekúpil zle a za vela. Lebo ja chcem fotoaparát len na bežné fotky ktoré budú dobrej kvality.
Drviva vacsina ephotakou sa touto kategoriou nezaobera a ani ju nesleduje. Pre fotografa s ambiciami su to pristroje s velkymi obmedzeniami. Tym ale nechcem povedat, ze su zle. Uspokoja ele len nefotografov ako rodinny pristroj.
Moje tipy su tieto :
Nikon Coolpix L310
Nikon Coolpix L110
Fujifilm FinePix S4500
Fujifilm FinePix S2980
NIKON COOLPIX L120
OLYMPUS SP-810UZ
Tak vas prosím mohli by ste mi poradiť aby som zbytočne nekúpil zle a za vela. Lebo ja chcem fotoaparát len na bežné fotky ktoré budú dobrej kvality.
Všetkým VĎAKA za rady a snáď o nejakú tú dobu sem prilepím nejaké foto čo budú stáť za pozretie
Všetkým VĎAKA za rady a snáď o nejakú tú dobu sem prilepím nejaké foto čo budú stáť za pozretie
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa