Fórum » Vyberáme fotoaparát

Canon IXUS 230 HS vs Sony DCS W690

miriam1111
2012-08-03 11:53:17+02
ahojte,
chcela by som si kúpiť kompakt a rozhodujem sa medzi dvomi danými fotoaparátmi. Som začiatočníčka, a preto by som chcela poradiť, ktorý z týchto foťákov je lepší z hľadiska pomer/cena. Nepotrebujem žiadne zložité nadstavenia, len chcem, aby boli fotky ostré a aby vedel fotiť aj v horších svetelných podmienkach. Na Sony DCS W690 som zatiaľ veľa recenzií nenašla, no zaujal ma na ňom 10 x optický zoom, ale aj tak si myslím, že Canon bude robiť kvalitnejšie fotografie. Natáčať video budem len málo.
ďakujem vám za všetky rady

viking81
2012-08-03 12:24:42+02
príspevok od: miriam1111
ahojte,
chcela by som si kúpiť kompakt a rozhodujem sa medzi dvomi danými fotoaparátmi. Som začiatočníčka, a preto by som chcela poradiť, ktorý z týchto foťákov je lepší z hľadiska pomer/cena. Nepotrebujem žiadne zložité nadstavenia, len chcem, aby boli fotky ostré a aby vedel fotiť aj v horších svetelných podmienkach. Na Sony DCS W690 som zatiaľ veľa recenzií nenašla, no zaujal ma na ňom 10 x optický zoom, ale aj tak si myslím, že Canon bude robiť kvalitnejšie fotografie. Natáčať video budem len málo.
rozhodne ten filajovy neviem ake je ich cena...ale ak priblizne rovnaka...tak budu aj priblizne rovnako fotit...cize na h..o ak to musim tak povedat a to najme za horsich svetelnych podmienok...prepokladam ze max pouzitelne iso 400....ked chces nieco co foti aspon o chlp lepsie...musis si vybrat nieco s 1/1.7'' senzorom alebo vacsim....ale ked tak znova citam tvoju otazku....tak pochybujem ze vies o com teraz hovorim takze sa vratim spat na zaciatok...a rada znie ten filajovy

mathino
2012-08-03 12:31:50+02
V tej cenovej hladine nečakaj zázraky t.j. svetelný objektív alebo väčší snímač (ako písal viking81, maximálne použiteľné ISO bude okolo 400). V tejto kategórii sa fotoaparáty v zásade veľmi nelíšia a tak si vyber podľa ceny resp. značky, hrúbky alebo farby.

miriam1111
2012-08-03 12:32:38+02
no veď ja vravím, že ja som neznalec a nepohybujem sa v kruhoch 500 € a vyššie takže ja len chcem vedieť, čo najlepšie môžem kúpiť za 200€ jasné že to je hovno oproti drahým zrkadlovkám. o tom nepochybujem
takže, oba majú 1/2.3, a to iso canon : 100-3200 a sony : 80-3200.

fatality
2012-08-03 12:38:07+02
ak do cca 200e a ma byt novy,tak je volba jednoducha:
http://talkive.sk/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=28453&option=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1
nic ine kvalitne s najvacsou pravdepodobnostou do 200e nezozenes..

mathino
2012-08-03 12:44:16+02
no veď ja vravím, že ja som neznalec a nepohybujem sa v kruhoch 500 € a vyššie takže ja len chcem vedieť, čo najlepšie môžem kúpiť za 200€ jasné že to je hovno oproti drahým zrkadlovkám. o tom nepochybujem
takže, oba majú 1/2.3, a to iso canon : 100-3200 a sony : 80-3200.
Nevravím, že treba hneď kupovať 1D-X alebo D4 Je to ako rozhodovať sa medzi Octaviou a Passatom...

Každopádne, ISO budeš používať tak do 800 max pri tých vyšších to bude porovnateľné s kvalitou z mobilu. Pozri si/premysli aký zoom by si potrebovala - to môže pri výbere zavážiť. Pri veľkom zoome je dôležitá stabilizácia obrazu aby si to udržala a fotky neboli rozmazané. Pozri tiež aké to má "fíčuriny" typu WiFi atď. Zváž si tieto veci a podľa toho sa rozhodni.

miriam1111
2012-08-03 13:00:19+02
ďakujem za rady, zoom je dobrá vec, a pod 5 by som nechcela, pretože aj na mojom terajšom foťáku ho dosť využívam. Ten stabilizátor obrazu....tu som trochu v lese, oba foťáky majú optický, tak neviem či je to postačujúce...A neviem prečo, ale stále mám v hlave zakódované, že Canon je proste Canon a nejak sa neviem stotožniť s tým, že aj Sony môže mať dobré foťáky, takže ma to stále ťahá k tomu Canonu.
a ešte by som chcela poradiť (čo som úplne v lese) či sa to nejak extra odrazí na fotení...
svetelnosť objektívu canon : 3-5.9, sony 3.3-5.9
ohnisková vzdialenosť canon 28-224 mm, sony 25-250 mm

fatality
2012-08-03 13:31:00+02
ďakujem za rady, zoom je dobrá vec, a pod 5 by som nechcela, pretože aj na mojom terajšom foťáku ho dosť využívam. Ten stabilizátor obrazu....tu som trochu v lese, oba foťáky majú optický, tak neviem či je to postačujúce...A neviem prečo, ale stále mám v hlave zakódované, že Canon je proste Canon a nejak sa neviem stotožniť s tým, že aj Sony môže mať dobré foťáky, takže ma to stále ťahá k tomu Canonu.
a ešte by som chcela poradiť (čo som úplne v lese) či sa to nejak extra odrazí na fotení...
vidim ze si sa uz rozhodla..len jeden z tychto dvoch a ziaden iny..kludne si hod mincou,obidva budu fotit rovnako..zle..a uz duplom v lese,za horsich svetelnych podmienok..
a ked chces mat szuppa zuuumovane ale nekvalitne fotky,len dalej trvaj na zuuume 5x a viac..
co myslis preco aj velke kravy objektivy na zrkadlovky maju problem s velkym rozsahom ohnisk? lebo je fyzikalne takmer nemozne vyrobit objektiv s velkym rozsahom ohniskovych vzdialenosti ktory si zachova opt. kvalitu po celej ohniskovej dlzke..
takze..ak chces lepsi fotak nez maju telefony,nez su vsetky tie mydlove krabicky podobne tym co si uviedla v topicu,jediny model do cca 200e na trhu je kupodivu SAMSUNG EX1,aj ked sa ti mozno tato znacka nespaja s top foto technikou..doba vsak napreduje a tato firma dnes uz je schopna vyrobit spickovu elektroniku vo vnutri fotaku,vybavit ho AMOLED vyklopnym displayom a v spojeni so Schneider-Kreuznach optikou ponuka za malo fakt vela..

viking81
2012-08-03 14:01:06+02
tak ako ti pisal fatality....okolo 200 eciek nekupis nic lepsie ako je EX-1...vyser sa na zoom...ked chces kvalitu chod do 1/1.7 snimaca a fajnove svetelnosti ktoru ti ex-1 ponuka ! btw..naci so zakladala temu ked si necches nechat poradit ?

RoboK
2012-08-03 14:04:48+02
ahojte,
Ako už napísal fatality, aj keď nieje pekný farebný, tak jednoznačne SAMSUNG EX1.

miriam1111
2012-08-03 16:00:47+02
OK, vidím že ste sa do mňa pekne pustili nehovorím, že si nechcem dať poradiť, len som podotkla ku ktorému ma to viac "ťahá" a chcela som radu že ktorý z tých dvoch je lepší, no nebránim sa ani iným, ak sú lepšie za tú cenu. jednoducho som si povedala, že dám 200€, do súťaží posielať fotky nemienim, a myslela som si, že za tú cenu kúpim niečo, čo bude fotiť lepšie ako môj foťák v telefóne....ale tak, ako tak čítam, asi nie....a všetky fóra, ktoré tvrdili, že v tej triede je Canon dobrý foťák asi teda veriť nebudem...keďže ide len o mydlovú krabičku....takže, idem prelustrovať samsung ex1

Dano Leitman
2012-08-03 16:16:40+02
samsug ti poskytne lepsiu optiku lepsi obrazovy vystup pokrocilejsie moznosti nastavenia.

ak nic z uvedeneho nepotrebujes kup si kompakt do 100ky a zvysok utrat na nieco pekne napr vylet kde kompaktik prevetras. Samsung EX1 by bola volba v tej cenovej hladine asi vacsiny z nas kedze vsetko spomenute je pre nas takmer prioritne ale kupovat fotak ides ty ak si myslis ze potrebujes zoom kup su zoom ked chces lepsi obrazovy vystup kup si samsung ex1 (v tej cene)

jozkovicz
2012-08-03 16:21:43+02
OK, vidím že ste sa do mňa pekne pustili nehovorím, že si nechcem dať poradiť, len som podotkla ku ktorému ma to viac "ťahá" a chcela som radu že ktorý z tých dvoch je lepší, no nebránim sa ani iným, ak sú lepšie za tú cenu. jednoducho som si povedala, že dám 200€, do súťaží posielať fotky nemienim, a myslela som si, že za tú cenu kúpim niečo, čo bude fotiť lepšie ako môj foťák v telefóne....ale tak, ako tak čítam, asi nie....a všetky fóra, ktoré tvrdili, že v tej triede je Canon dobrý foťák asi teda veriť nebudem...keďže ide len o mydlovú krabičku....takže, idem prelustrovať samsung ex1
tu je recenzia na tebou spominany canon .. mozno by stacil aj sx 220 hs, ten co chces ty ma vsak navyse gps .. tu je recenzia oboch .. http://www.digimanie.cz/art_doc-0B80E333FDBB109CC125790F00741B95.html

tu je recenzia na samsung ex1 .. obstal dobre .. http://www.digimanie.cz/art_doc-049B750F9AD2EB07C125773600772AB6.html

tu si mozes pozriet tisice fotiek zo samsungu ex1 .. http://www.flickr.com/groups/1326843@N24/pool/

tu z canonv 220/230 hs .. http://www.flickr.com/groups/canon_powershot_sx220230_hs/pool/

ak chces viac fotit prirodu, napr aj nejake detaily prirody, tak ten canon, zoom vyuzijes ... ale ak chces viac fotiti v interiery, tak skor samsung ex1 ... ale samsung je aj vyssia trieda .. fotky malych rozmerov su v pohode, napr 13x18 cm .. plagaty asi neplanujes tlacit .. no a prelustruj si fotky, co som ti dal v odkaze, mas to z prvej ruky od uzivatelov tych strojov ..

miriam1111
2012-08-03 20:26:21+02
super, díky moc

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()