Fórum » Vyberáme fotoaparát

Lacne telo,drahsi objektiv alebo obratene?

Snido
2012-08-03 16:07:59+02
Nazdar, co je podla vas rozumnejsie?
Planujem si kupit svoju prvu zkradlovku, som pokrocily, fotim hlavne detaily v prirode aj v meste, osoby nahodne aj modelky (zname, priatelky, priatelky kamaratov, atd.) a zameriavam sa umelecke fotenie. Cenovo do 900€ a som fanusik Canonov, ale prijmem aj Nikon ak bude schopne konkurovat. Zastavam nazor ze rozumnejsie je kupit lacnejsie telo (400-500€) a viac zainvestovat do zakladneho objektivu so slusnym macrom a neskor nieco vacsie (napr. 75-300mm). Dost mi zalezi aj na tom aby k danemu telu nebol az prilis obmedzeny vyber objektivov. Okrem toho mi od znameho bola odporucena tato masinka http://www.mall.sk/zrkadlovky-canon-eos-600d/canon-eos-600d-18-135-ef-s-is , s tym ze sa mam vykaslat na kupu tela a objektivu osobitne. Tak co si myslite? Co mi odporucite?

Vdaka za kazdy nazor, radu, vyvedenie z omylu

Snido
2012-08-03 16:11:15+02
a dodam, ze mam v plane fotit do buducna cim viac profesionalnejsie takze mala by to byt masinka, ktoru nebudem chciet po roku menit. vdaka!

PeCh
2012-08-03 16:15:03+02
Ak si pokročilý, a pýtaš sa tu amatérov, tak by si mal poslúchnuť kamaráta. Riešiť niečo iné podľa tvojej otázky je zbytočnou stratou času.

Snido
2012-08-03 16:17:05+02
Ocakavam hlavne profesionalne rady, resp. rady od skusenych fotografov. Hadam nie som na nepsravnom fore

martin9113
2012-08-03 16:21:59+02
príspevok od: Snido
Nazdar, co je podla vas rozumnejsie?
Planujem si kupit svoju prvu zkradlovku, som pokrocily, fotim hlavne detaily v prirode aj v meste, osoby nahodne aj modelky (zname, priatelky, priatelky kamaratov, atd.) a zameriavam sa umelecke fotenie. Cenovo do 900€ a som fanusik Canonov, ale prijmem aj Nikon ak bude schopne konkurovat. Zastavam nazor ze rozumnejsie je kupit lacnejsie telo (400-500€) a viac zainvestovat do zakladneho objektivu so slusnym macrom a neskor nieco vacsie (napr. 75-300mm). Dost mi zalezi aj na tom aby k danemu telu nebol az prilis obmedzeny vyber objektivov. Okrem toho mi od znameho bola odporucena tato masinka http://www.mall.sk/zrkadlovky-canon-eos-600d/canon-eos-600d-18-135-ef-s-is , s tym ze sa mam vykaslat na kupu tela a objektivu osobitne. Tak co si myslite? Co mi odporucite?

Vdaka za kazdy nazor, radu, vyvedenie z omylu
ako pises si pokrocily.. a nevies si vybrat zaujimave. odporucime ti studovat fotoskolu- ale obecne oplati radsel lepsie sklo ako telo.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-08-03 16:24:31+02
Kvalitu obrazu tvori dvojica objektiv - snimac. Vsetko ostatne je len pomocka pre lepsie ovladanie, meranie, zaostrovanie. Ak ma lacnejsi fotak rovnako kvalitny snimac, ako drahsi, bude objektiv rozhodovat o kvalite fotiek.
Su ale zanre, kde ti moze chbyt urcita funkcia, alebo parameter a urobis zle fotky, pretoze napr. ma tvoj fotak horsi AF, menej obr./s., co kvoli horsej ergonomii ho nestacis nastavit.
Pokial fotis bezne veci, minimalne akcne, ocenis skor lepsi objektiv, pretoze ten bude na foke vidiet, na rozdiel od prepracovanejsieho a vykonnejsieho fotaku, ktory na fotkach neuvidis. Objektiv je najkreativnejsim nastrojom fotografa, hned po jeho mozgu.

Dano Leitman
2012-08-03 16:25:24+02
aby som uviedol na spravnu mieru ... objektiv je vec ktora ti ma vydrzat roky, fotak nie

Snido
2012-08-03 16:36:07+02
príspevok od: martin9113
ako pises si pokrocily.. a nevies si vybrat zaujimave. odporucime ti studovat fotoskolu- ale obecne oplati radsel lepsie sklo ako telo.
som pokrocily, nie majster sveta a rad si necham poradit od skusenejsich kedze som si vedomy ze je toho este vela co sa musim ucit. vdaka za prispevok

mic:-)
2012-08-03 16:37:04+02
RE: a dodam, ze mam v plane fotit do buducna cim viac profesionalnejsie takze mala by to byt masinka, ktoru nebudem chciet po roku menit.

ak to myslíš v budúcnosti s fotením vážnejšie profi ´´ už len pre ostrenie minimálne 650D ma 9 bodov krížového typu

Snido
2012-08-03 16:38:07+02
príspevok od: Karol Srnec
Kvalitu obrazu tvori dvojica objektiv - snimac. Vsetko ostatne je len pomocka pre lepsie ovladanie, meranie, zaostrovanie. Ak ma lacnejsi fotak rovnako kvalitny snimac, ako drahsi, bude objektiv rozhodovat o kvalite fotiek.
Su ale zanre, kde ti moze chbyt urcita funkcia, alebo parameter a urobis zle fotky, pretoze napr. ma tvoj fotak horsi AF, menej obr./s., co kvoli horsej ergonomii ho nestacis nastavit.
Pokial fotis bezne veci, minimalne akcne, ocenis skor lepsi objektiv, pretoze ten bude na foke vidiet, na rozdiel od prepracovanejsieho a vykonnejsieho fotaku, ktory na fotkach neuvidis. Objektiv je najkreativnejsim nastrojom fotografa, hned po jeho mozgu.
fotim vacsinou menej akcne situacie takze suhlasim popozeram sa teda ake snimace obsahuju tela, nad ktorymi som rozmyslal, vdaka

martin9113
2012-08-03 16:46:53+02
príspevok od: Snido
fotim vacsinou menej akcne situacie takze suhlasim popozeram sa teda ake snimace obsahuju tela, nad ktorymi som rozmyslal, vdaka
toho si moc nepozres nikon groop 1,5 canon 1,6. skor ti povedia viacej recenzie a testy.

garyfisher
2012-08-03 17:20:29+02
toho si moc nepozres nikon groop 1,5 canon 1,6. skor ti povedia viacej recenzie a testy.
groop

martin9113
2012-08-03 17:22:58+02
príspevok od: garyfisher
groop
stalo sa

dedo Milan
2012-08-03 17:25:25+02
http://www.mall.sk/zrkadlovky-canon-eos-600d/canon-eos-600d-18-135-ef-s-is

na tej adrese máš tiež strojček Nikon D5100 plus objektívy v podobnej cene. na začiatku nákupu, v ktorom chceš v budúcnosti pokračovať je potrebné vybrať "systém". a to podľa toho, ktoré objektívy máš zhruba vo výbere. telo vymeníš viackrát, ale objektív /dobre vybratý a kvalitný/ ostáva. takže radšej pevné ohnisko s čo najvyššou svetelnosťou, ako zoom s menšou. 18-135 je už dosť veľký rozsah, ak zoom, tak ja by som volil max. 4násobný rozsah, alebo niečo najbližšie k tomu násobku

garyfisher
2012-08-03 17:27:27+02
oba fotaky maju CMOS snimac, s urcitym rozlisenim a upravami, snimac nie je velkosti kinofilmoveho policka (FF) ale mensi, co zarucuje lacnejsiu vyrobu ale ma to aj iste vyhody a nevyhody,Bayer vs Foveon atd atd....

garyfisher
2012-08-03 17:30:30+02
príspevok od: dedo Milan
http://www.mall.sk/zrkadlovky-canon-eos-600d/canon-eos-600d-18-135-ef-s-is

na tej adrese máš tiež strojček Nikon D5100 plus objektívy v podobnej cene. na začiatku nákupu, v ktorom chceš v budúcnosti pokračovať je potrebné vybrať "systém". a to podľa toho, ktoré objektívy máš zhruba vo výbere. telo vymeníš viackrát, ale objektív /dobre vybratý a kvalitný/ ostáva. takže radšej pevné ohnisko s čo najvyššou svetelnosťou, ako zoom s menšou. 18-135 je už dosť veľký rozsah, ak zoom, tak ja by som volil max. 4násobný rozsah, alebo niečo najbližšie k tomu násobku
nekomplikuj to a nemotaj jej hlavu s nikonom, je jedno pre co sa rozhodne, na to si zvykne a naucisa sa vyzmykat z toho max

garyfisher
2012-08-03 17:38:27+02
Neviem ci nie je nahodov na Digiprewiev aj video kde sa riesi problematiky super telo+lacnejsi objektiv vs lacnejsie telo+super objektiv. vysledok podaju obe kombinacie rovnaky, takze treba nejaky rozumny snimac a urcite investovat do kvalitnych skiel. Nelakaj sa aj zoomy su kvalitne, aj super svetelne.....

martin9113
2012-08-03 17:38:43+02
príspevok od: garyfisher
oba fotaky maju CMOS snimac, s urcitym rozlisenim a upravami, snimac nie je velkosti kinofilmoveho policka (FF) ale mensi, co zarucuje lacnejsiu vyrobu ale ma to aj iste vyhody a nevyhody,Bayer vs Foveon atd atd....
viem ocom hovoris ale cloveku ktory to bude hladat v specifikaciach konkretnych modelov nic nepovie. tebe mozno ano ale nemam pocit ze aj zakladatelovy temy. preto sim mu odporucil recenzie. Vecsine to povia viac ako tabulkove udaje.

fatality
2012-08-03 18:07:42+02
vzhladom na tvoje poziadavky:
Nikon D5100 + Nikon 60mm F2.8G ED AF-S Micro..
za 1000.-

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()