potrebovala by som poradit s kupou fotaku ...aky no neviem dobry a čo chcem fotit ...asi všetko tak potrebujem to na fotenie športovych akcii vonku i v telocvični na fotenie dietata prirody ...kamoš mi poradl panasonic lumix DMC -FZ 150 lenže v obchodoch akosi nieje a ja by som si ho i rada vyskušala....sice som chcela stale zrkadlovku ale kedže na dalšie objektivy treb adost investovat tak neviem či by mi to stačilo dakujem za skoru odpoved
ja ti viem len poradit, ze ak by ti nahodou napadlo kupit si Fujifilm HS 25, tak radsej zabudni, sice s fotkami som zatial spokojna, ale prevedenie je slabe, zavit na stativ pri "hrubsom" zaobchadzani nevydrzal, takze do buducnosti uz viem, na co si davat pozor
hovorila som samozreme o ultrazoome, co zrkadlovka nie je, ale je to univerzalny fotopreparat, od makra az po ultra zoomove foto bez moznosti fotenia do RAW... to by som na tvojom mieste uz brala, mne to teraz chyba, ale tak, hrrr frrr,nedala som si poradit
ak chces naozaj fotit to co pises ze chces fotit...tak na akykolvek kompakt rovno zabudni....potrebujes aby fotak zvladal vysoke ISO....potrebujes svetelny objektiv....a potrebujes hlavne rychly a spolahlivy autofocus...aj ked je FZ-150 fajn...tak sa nan vykasli....a ak nemas peniaze na zrkadlovku so svetelnymi sklami...tak radsej posetri...alebo kup len telo a k tomu nejaku lacnu pevnu 35 ci 50....v tomto pripade nikon...ma ich lacnejsie a lepsie...a nauc sa fotit s tym a casom dosetris...a este jedna poznamka na zaver...hned ako si sa zaregistrovlala tak si musela zakladat nove vlakno ? vsetky otazky by ti boli zodpovedane vo fotoskole alebo na fore....kompakt vs. zrkadlovka sa tu riesil minimalne 10000000x...tak nebud leniva a nieco si nastuduj !
i ten najlacnejsi mirorrless bude lepsi ako akykolvek nafuknuty kompakt v tele zrkadlovky.
Alebo, potom kompakt s velkym cipom, Canon Powershot GX1 alebo SONY RX-100. Najma ten sony je strasne sexy, tolko potencialu v tak malickom tele... Akurat na tu cenu, ta sa vyrovna zakladnemu setu entry level zrkadlovky.
Vsetko je to o peniazoch, no byt Tebou pozriem si nejaky vypredaj micro4/3.. V relativne malych rozmeroch dostanes skvely obraz, aj ked s drobnymi nevyhodami. No ked uvidis tie fotky v porovnani hoci len so spominanym PAnasonicom, zabudnes na to
Ultrazoom bol rozumna volba, ked boli zrkadlovky drahe pred 5-6 rokmi. Mam pocit, ze su na trhu len z historickych dovodov, a cely tento segment trhu by potreboval vyssiu inovaciu ako predlzovanie zoomu a ratucu hustotu megapixlov, ale to len tak na okraj.
Inac, pokial by si zohnala bazarovy FZ-28, urobila by si lepsie, mal som s nim tu cest a podla mojho subjektivneho pocitu je to najpodarenejsi FZ kusok, hoci ma uz teraz svoje muchy...
ak je to rychly sport kde ide o zachytenie spravneho momentu, tak na to je najvhodnejsia zrkadlovka, bez uvedenia sportov a financnych limitov sa ale poradit neda
ak chces naozaj fotit to co pises ze chces fotit...tak na akykolvek kompakt rovno zabudni....potrebujes aby fotak zvladal vysoke ISO....potrebujes svetelny objektiv....a potrebujes hlavne rychly a spolahlivy autofocus...aj ked je FZ-150 fajn...tak sa nan vykasli....a ak nemas peniaze na zrkadlovku so svetelnymi sklami...tak radsej posetri...alebo kup len telo a k tomu nejaku lacnu pevnu 35 ci 50....v tomto pripade nikon...ma ich lacnejsie a lepsie...a nauc sa fotit s tym a casom dosetris...a este jedna poznamka na zaver...hned ako si sa zaregistrovlala tak si musela zakladat nove vlakno ? vsetky otazky by ti boli zodpovedane vo fotoskole alebo na fore....kompakt vs. zrkadlovka sa tu riesil minimalne 10000000x...tak nebud leniva a nieco si nastuduj !
ahoj to nieje o lenivosti a tiež nie o čitani čo sa tyka penazi mam na to momentalne 700e čo bohužial viem že nieje dost..učit sa nieje problem len na to momentalne pri malej čas nemam teda potrebujem hned fotit doteraz som mala kompakt konicu .minoltu Dimage Z3...fotila vcelku dobre ale akosi začina blbnut ..mam ju vyše 6rokov a tiež si toho zažila..takže fotak potrebujem mat stale pri sebe kde sa počita aj s malym obuchanim i ked nechcenym...a hmm malokedy momentalne fotim bez malej na rukach takže s dalšim fotakom pekna posilovna...ale o to tu nejde fotit chcem to čo som napisala môj pôvodny plan bol zobrat dva fotaky jeden kompakt s ktorym fotit prozatim a jednu zrkadlovku s ktorou sa postupne učit a ako pišeš postupne dokupovat objektiv...tu zrkadlovku samozreme nižšiu radu pôvodne som chcela Nikon 5100..a čo sa tyka tej lenoivosti ako hovoriš to nie je lenivost ale chcem počut odpovede na moje otazky nie na ine....pretože sa neviem dokopat si niečo kupit vyberam už vyše 8mesiacov a stale bezuspešne....tak asi tolkok tomu
i ten najlacnejsi mirorrless bude lepsi ako akykolvek nafuknuty kompakt v tele zrkadlovky.
Alebo, potom kompakt s velkym cipom, Canon Powershot GX1 alebo SONY RX-100. Najma ten sony je strasne sexy, tolko potencialu v tak malickom tele... Akurat na tu cenu, ta sa vyrovna zakladnemu setu entry level zrkadlovky.
Vsetko je to o peniazoch, no byt Tebou pozriem si nejaky vypredaj micro4/3.. V relativne malych rozmeroch dostanes skvely obraz, aj ked s drobnymi nevyhodami. No ked uvidis tie fotky v porovnani hoci len so spominanym PAnasonicom, zabudnes na to
Ultrazoom bol rozumna volba, ked boli zrkadlovky drahe pred 5-6 rokmi. Mam pocit, ze su na trhu len z historickych dovodov, a cely tento segment trhu by potreboval vyssiu inovaciu ako predlzovanie zoomu a ratucu hustotu megapixlov, ale to len tak na okraj.
Inac, pokial by si zohnala bazarovy FZ-28, urobila by si lepsie, mal som s nim tu cest a podla mojho subjektivneho pocitu je to najpodarenejsi FZ kusok, hoci ma uz teraz svoje muchy...
dakuem za radu ale bohužial neviem kde najst ten vypredaj micro 3/4..a že je to o peniazoch bohužial viem dobre....a prečo je tam akože taky rozdiel ? možno mam blbe otazky ale pytam na to čomu nerozumiem...
ak je to rychly sport kde ide o zachytenie spravneho momentu, tak na to je najvhodnejsia zrkadlovka, bez uvedenia sportov a financnych limitov sa ale poradit neda
jasne neda ...nenapisala som tam všetko suhlasim tak teda momentalne mam 6rokov kompakt konicu-minoltu Dimage Z3 vcelku robila dobre fotky teda aj robi to sa stažovat nemôžem ale začina odchadzat aj ked som stale chcela zrkadlovku nakoniec som prišla k zaveru že kupim dva fotaky jeden kompakt a druhy zrkadlo na ktorom by som sa postupne učila fotit....lebo nato čas momentalne nieje ...sumu ktorou disponujem je 700e a špot no čo ssa tyka v telocvični je dost rychly lebo to je volejbal a smeče no a potom aj hasičsky šport a toje vonku takže to mi fotak zvlada vcelku dobre zachytit...no už by som povedala že zvladal....tak asi tolko...
no a prečo treba zrovna ten..a ešte nieje ani tuna na trhu a cena bude aka nieje potom lepšie za taku ceu radšej kupit zrkadlovku ?
cena bude nieco okolo 650 eur , vydim v tom fotaku vela vyhod , myslim ze by dokazal konkurovat viacerym zrkadlovkam a ako si uz pisala chceas nieco lahsie ako zrkadlovku , skus si o nom precitat nejaku recenziu
potrebovala by som poradit s kupou fotaku ...aky no neviem dobry a čo chcem fotit ...asi všetko tak potrebujem to na fotenie športovych akcii vonku i v telocvični na fotenie dietata prirody ...kamoš mi poradl panasonic lumix DMC -FZ 150 lenže v obchodoch akosi nieje a ja by som si ho i rada vyskušala....sice som chcela stale zrkadlovku ale kedže na dalšie objektivy treb adost investovat tak neviem či by mi to stačilo dakujem za skoru odpoved
Ahoj, na fotografovanie športu, hlavne toho v telocvični určite potrebuješ zrkadlovku s vysokým použiteľným isom (naj by bolo použiteľné aj iso 3200) a svetelné objektívy. Kompakt by ti na to nestačil a jeho blesk by zničil na fotografiách atmosféru. Taká výbava je drahá, ale ak sa chceš tomu foteniu venovať vážnejšie, nevyhneš sa jej, aspoň teda časom určite nie. Na šport budeš určite potrebovať viacej druhov ohnísk, takže viacej objektívov. Do telocvične spomínané svetelné objektívy, napríklad základ by bol objektív 18-55 2,8, potom aj teleobjektív 70-200 2,8, ten budeš potrebovať aj vonku na šport, ak sa nebudeš môcť dostať blízko k športovcom. Do telocvične ešte aj externý blesk ti bude treba, poprípade na oživenie kompozíc objektív typu rybie oko. Na tie detaily prírody 50 mm f 1,8, ten s jeho clonou využiješ aj pri športe v telocvični, ak budú slabé svetelné podmienky. Ja síce nefotím šport, ale koncerty (dosť krát je to podobné, slabé svetelné podmienky, hýbajúci sa ľudia na pódiu), sama som musela preisť na zrkadlovku, lebo kompakt mi na to nestačil, takže viem o čom píšem.
ahoj to nieje o lenivosti a tiež nie o čitani čo sa tyka penazi mam na to momentalne 700e čo bohužial viem že nieje dost..učit sa nieje problem len na to momentalne pri malej čas nemam teda potrebujem hned fotit doteraz som mala kompakt konicu .minoltu Dimage Z3...fotila vcelku dobre ale akosi začina blbnut ..mam ju vyše 6rokov a tiež si toho zažila..takže fotak potrebujem mat stale pri sebe kde sa počita aj s malym obuchanim i ked nechcenym...a hmm malokedy momentalne fotim bez malej na rukach takže s dalšim fotakom pekna posilovna...ale o to tu nejde fotit chcem to čo som napisala môj pôvodny plan bol zobrat dva fotaky jeden kompakt s ktorym fotit prozatim a jednu zrkadlovku s ktorou sa postupne učit a ako pišeš postupne dokupovat objektiv...tu zrkadlovku samozreme nižšiu radu pôvodne som chcela Nikon 5100..a čo sa tyka tej lenoivosti ako hovoriš to nie je lenivost ale chcem počut odpovede na moje otazky nie na ine....pretože sa neviem dokopat si niečo kupit vyberam už vyše 8mesiacov a stale bezuspešne....tak asi tolkok tomu
treba zvážiť aj iné faktory. Ak chceš N5100, tam nie je o čom, ale ak s tým budeš fotiť len na automatike, tak to radšej kompakt. Okrem toho zváž aj veľkosť foťáku. Ak vezmeš zrkadlovku, k tomu dáke objektívy, treba aj statív, filtre, ext blesk atď, to máš už za fotobatoh výbavy a je to iné ako vytiahnuť z vrecka malý kompakt a cvakať bez nastavovaní. Keď ideš na výlet, tak so zrkadlovkou to bude iné z hľadiska rozmerov ako s kompaktom. A treba sa veľa učiť, ako tu píšu iní, čo viem že pri dieťati je sakra problém, ale dá sa....
700 je slusna suma..za nu mozes mat nikon d5100 + 18-105 objektiv(al.50mm/1.8),ak by si chcela zrkadlovku: http://www.hej.sk/digitalne-foto/obchod/1601337/nikon/nikon-d5100-18-105-af-s-dx-vr/?kampan=257#utm_source=heureka.sk&utm_medium=srovnavac
alebo Canon G1X,kompakt so snimacom ako v zrkadlovke,all in one system: http://www.digihit.sk/canon-powershot-g1-x/d-80398/sk/
popr. Sony NEX-5N snimac tiez ako v zrkadlovke so zakladnym zoomom a svetelnym objektivom na indoor akcie: http://talkive.sk/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=86344&option=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1
popripade si pozri este Olympus PEN,rozne rady a ceny..Panasonic G,tiez rozne ciselne rady a ceny..
jasne neda ...nenapisala som tam všetko suhlasim tak teda momentalne mam 6rokov kompakt konicu-minoltu Dimage Z3 vcelku robila dobre fotky teda aj robi to sa stažovat nemôžem ale začina odchadzat aj ked som stale chcela zrkadlovku nakoniec som prišla k zaveru že kupim dva fotaky jeden kompakt a druhy zrkadlo na ktorom by som sa postupne učila fotit....lebo nato čas momentalne nieje ...sumu ktorou disponujem je 700e a špot no čo ssa tyka v telocvični je dost rychly lebo to je volejbal a smeče no a potom aj hasičsky šport a toje vonku takže to mi fotak zvlada vcelku dobre zachytit...no už by som povedala že zvladal....tak asi tolko...
na ten volejbal budes potrebovat svetelny objektiv co rychlo zaostruje, ak sa rozhodnes pre Canon, tak v tejto cenovej hladine prichadza do uvahy 85mm f/1.8 USM, alebo 100mm f/2 USM a nejaky bazarovy fotak (50D, 550D, 600D). Lepsie by boli 7D, 60D, 650D, alebo 5D, ale to sa do daneho rozpoctu nezmesti. Na nikon asi 50mm f/1.8 G (lepsi by bol 85mm, ale ten stoji okolo 500EUR a tam by uz nezostali financie na fotak). Telo Nikon asi D90, D5100, D5000, D3100. D300. Lepsie by boli D7000, alebo D700, ale tie su tiez mimo rozpoctu.
kompakt alebo zrkadlovku
A treba sa veľa učiť, ako tu píšu iní, čo viem že pri dieťati je sakra problém, ale dá sa....
http://www.hej.sk/digitalne-foto/obchod/1601337/nikon/nikon-d5100-18-105-af-s-dx-vr/?kampan=257#utm_source=heureka.sk&utm_medium=srovnavac
alebo Canon G1X,kompakt so snimacom ako v zrkadlovke,all in one system:
http://www.digihit.sk/canon-powershot-g1-x/d-80398/sk/
popr. Sony NEX-5N snimac tiez ako v zrkadlovke so zakladnym zoomom a svetelnym objektivom
na indoor akcie:
http://talkive.sk/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=86344&option=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1
popripade si pozri este Olympus PEN,rozne rady a ceny..Panasonic G,tiez rozne ciselne rady a ceny..
Na nikon asi 50mm f/1.8 G (lepsi by bol 85mm, ale ten stoji okolo 500EUR a tam by uz nezostali financie na fotak). Telo Nikon asi D90, D5100, D5000, D3100. D300. Lepsie by boli D7000, alebo D700, ale tie su tiez mimo rozpoctu.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa