Zdravím, mám 350tku ale tá mi už ani veľmi nestačí a AV mód už nefunguje(zmokla). Láka ma video a výklopný displej, no nechcem sa vzdať stavového displeju, teda akurát 60D. Čítal som na ňu recenzie, a prišlo mi to ako dobrá kúpa, chcel by som vedieť váš názor, a ak môžete tak prosím vás keď nepíšete áno ber/nie neber- tak napíšte aj prečo aby mal čo povedať otcovi. Ďakujem
Zdravím, mám 350tku ale tá mi už ani veľmi nestačí a AV mód už nefunguje(zmokla). Láka ma video a výklopný displej, no nechcem sa vzdať stavového displeju, teda akurát 60D. Čítal som na ňu recenzie, a prišlo mi to ako dobrá kúpa, chcel by som vedieť váš názor, a ak môžete tak prosím vás keď nepíšete áno ber/nie neber- tak napíšte aj prečo aby mal čo povedať otcovi. Ďakujem
na video si kup kameru. na fotenie fotak. radsej si kup 50d
na video si kup kameru. na fotenie fotak. radsej si kup 50d
50D nemá výklopný displej a nosiť zo sebou kameru, foťák všetko vybavenie je trošku veľa, zle so sa vyjadril tá kamera čisto amatérsky resp. na rodinné účely.
50D nemá výklopný displej a nosiť zo sebou kameru, foťák všetko vybavenie je trošku veľa, zle so sa vyjadril tá kamera čisto amatérsky resp. na rodinné účely.
Pokiaľ chceš aj stavový displej, aj video, aj výklopný displaj, tak jedine 60D. Video - rátaj s manuálnym ostrením, pretože 60D nemá kontinuálne preostrovanie (phase detection AF).
Btw na tieto účely by Ti poslúžil kľudne aj 600D. Viem, nemá stavový displej.
Pokiaľ chceš aj stavový displej, aj video, aj výklopný displaj, tak jedine 60D. Video - rátaj s manuálnym ostrením, pretože 60D nemá kontinuálne preostrovanie (phase detection AF).
650D ma vsetko co potrebujes dobre video s kontinualnym ostrenim, AF system zo 60D teda 9 krizovych bodov a vyklopny displej. Jedine co nema stavovy displej.
650D ma vsetko co potrebujes dobre video s kontinualnym ostrenim, AF system zo 60D teda 9 krizovych bodov a vyklopny displej. Jedine co nema stavovy displej.
To že 60D nemá kontinuálne mi až tak nevadí, natáčal som s kamarátkynou D90 (Nikon) a nemôžem povedať že by mi vadilo že sa to nezaostruje samo, jasné boli prípady kedy by sa to zišlo ale aj tam sa dalo vynájsť.
"na video si kúp radšej kameru" ...si ma pobavil. 99% klipov, reklám sa dnes točí na zrkadlovky (7D, 60D) a dokonca (DoubleJ) točí na 550D a klipy sú, ako lusk. Profi masters točia na RED-ky, ale ich cena ďaleko presahuje aj tú najdrahšiu zrkadlovku. Takže nevidím dôvod si kupovať zrkadlovku a ešte k tomu aj nejakú smiešnu kameru. Zrkadlovku využiješ viac, ako kameru, nakolko ňou môžeš aj plnohodnotne fotiť a rôznosť objektívov tomu dáva nový rozmer. Ak máš výklopný, otočný displej, tak je to len plus pri videách, ale aj pri foto sa to dá velmi pekne využiť. A stavový displej? Je to super vec, ja som si to velmi oblúbil, je to prakticné a rýchlo na tom nastavíš čokolvek, čo potrebuješ, ale ak si ho doteraz nemal, tak Ti chýbať nebude. Ak chceš niečo lacnejšie, tak by som Ti radil 600D, ak niečo drahšie, tak 60D. 650D by som nebral. Sám mám 60D a som spokojný, však aj vela recenzií (60D) na zahraničných stránkach začína slovami: Plastic - Fantastic!
"na video si kúp radšej kameru" ...si ma pobavil. 99% klipov, reklám sa dnes točí na zrkadlovky (7D, 60D) a dokonca (DoubleJ) točí na 550D a klipy sú, ako lusk. Profi masters točia na RED-ky, ale ich cena ďaleko presahuje aj tú najdrahšiu zrkadlovku. Takže nevidím dôvod si kupovať zrkadlovku a ešte k tomu aj nejakú smiešnu kameru. Zrkadlovku využiješ viac, ako kameru, nakolko ňou môžeš aj plnohodnotne fotiť a rôznosť objektívov tomu dáva nový rozmer. Ak máš výklopný, otočný displej, tak je to len plus pri videách, ale aj pri foto sa to dá velmi pekne využiť. A stavový displej? Je to super vec, ja som si to velmi oblúbil, je to prakticné a rýchlo na tom nastavíš čokolvek, čo potrebuješ, ale ak si ho doteraz nemal, tak Ti chýbať nebude. Ak chceš niečo lacnejšie, tak by som Ti radil 600D, ak niečo drahšie, tak 60D. 650D by som nebral. Sám mám 60D a som spokojný, však aj vela recenzií (60D) na zahraničných stránkach začína slovami: Plastic - Fantastic!
Stavový displej som mal a preto nechcem nič bez neho, aj keď to bude zmena v tom že môj stavový (350D) je hneď pod hľadáčikom a teda nemusím otáčať foťák, ale to je už minimum vzhľadom k tomu čo všetko k lepšiemu tam je. Ale ďakujem za odpoveď.
Za 60D hlasujem aj preto,ze napr. bateria(oproti 600D,alebo 650D) ma naozaj spickovu vydrz. Viac ako 1500 zaberov na jedno nabitie nie je problem,O vyhodach vyklopneho displeja nemusime polemizovat, a to nielen pri foteni v netypickych poziciach( makro atd.) ale nie je mozne ho poskriabat pri prenose,ked je zaklopeny.Moj vyzera po roku a pol intezivneho pouzivania ako novy.
50D ale dokaze tocit video tiez, full hd 30fps... ale bez zvuku
Profesionáli sú zvyknutí ostriť manuálne, amatérovi môže byť pohodlnejšia kamera... Tak ako môže byť pre niekoho vhodnejší kompakt. Samozrejme kvalitou výstupu bude daleko od zrkadlovky, ale nie vždy a všade je zrkadlovka najlepšia
Na toto forum som sa dostal len vdaka tomu ze som hladal nieco o Canon-eos-60da ( http://www.aaron.cz/produkty/canon-eos-60da-telo ).. pred nedavnom som si kupil astro-teleskop Celestron NexStar 5SE ( http://www.tromf.sk/detail/65541/005008 ) a teraz by som rad presiel na samotnu fotografiu.. kedze sa jedna o dost kvalitny teleskop, nerad by som kupoval hned nejaky digital, ktory nedokaze vyuzit jeho plny potencial. So zrkadlovkou ale nemam ziadne skusenosti. Co sa tyka fotenia, tak som sa zvacsa vyblaznil len pomocou svojho stareho HTC Legend a neskor iPhonu a sam som bol prekvapeny co vsetko sa da vycarovat aj pomocou tak primitivneho fotoaparatu, ked ma clovek cit pre ten spravny okamzik.. "bezna" fotografia ma teda celkom oslovila a astrografia je zas uplne specificka. Mam len strach ze zrkadlovka bude nad moje sily. A kedze ma kratky prieskum naviedol na prave spominany fotoaparat, ktory nepatri medzi tie najlacnejsie (a to neratam objektiv) tak mam obavu, ci sa investicia oplati. Chcel by som vediet ci sa s takouto poloprofi zrkadlovkou da fotit "just-click" a vysledok bude stat zato. Samozrejme, ze sa chcem casom zlepsovat, ale bojim sa ci to nebude ako s tazkou motorkou pre zaciatocnika, ktoru nezvladnem a "zabije ma to".. odradi od fotenia. Mam ist do toho, alebo sa obzerat po niecom jednoduchsom? Aky mate nazor? Dakujem za radu, pripadne ma mozte naviest na nejake super tutorialy pre zaciatocnikov so zrkadlovkou Nejde mi ani tak o kompoziciu ako o spravne nastavenie.
Nemas moc co riesit 60D je vyborna volba. Ja som vymenil 450D za 60D. Ani 600D alebo 650D nemaju taky komfort pri foteni to vacsie telo ma svoje nezanedbatelne vyhody v prvom rade znatelne lepsi hladacik a stavovy display je jedna z nauzitocnejsich drobnosti vobec.
60D je urcite lepsia volba ako stovkova rada (600D, 650 a pod.), prinajmenšom z hľadiska ergonomie, drzania, aj pouzitych materialov, ale 50D je este lepsia, ma horcikove telo, 60D je viac plastak.
Canon 350D vs Canon 60D
Ani 600D alebo 650D nemaju taky komfort pri foteni to vacsie telo ma svoje nezanedbatelne vyhody v prvom rade znatelne lepsi hladacik a stavovy display je jedna z nauzitocnejsich drobnosti vobec.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa