Zdravím! Už dlhšie uvažujem že sa vo svojej fotozálube posuniem o nejaký stupienok vyššie prostredníctvom nového aparátu. Vzhľadom na to, že vačšinou fotím v prírode v rámci turistiky, niekedy v dosť zložitých podmienkach rozhodol som sa zotrvať v triede kompaktov, kedže o zrkadlo by som sa miestami bál viac ako o seba. Viac menej som aj rozhodnutý pre Samsung EX1 (i keď spočiatku táto značka "fušujúca" do všetkého u mňa neprichádzala do úvahy, ale viem že v tomto niesom sám). Ide o to, že EX1 má pomerne malú hodnotu optického zoomu. Nechcem žiadne 20x nezmysli, ale cca 6x by už potešilo viac. Druhé mínus vidím v pomerne nízkom rozlíšení videa. Viem, kupujem foťák, nie kameru, ale 720p by rozhodne na škodu nebolo, i keď tento aspekt pokojne oželiem v prospech zoomu. Takže aby som to zhrnul, chcem EX1 s lepším optickým priblížením. Ak viete o niečom podobnom som otvorený vaším návrhom. Cena? Cca rovnaká ako u EX1, max. 270-300Eur. Vopred ďakujem za odborné rady.
Do 300e asi nie.. mozno cez inzerat, ale moje tipy su Olympus XZ-1, CAnon Powershot S100, pripadne aj olympus tg-1, kedze pises ze by si sa o fotak musel bat.. o TG-1 ani nie, stacilo by ho mat prichyteny na sebe..
Inac, svetelny objektiv, 6x zoom, fullHD video sice vo svete kompaktov je ale nad troma stovkami.. zial...
Alebo.. zaujimava volba bol kedysi CAnon Ixus HS300.. no netusim kolko stoji, ani ci ma nastupcu..... ale ma "len" 3.8x zoom...
Pozri si aj pouzivane masinky. Ja osobne mam second hand NEX (cca 300 Euro) a som spokojny. Navyse, da sa k nemu dokupit mnozstvo alternativnych objektivov, redukcii,....., tiez second hand. Novy je super fotak je super, ale musis na to mat.
Zostanem asi pri EX1, myslím že tým chybu nespravím, príde mi ako slušný kompromis v danej cenovej relácií. Pozeral som aj nejaké inzeráty ale mašinky s vymenitelnými objektívmi sa tam veľmi nevyskytujú, aspoň ja som nenašiel žiadnu ponuku, ktorá by mi sedela.
Ešte by prichádzal do úvahy Oly E-PM1 + 14-42mm ktorý som našiel v e-shope za necelé 3 stovky, ale nemal som to ešte v ruke, recenzie sú však vcelku kladné.
Možno si si nevšimol, ale s uvedením nástupcu EX2f dosť klesla cena EX1: teraz je už za 212 eur a to je bezkonkurenčná cena v rámci profikompaktov, ale výborná cena aj v rámci "mydlových krabičiek". Nikde nedostaneš tak veľa za tak málo peňazí. Ak Ti je ale 3x zoom málo, u profikompaktov sa za to dosť platí (S100 s 5x zoomom je za 4 stovky a P7100 s najväčším 7x zoomom v rámci triedy je tiež tak nejako, tam ale výrazne strácaš na svetelnosti). A CSC sú v sete takmer výhradne s 3x objektívmi, takže tam si tiež nepomôžeš a double-kity s nejakým telezoomom sú nad 500 eur. Moje odporúčanie je preto brať ten EX1 a zmieriť sa s tým, že portréty na 150 mm fotiť nebudeš.
Presne tak to berem! Len som chcel zistiť či nieje niečo podbné s vačším zoomom. Ak nie, nič sa nedeje, ako si napísal, EX1 je za tú cenu bezkonkurenčná...
Presne tak to berem! Len som chcel zistiť či nieje niečo podbné s vačším zoomom. Ak nie, nič sa nedeje, ako si napísal, EX1 je za tú cenu bezkonkurenčná...
Ahoj mas ho uz? Moc by ma zaujimalo ako si spokojny a mna by teda hlavne zaujimala rychlost fotenia? Potrebujem totiz kompakt na bicykel a kupil som si Fujifilm 50 vodotesny a ten fotil tak ze ked som cvakol spust objekt bol o 100m dalej, mam sice CANON 50D a ten je super ale tiez nie vzdy sa mi ho chce vsade sebou vlacit.
Takže aparát včera prišiel a po cca 150 záberoch v rôznych podmienkach s rôznymi nastaveniami nemôžem inak, len ho odporučiť. Áno, optický zoom mohol byť aj vyšší a v zápise mohol byť rýchlejší, ale to sú len drobné nedostatky oproti tomu čo ponúka. Objektív je fakt skvelý, poradí si s neuveriteľným protisvetlom a RAW robí niekedy doslova zázraky. Zatiaľ teda spokojnosť.
Samsung EX1 alebo....??
Už dlhšie uvažujem že sa vo svojej fotozálube posuniem o nejaký stupienok vyššie prostredníctvom nového aparátu. Vzhľadom na to, že vačšinou fotím v prírode v rámci turistiky, niekedy v dosť zložitých podmienkach rozhodol som sa zotrvať v triede kompaktov, kedže o zrkadlo by som sa miestami bál viac ako o seba. Viac menej som aj rozhodnutý pre Samsung EX1 (i keď spočiatku táto značka "fušujúca" do všetkého u mňa neprichádzala do úvahy, ale viem že v tomto niesom sám). Ide o to, že EX1 má pomerne malú hodnotu optického zoomu. Nechcem žiadne 20x nezmysli, ale cca 6x by už potešilo viac. Druhé mínus vidím v pomerne nízkom rozlíšení videa. Viem, kupujem foťák, nie kameru, ale 720p by rozhodne na škodu nebolo, i keď tento aspekt pokojne oželiem v prospech zoomu. Takže aby som to zhrnul, chcem EX1 s lepším optickým priblížením. Ak viete o niečom podobnom som otvorený vaším návrhom.
Cena? Cca rovnaká ako u EX1, max. 270-300Eur. Vopred ďakujem za odborné rady.
Inac, svetelny objektiv, 6x zoom, fullHD video sice vo svete kompaktov je ale nad troma stovkami.. zial...
Alebo.. zaujimava volba bol kedysi CAnon Ixus HS300.. no netusim kolko stoji, ani ci ma nastupcu..... ale ma "len" 3.8x zoom...
Ešte by prichádzal do úvahy Oly E-PM1 + 14-42mm ktorý som našiel v e-shope za necelé 3 stovky, ale nemal som to ešte v ruke, recenzie sú však vcelku kladné.
Tak ak mozes daj prosim vediet. Dik
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa