Fórum » Vyberáme fotoaparát

Sony slt A57

SkyVessel
2012-09-13 12:58:56+02
Zdravím pány fotografy...

Před časem jsem si vyhlídnul svoji první zrcadlovku Sony SLT-A55. Až teď jsem nahromadil dost peněz k tomu, abych tento závažný krok učinil a koupil si ji... Bližším studiem jsem přišel na to, že A55 už skladem moc není, zato všude mají A57 v podobné cenové relaci. Zkoušel jsem porovnávat parametry těchto dvou fotoaparátů, ale moc chytrý z toho nejsem... Co je jiné na té A57?? Předpokládám, že to bude krok k lepšímu, ale člověk si v dnešní době obchodních tahů nemůže být ničím jistý...

Pak se chci taky zeptat, jaký názor máte na kupování "starších" zrcadlovek - jestli je to rizikový sport, anebo se takto dá ušetřit spousta peněz...

A teď k objektivům: Sony jich moc na výběr nemá... Určitě počítám s 50mm 1,8 (uvažoval jsem ještě nad 35mm, ale asi nee). Ten seťák 18-55 mi přijde tak ... trochu slabý. Existuje něco jako např u Nikonu 18-105 ?? Samozřejmě zlatý důl jsem nenašel, ale kupovat 70-300 za 160€ asi nebudu... Doufám, že chápete, co se tu snažím vyjádřit.
A v tomhle se neorientuji vůbec: existuje redukce na bajonet A? Že bych mohl používat i objektivy na jiné přístroje... Doporučujete vůbec tuhle možnost?

Poslední otázka: koupit nový objektiv za 200 éček nebo radši risknout a koupit starší za 200 ale o třídu výše??... Abych aspoň trochu věděl, jak to chodí

Omlouvám se za tu slohovku a kdo to dočetl až sem, tak díky, a kdo přidá i nějakou odpověď - tak díky moc

netmouse
2012-09-13 13:19:12+02
- rozdiely si musis pozriet sam, nepoznam Sony paletu
- ked mas skusensti nie je to az taky rizikovy sport ... moje dva tela som kupil pouzivane, 100% spokojnost, a mozes usetrit ale nebudes mat horucu novinky, na ucenie bude bohate stacit
- Sony po tom co kupil Minoltu ale este vacsiu paletu ako si vies predstavit ... + carl Zeiss, ... +Sigma, + tamron ... z mojich skusenosti su horsie distribuovane a teda ich vides menej na pultoch ...
- na APS-C je 35 skor pouzitelnejsia ako 50
- napr. 18-70 stara minolta, sony ma 18-200 ako univerzal na cesty a na ucenie urcite nebude zle rozhodnutie
- redukcie existuju ale automatika ti nepojde, nekompaktibilne ... cize manualne ostrenie, atd. a ked nemaju prstenec na nastavenie clony aj dost nepozitelne
- radsej risknut a kupit vyzsi model ... ale ako som uz pisal, doporucujem ked budes mat viac skusenosti, ako sa technika sprava, atd.
-

aesace
2012-09-13 13:25:54+02
Predovsetkym ma A57 vacsiu bateriu, vacsi dynamicky rozsah,vacsie rozlisenie hladacika, lepsie video, ale naopak uz nema zabudovane GPS. Detailne parametre najdes hocikde na nete.
http://thenewcamera.com/?p=9564

Osobne si myslim, ze kupovat ojazdenu zrkadlovku je vacsie riziko ako kupovat ojazdeny objektiv. Ale v kazdom pripade je treba prave pri objektivoch preverit ich opticku a technicku kvalitu..

Co sa univerzalneho objektivu tyka, tak sa da vybratnapr 16-105 3,5-5,6, pripadne 16-80 3,5-4,5. Lacne velmi nie su a v sete s A57 urcite nie su.

SkyVessel
2012-09-13 14:11:45+02
aesace: díky za srovnání

-35 vs 50: 50 má hezčí portrétovky a lépe rozostřuje pozadí, 35 má vzase větší úhel záběru - kvůli němu je podle tebe lepší?
-ty objektivy, co tu uvádíte - to už jsou pořádné pálky - vím, jak to chodí, ale prostě peníze na to nejsou - co říkáte třeba na ty levnější tamrony?
-problém je v tom, že zkušenosti nemám absolitně žádné, takže ani nevím jak velký problém zamená nebo neznamená, že objektiv má 3.5-5.5, na co se mám dívat, co už je špatně ap...

aesace
2012-09-13 14:25:21+02
No idealne je mat univerzalne zoomy s dobrou svetelnostou (f2.8). Ale to samozrejme nejde velmi dokopy. Podla mna su dobrou alternativou univerzaly typu Sigma 17-70 2,8-4,5, pripadne viac portretovo zamerany Tamron 28-75 f2.8. Lepsou svetelnostou ziskavas moznost fotit v horsom svetle a lepsie oddelenie zaostreneho objektu od jeho okolia.Ked si na to zvyknes, uz nebudes chciet pouzivat objektivy so zakladnou svetelnostou 3,5-5,6. Ale to vsetko treba aj trochu pozistovat, naucit sa, co je na co dobre a co vlastne chces dosiahnut. Nebudes predsa fotit krajinku so svetelnostou 2.8, ked potrebujes mat zaostrene vsetko, cize svetelnost nastavis na f8 pripadne viac a tak ti portretove objektivy budu zbytocne..

Iygor
2012-09-13 15:47:23+02
Ak chceš lacno nakúpiť dobré objektívy tak odporúčam (na sony) minolta 70-210/4 beercan a pevné 50/1,7 maxxum a 28/2,8 maxxum, nové už nekúpiš ale v bazári sa dajú kúpiť za slušnú sumu (beercan som v poslednej dobe niekoľkokrát videl už okolo 100€ čo je za tak slušné sklo vééľmi málo) Obrazový výstup určite lepší ako tamron 17-50 a sú to objektívy ktoré sú mechanicky extrémne pevné- prežijú všetko. Ak chceš univerzálny objektív tak Sony 16-105, z bazáru aj okolo 200-250€.
A k rozhodnutiu či kupovať z bazáru: je to kompromis medzi zárukou pri novom a ušetrenými investíciami pri bazárovom. Takže si stanov o kolko % by mal byť bazár lacnejší aby to bolo pre teba výhodné. A samozrejme zhodnoť konkrétny kus (vždy nakupujem s osobným predaním objektívu)

SkyVessel
2012-09-13 16:24:04+02
Díky za postřehy. Asi zkusím už nějaký zajetý ...
K těm bazarovaným objektivům - je nějaký spciální server, kde nakupovat tuhle techniku, nebo spíš googlit...?
A u těch objektivů, jestli to tedy chápu dobře: když chci rozmáznout pozadí, tak v uvozovkách u 50 1.8 to bude stejné jako u 105 5.6 (neberme v potaz perspektivu)?? Mám na mysli to, že na delším ohnisku není potřeba tak nízkého clonového čísla? Ale zase zrovna u SLT to asi bude trochu problém se světlem...

A k tomu světlu - nějak si to nedovedu u zrcadlovek představit: držel jsem v ruce kompakty, se kterými jsem nebyl schopný vyfotit ostrou fotku, když slunko zalezlo pod mraky - když vezmeme v potaz seťák 55mm 5.6 - dopadnu podobně? . Třeba vím, že s mojí lx2 vyfotím ještě na 1/25 f2.8 ostrou fotku...

SkyVessel
2012-09-13 16:51:54+02
A ještě dodatek... Takhle poohlédnutí ke konkurenci... Jaké modely se zhruba vyrovnají A57? A do čeho by jste šli vy, kdyby jste začínali od nuly a veškerou výbavu si měli teprve pořídit? Pomalu začínám uvažovat nad koupi asi jemě staršího kousku... U Sony se mi hodně líbí softwerová výbava a ten systém polopropustného zrcátka ale taky mám z něho trochu strach

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()