Zdravím, idem kupovať novú zrkadlovicu. Momentálne sa morím s A300, ktorá dosluhuje. Drahšie by ju už bolo dať vyčistiť ako predať. Chcem prejsť na vyššiu radu. Fotografujem prevažne šport, architekt. svadby. Rozpočet na začiatok bude nejakých 1200 €. Poradíte prosím?
Zdravím, idem kupovať novú zrkadlovicu. Momentálne sa morím s A300, ktorá dosluhuje. Drahšie by ju už bolo dať vyčistiť ako predať. Chcem prejsť na vyššiu radu. Fotografujem prevažne šport, architekt. svadby. Rozpočet na začiatok bude nejakých 1200 €. Poradíte prosím?
Pravdupovediac, stale som aj premyšľala nad A65, resp. A77 - v PL je na ňu veľmi dobrá cena, niečo okolo 1000 €, keď odrazu ma okolie okolo mňa začalo odhovárať od Sony. Ak Nikon tak objektívy, ak Canon tak jeho kreslenie a množstvo príslušenstva a odrazu mam v hlave zmätok, do čoho sa pustiť.
Tož ťazko radiť, keď v profile nemáš uvedené nič, napríklad objektívy, blesky a pod. Píšeš,že fotografuješ šport, architektúru a svadby? Teda predpokladám že máš minimálne tri objektívy a kvalitný blesk. V tom prípade by som menil iba telo a zostal verný značke.
a co vlastne chces pocut?? ktory je lepsi???? canon je canon a nikon je nikon. Vyber si nejake modely, pohladaj na nete a forach recenzie a rozhodni sa. Neviem ako sa da objektivne odpovedat na tvoju otazku, a to si myslim, ze nie som sam kto na tvoju otazku nepozna odpoved.
Je to jednoduché, ak APS-C tak z Nikonu D7000, keď Canon tak 7D. Treba v predajni zobrať obidva do ruky a ktorý bude lepšie sediet v ruke a viac sa bude pozdávať, tak ten kúpiť. Ani jeden nie je chybný nákup. Ale bude to len telo + základný objektív, na ostatné veci treba rozpočet plus.
Pravdupovediac, stale som aj premyšľala nad A65, resp. A77 - v PL je na ňu veľmi dobrá cena, niečo okolo 1000 €, keď odrazu ma okolie okolo mňa začalo odhovárať od Sony. Ak Nikon tak objektívy, ak Canon tak jeho kreslenie a množstvo príslušenstva a odrazu mam v hlave zmätok, do čoho sa pustiť.
Sony je teraz uplne super ked zacali robit SLT tzv polopriepustne zrkadla A77/A65 su super telá ja by som nemenil už ked mas asi neke to prislusenstvo, hlavne objektivy
nechapem ta , mas rozpocet 1200€ a chces fotit svadby sport archytekturu. tak si to prepocitajme moja krvna skupina je nikon tak budem brat do uvahy ten. Telo - aspon d90 750e Objektiv- aspon 16-85 cca 520e Portretny objkektiv nieco ako 50mm 1,8g cca200€ Blesk - asi najlepsi pomer cena vykon sb 700- 300E Nahradná bateria- 50€ to mame nieco okolo 1800€ a to este chyba dost veci ak mas prislusenstvo sony tak zostan v sony.
Je uplnr fuk co mas v ruke. Drahsi fotak lepsie fotky nerobi. Je to na 100% o fotografovi. To ale tu odznelo na roznych forach uz mnoho krat. Kup si cokolvek s cim budes spokojna a co budes dokonale ovladat. Zostal by som pri Sony ked uz ten system poznas. Kup si lacnejsie telo a k tomu nejake dobre sklo. Najlepsie pevne. Podporuje to kreativitu a prisposobivost. Na telo min cim menej, su to zbytocne vyhodene peniaze.
Samozrejme, ze sportom, arch. a svatbami myslela, ze si to obcas nafoti a nie zeby sa tym zivila. A asi nema ani systemak a dalsie objektivy, ked sa pyta na radu ohladom zmeny znacky. Z toho fotaku asi kazdy chce mat radost takze si kup to co sa ti viac paci podla vzhladu, recenzii, reklamy - urcite je velmi dobre si ist chytit realne aj canon aj nikon a pokrutit si zoomovacim objektivom (canonovske skla sa zoomuju do opacneho smeru). Dalej prihliadni na fakt, kolko znamych ma canon a kolko nikon - moze sa hodit pri prepoziciavani objektivov. Oba tabory ako canon tak aj nikon maju rovnako vela prislusenstva rovnako dobre objektivy.
>> Pravdupovediac, stale som aj premyšľala nad A65, resp. A77 - v PL je na ňu veľmi dobrá cena, niečo okolo 1000 €, keď odrazu ma okolie okolo mňa začalo odhovárať od Sony.
na okolie sa uplne vyprdni - nie okolie bude fotit s tvojim fotakom, ale ty. Kontrolna otazka : kto z tvojeho okolia co ta odhovaral od Sony vobec niekedy tie fotaky aj drzal v ruke ? Kto z nich je profesionalny fotograf ktory sa fotenim zivi ? Co konkretne ti povedali na Sony, PRECO je Sony zle a ti ostatni preco su dobri ?
Pridaj : preco Sony A57 ako jeden z mala fotakov, dokonca snad ako jediny konzumny fotak, dostal Gold Award na dpreview.com ? Pretoze je to uplne zla masina tak ako ti okolie hovorilo ? Ktory fotak za prijatelne peniaze ti ponuka nativne ISO50 (fotis architekturu si vravela, ze? http://visualsciencelab.blogspot.sk/2012/07/what-i-would-like-to-see-in-sonys-new.html) a ktory fotak ti ponuka 24Mpix (architektura sa moc nepohybuje. ze? takze netreba fotit na iso1600 a podobnych nezmysloch, kludne si das tripod, iso50/iso100 a mozes cakat aj desat sekund na spravnu expoziciu). Daj si dohromady len to rozlisenie a ISO50 a zistis, ze ZIADNY FOTAK NA TRHU ZA ZIADNE PENIAZE takuto vec neponuka.
Prihod k tomu 10fps... na svadbe a sporte co tvrdis ze fotis sa semtam nejaky ten pohyb prihodi... ktory fotak za par stoviek eur ti ponuka 10fps ? A co povie okolie na zabudovanu stabilizaciu a fakt, ze dokazes usetrit strasne vela tisic eur na stabilizovanych objektivoch ktore oni musia kupovat na ich znacky ?
Furt nic ? Ani tieto argumenty ?????
> Ked mas nainvestovane do Sony - objektivy pre architekturu, svadby a sport, preco nepokracujes v rade napriklad Alpha57 alebo Alhpa 65 ?
moja napoveda stale zostava. Ak si doteraz fotila so Sony a mas nainvestovane do Sony prislusenstva, nevidim jeden jediny dovod preco by si nemala pokracovat so Sony, presne ako bolo hore naznacene. Sony A57 ak potrebujes setrit, pripadne A65/A77 ak mas trosku viac penazi a zda sa mi ze mas, lebo do 1200e sa vojdes. Dynamicky rozsah, hlbka farieb a vsetko ostatne daleko prekonavaju tvoje schopnosti. Ospravedlnujem sa ak to znie prilis hrubo a osobne, ale ostrielany profik sa nemusi pytat taku otazku na fore ako si sa pytala ty a HLAVNE skutocny profik nepotrebuje ziadne sproste okolie aby mu radilo, doplietlo ho a nevedel si urobit svoj vlastny nazor.
Tak a teraz : prezrad ake mas prislusenstvo na Sony. Objektivy, blesky, radiove odpalovanie, nahradne baterie, filtre, čačky-mačky okolo toho systemu.
čo je lepšie mercedes alebo bavorák? P.S. samozrejme my znalci vieme že je to aston martin....
Hmmm..Aston Martin? Myslim ,ze Mercedes SLR McLaren ho prevalcuje .A co tak nove BMW M6? A samozrejme porovnavat bezny mercedes alebo baworak s Aston Martinom nejde.Su to uplne ine kategorie za 1/4 ceny.. Aston Martin je legenda, dizajnerska spica, historia, rucne spracovanie..Aston Martin je pre vyvolenych..co maju,respektive nemaju ani len o 1mm hlbsie do vrecka...
Hmmm..Aston Martin? Myslim ,ze Mercedes SLR McLaren ho prevalcuje .A co tak nove BMW M6? A samozrejme porovnavat bezny mercedes alebo baworak s Aston Martinom nejde.Su to uplne ine kategorie za 1/4 ceny.. Aston Martin je legenda, dizajnerska spica, historia, rucne spracovanie..Aston Martin je pre vyvolenych..co maju,respektive nemaju ani len o 1mm hlbsie do vrecka...
Canon vs. Nikon
Ked mas nainvestovane do Sony - objektivy pre architekturu, svadby a sport, preco nepokracujes v rade napriklad Alpha57 alebo Alhpa 65 ?
ja by som nemenil už ked mas asi neke to prislusenstvo, hlavne objektivy
Telo - aspon d90 750e
Objektiv- aspon 16-85 cca 520e
Portretny objkektiv nieco ako 50mm 1,8g cca200€
Blesk - asi najlepsi pomer cena vykon sb 700- 300E
Nahradná bateria- 50€
to mame nieco okolo 1800€ a to este chyba dost veci
ak mas prislusenstvo sony tak zostan v sony.
P.S. samozrejme my znalci vieme že je to aston martin....
na okolie sa uplne vyprdni - nie okolie bude fotit s tvojim fotakom, ale ty. Kontrolna otazka : kto z tvojeho okolia co ta odhovaral od Sony vobec niekedy tie fotaky aj drzal v ruke ? Kto z nich je profesionalny fotograf ktory sa fotenim zivi ? Co konkretne ti povedali na Sony, PRECO je Sony zle a ti ostatni preco su dobri ?
Pridaj : preco Sony A57 ako jeden z mala fotakov, dokonca snad ako jediny konzumny fotak, dostal Gold Award na dpreview.com ? Pretoze je to uplne zla masina tak ako ti okolie hovorilo ? Ktory fotak za prijatelne peniaze ti ponuka nativne ISO50 (fotis architekturu si vravela, ze? http://visualsciencelab.blogspot.sk/2012/07/what-i-would-like-to-see-in-sonys-new.html) a ktory fotak ti ponuka 24Mpix (architektura sa moc nepohybuje. ze? takze netreba fotit na iso1600 a podobnych nezmysloch, kludne si das tripod, iso50/iso100 a mozes cakat aj desat sekund na spravnu expoziciu). Daj si dohromady len to rozlisenie a ISO50 a zistis, ze ZIADNY FOTAK NA TRHU ZA ZIADNE PENIAZE takuto vec neponuka.
Prihod k tomu 10fps... na svadbe a sporte co tvrdis ze fotis sa semtam nejaky ten pohyb prihodi... ktory fotak za par stoviek eur ti ponuka 10fps ? A co povie okolie na zabudovanu stabilizaciu a fakt, ze dokazes usetrit strasne vela tisic eur na stabilizovanych objektivoch ktore oni musia kupovat na ich znacky ?
Furt nic ? Ani tieto argumenty ?????
> Ked mas nainvestovane do Sony - objektivy pre architekturu, svadby a sport, preco nepokracujes v rade napriklad Alpha57 alebo Alhpa 65 ?
moja napoveda stale zostava. Ak si doteraz fotila so Sony a mas nainvestovane do Sony prislusenstva, nevidim jeden jediny dovod preco by si nemala pokracovat so Sony, presne ako bolo hore naznacene. Sony A57 ak potrebujes setrit, pripadne A65/A77 ak mas trosku viac penazi a zda sa mi ze mas, lebo do 1200e sa vojdes. Dynamicky rozsah, hlbka farieb a vsetko ostatne daleko prekonavaju tvoje schopnosti. Ospravedlnujem sa ak to znie prilis hrubo a osobne, ale ostrielany profik sa nemusi pytat taku otazku na fore ako si sa pytala ty a HLAVNE skutocny profik nepotrebuje ziadne sproste okolie aby mu radilo, doplietlo ho a nevedel si urobit svoj vlastny nazor.
Tak a teraz : prezrad ake mas prislusenstvo na Sony. Objektivy, blesky, radiove odpalovanie, nahradne baterie, filtre, čačky-mačky okolo toho systemu.
P.S. samozrejme my znalci vieme že je to aston martin....
A samozrejme porovnavat bezny mercedes alebo baworak s Aston Martinom nejde.Su to uplne ine kategorie za 1/4 ceny..
Aston Martin je legenda, dizajnerska spica, historia, rucne spracovanie..Aston Martin je pre vyvolenych..co maju,respektive nemaju ani len o 1mm hlbsie do vrecka...
A samozrejme porovnavat bezny mercedes alebo baworak s Aston Martinom nejde.Su to uplne ine kategorie za 1/4 ceny..
Aston Martin je legenda, dizajnerska spica, historia, rucne spracovanie..Aston Martin je pre vyvolenych..co maju,respektive nemaju ani len o 1mm hlbsie do vrecka...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa