Fórum » Vyberáme fotoaparát

Nikon D5100 alebo Canon EOS 550D/600D

Tbudko
2012-09-22 22:39:51+02
Ahojte, chcel by som sa opýtať na výber foťáku. Tento foťák by som chcel skôr na natáčanie ako fotenie Chcel by som sa opýtať či je lepší Nikon D5100 alebo Canon EOS 550D. Ak by ste mi odporúčali Canon, chcel by som sa opýtať aký je rozdiel medzi 550D a 600D ? Veľmi ďakujem za všetky vaše odpovede

quintes
2012-09-22 22:40:52+02
no si zabil.....

sachmo
2012-09-22 22:43:10+02
príspevok od: Tbudko
Ahojte, chcel by som sa opýtať na výber foťáku. Tento foťák by som chcel skôr na natáčanie ako fotenie Chcel by som sa opýtať či je lepší Nikon D5100 alebo Canon EOS 550D. Ak by ste mi odporúčali Canon, chcel by som sa opýtať aký je rozdiel medzi 550D a 600D ? Veľmi ďakujem za všetky vaše odpovede
Ak chces viac natacat, kup si kameru, s tou sa ti bude lepsie pracovat.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-09-22 23:01:50+02
Ak chces vyuzivat fotak skorr ako kameru, co nie je zly napad, najprv si uvedom, co vsetko s tym suvisi. Pre plnohodnotne vyuzitie je potrebne prislusenstvo v cene niekolko stovak az tisic EUR. Nap. drziak (rig), externy mikrofon, zaostrovacia lupa, kvalitny stativ z este kvalitnejsou video hlavou. To je minimum. Ale podme k otazke. V tejto triede je pre video vyuzitelnejsi Canon. Funkcne a parametrovo je na to lepsie vybaveny. Ak ti to financie dovolia chod do modelu 650D, ktory ma hybridne zaostrovanie, ktore vyuzijes prave pri snimani videa. AF pri videu je najvacsou slabinou zrkadloviek.
Velmi dobre si vedu aj SLT zrkadlovky Sony, napr. A57. To ze na dobry film postacuju aj mirrorlessy dokazuju filmary po celom svete, osvedcili sa napr. Sony NEX, ci Panasonic G.

lubomirzvolensky
2012-09-23 04:58:05+02
Sony A57 pobije tebou vymenovane 550d/600d/650d/d5100 predovsetkym kvoli:

- sustavnemu autofocusu (SLT technologia polopriepustneho pevneho zrkadla umoznuje Sonyckam zaostrovat neustale aj ked sa foti)

- 1080/50p respektive 1080/60p teda progressive rezimom ktore su naozaj progressive a hlavne s vysokou snimkovou frekvenciou

- plnou manualnou kontrolou nad vsetkym okolo expozicie, jedina vec co Sony chyba je manualne nastavovanie urovne zvuku co ma Canon (tusim)

Tieto tri parametre su dovod, preco by ma ani vo sne nenapadlo pozerat sa po Canone alebo Nikone ked chces vyuzivat DSLR primarne na filmovanie. Viem ze zahlasit "Sony" znie v nasich koncinach strasne zle a netypicky, ale Sony dalo do vyskumu len snimacov viac penazi za posledny rok ako Canon a Nikon dohromady do vyskumu vobec. A je to poznat.

Ked pozres low-level parametre, Canon zaostava na celej ciare v dynamickom rozsahu, vcelku slusne zaostava na hlbke farieb a sumovost tiez nie je silnou strankou. Zvlastne slova, ale je to tak, pozri si http://www.dxomark.com/index.php/Cameras/Compare-Camera-Sensors a naklikaj si tam tebou oblubene kamery na porovnanie.

A aby som to cele zaklincoval, na video pracu by som si kupil skor videokameru ako DSLR. Orat tiez nebudes na Audi A6 quattro, napriek tomu ze ma vykonu daleko viac ako traktor... tu uz je otazka vyberu daleko komplikovanejsia, tak ako pri fotakoch plati nenechat sa zlakat papierovymi parametrami a pozerat hodne vela testov. O ziadnych spolahlivych neviem, semtam kuknem http://www.camcorderinfo.com/

branko62
2012-09-25 22:32:30+02
Zdravím vás. Tiež si chcem zadovážiť svoju prvú zrkadlovku a sledujem tento portál už asi 2 mesiace a je tu veľa zaujímavých a dosť dôležitých vecí. Presne tieto modely som zvažoval 600D, alebo D5100. Priklonil som sa viac k Nikonu kedže ho má aj pár známych v okolí. Všimol som si dosť veľký pokles ceny D5100 z 649 na 549€ so základným objektívom 15-55 AF-S DX VR čím to môže byť spôsobené? Po prípade čo by ste mi odporúčali? Chcem hlavne fotiť o video mi tak nejde. Ďakujem.

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2012-09-25 22:55:15+02
príspevok od: branko62
Zdravím vás. Tiež si chcem zadovážiť svoju prvú zrkadlovku a sledujem tento portál už asi 2 mesiace a je tu veľa zaujímavých a dosť dôležitých vecí. Presne tieto modely som zvažoval 600D, alebo D5100. Priklonil som sa viac k Nikonu kedže ho má aj pár známych v okolí. Všimol som si dosť veľký pokles ceny D5100 z 649 na 549€ so základným objektívom 15-55 AF-S DX VR čím to môže byť spôsobené? Po prípade čo by ste mi odporúčali? Chcem hlavne fotiť o video mi tak nejde. Ďakujem.
No to je teda dilema - po dvoch mesiacoch rozhodovania by ma už bolela hlava, D5100 je lacný lebo je dlho na trhu a za seba Ti ho odporúčam. Ak chceš fotiť len do JPEG tak 600D má do JPEG kontrastnejší, neutrálnejší a páčivejší obraz v základnom nastavení. Nikon sa dá podobne doladiť Najvyšší čas začať fotiť a riešiť svetlo kompozíciu a iné zábavné a zmysluplné veci

pufko
2012-09-25 22:55:47+02
Odporúčil by som ti v prvom rade zakúpiť set s objektívom väčšieho rozsahu, lebo prvé na čo prídeš bude že rozsah 18-55 je krátky, a prečo taká cena ? Lebo starší model

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()