Dobrý večer vopred sa ospravedlňujem za novú tému ale už nejaký ten týždeň pozerám po fóre témy aj recenzie a stále som nie plne rozhodnutý o adekvátnom výbere po zvážení som si vybral telo Nikon D7000 a časom si chcem dokúpiť pevný 35mm 1.8 alebo skôr 50mm 1.8 o to nejde ale stále neviem nájsť objektív ktorý môžem mať zo začiatku väčšinou na tele foťáku rozmýšľal som nad nikonom 16-85 f3.5-5.6 potom o 18-105 od nikonu ale nejak ma prestali lákať a jak pozerám tak mi do oka padol Tamron XR 28-75mm f/2.8 Di NAFD myslíte že by mohol byť zatiaľ na krajinu+ napr mesto a tak? Nejde mi moc o zoom zo začiatku chcem peknú kresbu a svetelnosť čo myslím ta 2.8 na celom rozsahu tuším spĺňa a časom by som určite rád prešiel na FF tak by to možno bola aj výhoda moc mi nejde teraz ešte o ZOOM časom by som dokúpil možno aj nejaký tele objektív. A tak moja otázka znie je ten Tamron dobrá voľba ako taký základný keď si zoberieme že budem mať aj 50mm f1.8 poprípade niečo univerzálnejšie f2.8-nie je podmienka, v tej cenovej kategórii ďakujem s pozdravom Martin
Dobrý večer vopred sa ospravedlňujem za novú tému ale už nejaký ten týždeň pozerám po fóre témy aj recenzie a stále som nie plne rozhodnutý o adekvátnom výbere po zvážení som si vybral telo Nikon D7000 a časom si chcem dokúpiť pevný 35mm 1.8 alebo skôr 50mm 1.8 o to nejde ale stále neviem nájsť objektív ktorý môžem mať zo začiatku väčšinou na tele foťáku rozmýšľal som nad nikonom 16-85 f3.5-5.6 potom o 18-105 od nikonu ale nejak ma prestali lákať a jak pozerám tak mi do oka padol Tamron XR 28-75mm f/2.8 Di NAFD myslíte že by mohol byť zatiaľ na krajinu+ napr mesto a tak? Nejde mi moc o zoom zo začiatku chcem peknú kresbu a svetelnosť čo myslím ta 2.8 na celom rozsahu tuším spĺňa a časom by som určite rád prešiel na FF tak by to možno bola aj výhoda moc mi nejde teraz ešte o ZOOM časom by som dokúpil možno aj nejaký tele objektív. A tak moja otázka znie je ten Tamron dobrá voľba ako taký základný keď si zoberieme že budem mať aj 50mm f1.8 poprípade niečo univerzálnejšie f2.8-nie je podmienka, v tej cenovej kategórii ďakujem s pozdravom Martin
Nenapísal si čo chceš vlastne fotiť... Krajinka a mesto? Ak je to jediné, tak načo svetelnosť? Pri týchto žánroch ti veľmi nepomôže, aj tak budeš musieť cloniť kvôli lepšej kresbe. 28mm pre krajinku na APS-C je tiež priveľa... Ak chceš teda mesto+krajinky, tak 16-85.
Nie bolo to myslené že aby to bolo fajn aj na krajinu aj portrét ale na portrét budem brať to pevné sklo, tá 16-85 je fajn ale dosť veľká cena a tá D7000+ ten tamron nové mi vychádza fajn cena na začiatok tak čo je potom hlavné využitie rozsahu toho objektívu ?
na fajn cenu sa vykašli neskor by si to mohol oľutovať. Neskôr to budeš chcieť predať a už to nepredáš za cenu za ktorú si to kúpil. Radšej si kup drahšiu techniku s ktorou budeš dlhodobo spokojný.
Tiež pravda a ten Tamron SP 17-50mm f/2.8 Di II VC LD ASL IF N/AF?
Mal som prvu verziu (s motorcekom). Fajn sklicko. Trochu pomaly AF ale na krajinku to nevadi. Syn sa s nim nechcel rozlucit. Pouzival ho na D40 a neskor na D5000. Na D7000 s nim nemam skusenosti.
Tak táto Tokina ATX 12-24mm f/4.0 Pro DX II N/AF keď som videl fotky s nej otváral som ústa fakt že krása asi som rozhodnutý+ 50mm f1.8 čo poviete na môj výber ?
Tak táto Tokina ATX 12-24mm f/4.0 Pro DX II N/AF keď som videl fotky s nej otváral som ústa fakt že krása asi som rozhodnutý+ 50mm f1.8 čo poviete na môj výber ?
Ides od mantinelu k mantinelu. Najskor 27-75, teraz 12-24 ... viec co vlastne chces (fotit)? Skus na uvod nejaky sirokorozsahovejsi zakladak a ked uvidis ktore ohniska si pre teba najvhodnejsie, kupis kvalitnejsie sklo v tych rozsahoch. Alebo dve, alebo tri, alebo pat ...
Pri foteni krajiny s Tamron XR 28-75mm f/2.8 Di NAFD ti bude chybat sirsie ohnisko. Tamron SP 17-50mm f/2.8 ma maku kresbu a nizsiu ostrost pri nizkych clonach. Nikon 16-85 je velmi dobra volba. Na bazosi Nikon 16-85 pomerne casto predavaju. Treba si najst hodnoverny zdroj.
Tak keby som už rozhodnutý pre tú Tokinu + Pevné 50mm f1.8G je to fajn sklo na krajinu + portrét ? viem že skáčem od skiel ku sklám ale predsa chcem čo najlepšie a okrem zoomu by som aj vedel čo tak aký máte názor na tú tokinu ?
Mal som prvu verziu (s motorcekom). Fajn sklicko. Trochu pomaly AF ale na krajinku to nevadi. Syn sa s nim nechcel rozlucit. Pouzival ho na D40 a neskor na D5000. Na D7000 s nim nemam skusenosti.
ak si ešte spomínaš ,skúšali sme ho u teba na dcérinej D5100 - nebol zlý,ale nakoniec sme kúpili nový nikkor 50/1,8 AF-C a ten je super vonku aj dnu
Ja mam D7000 a ako univerzalne sklo pouzivam nikkor 16-85, vyborne na krajinu, je na ten ucel aj dost siroke. Tu tokinu som mal tiez povodne vo vyhlade, ale 16-85 pokryva vacsiu cast jej rozsahu plus mas rozsah navyse. Tamron 17-50 VR som mal povodne ako univerzalne sklo, ale s nim som nebol spokojny, vyhrady k automatickemu ostreniu pri slabsom svetle, pomale a hlucne ostrenie, a casto mi chybal mierne dlhsi rozsah. K tomu mam pevnu 35ku a 50ku na portret - tato 3-kombinacia sa mi casom ustalila ako optimalna (pre moje pouziteie - krajina, portret, univerzal, street).
D7000+ Objektívy
Tamron SP 17-50mm f/2.8 ma maku kresbu a nizsiu ostrost pri nizkych clonach.
Nikon 16-85 je velmi dobra volba.
Na bazosi Nikon 16-85 pomerne casto predavaju. Treba si najst hodnoverny zdroj.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa