Fórum » Vyberáme fotoaparát

Fotovýbava pre fotenie vtákov (začiatočník)

toreto-999
2012-10-23 15:04:09+02
Dobrý deň , chcel by som vás poprosiť o radu, rád by som začal s fotografovaním vtáctva, no keďže som len študent ,a ako býva zvykom u študentov ,nemám veľký rozpočet na kúpu ozaj kvalitných fotoaparátov nehovoriac o objektívoch. Skúšal som si niečo vyhľadať , zaujal ma Nikon D3200, tak by som rád spoznal vaše názory a rady .
Vopred ďakujem .

daze
2012-10-23 15:07:31+02
Moze byt, k tomu Tamron SP 70-300/4-5,6 Di VC USD a mozes fotit vtaciky pekne zblizka...

pufko
2012-10-23 15:09:41+02
Na vtákov potrebuješ niečo čo je kludne do 400mm dlhé , kludne aj 500mm , s 200mm (300mm) môžeš na vtákov (ledva) v ZOO
Takýto objektív sa vyrába pre každý systém, na originál mať asi nebudeš jedine na Sigmu a aj to asi jazdenú

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-10-23 15:10:54+02
Končím.

pufko
2012-10-23 15:12:32+02
Ale tak s kludom by si si vystačil D3200 + 18-105 + Sigma 120-400 alebo 150-500, k tomu statív čo to udrží a si vysmiaty (100€)

zmizik
2012-10-23 15:16:51+02
príspevok od: Karol Srnec
Končím.
Uz? Este niee, co budeme teraz citat pri kavicke

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-10-23 15:16:56+02
O vybave pre Wildlife pise vo fotoskole Martin Farkas.

KESKOSENI
2012-10-23 15:16:58+02
príspevok od: toreto-999
Dobrý deň , chcel by som vás poprosiť o radu, rád by som začal s fotografovaním vtáctva, no keďže som len študent ,a ako býva zvykom u študentov ,nemám veľký rozpočet na kúpu ozaj kvalitných fotoaparátov nehovoriac o objektívoch. Skúšal som si niečo vyhľadať , zaujal ma Nikon D3200, tak by som rád spoznal vaše názory a rady .
Vopred ďakujem .
fotenie vtákov??

sachmo
2012-10-23 15:29:58+02
O vybave pre Wildlife pise vo fotoskole Martin Farkas.
Pise tam o foteni letoviek a o budovani partizanskeho bunkru. Tu chce chalan asi pocut, po ktorych objektivoch sa poobzerat, co by neboli az take drahe ale stale pouzitelne, pripadne ci neskusit telekonvertory a ine serepeticky.
Moze si to vyhladat na nete v roznych forach, ale tie tiez musel niekto napisat, tak ako toto forum a aj toto forum mozno v buducnosti niekomu pomoze, tak nechapem, co sa paprdis. Toto je nahodou celkom legitimna otazka.

sachmo
2012-10-23 15:31:59+02
príspevok od: KESKOSENI
fotenie vtákov??
Nie je vtak ako vtak Na tie, co myslis ty, kludne aj rybinou

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-10-23 15:32:12+02
príspevok od: zmizik
Uz? Este niee, co budeme teraz citat pri kavicke
Ja ze sa tema najprv volala Zacinam.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-10-23 15:40:11+02
príspevok od: sachmo
Pise tam o foteni letoviek a o budovani partizanskeho bunkru. Tu chce chalan asi pocut, po ktorych objektivoch sa poobzerat, co by neboli az take drahe ale stale pouzitelne, pripadne ci neskusit telekonvertory a ine serepeticky.
Moze si to vyhladat na nete v roznych forach, ale tie tiez musel niekto napisat, tak ako toto forum a aj toto forum mozno v buducnosti niekomu pomoze, tak nechapem, co sa paprdis. Toto je nahodou celkom legitimna otazka.
Ja sa nepaprdim. Z coho usudzujes?. Napisal som, ze vo fotoskole MF tuto temu preberal. Cize je to dalsi zdroj informacii. Keby som sa paprdil, temu zamknem. To co je vo fotoskole k foeniu vtactva patri. Inak moze fotit sykorky na balkone, alebo vrabce pri McDonalde. Je tam aj moj clanok o foteni vtactava v meste.
Dalej staci zadat do vyhladavania slovko wildlife a pozriet vo forem mnozstvo tem.

Big Lebowski
2012-10-23 15:44:22+02

sachmo
2012-10-23 16:04:56+02
príspevok od: Big Lebowski
No ale potom vsetko sa da najst niekde na nete, tak naco potom forum?

Big Lebowski
2012-10-23 16:10:22+02
No ale potom vsetko sa da najst niekde na nete, tak naco potom forum?
Načo fórum? To ti neviem povedať. Ja by som ho zrušil!
Niekedy web neexistoval a ľudia si informácie vedeli nájsť ... ako je to asi možné?

sachmo
2012-10-23 16:13:32+02
Ja sa nepaprdim. Z coho usudzujes?. Napisal som, ze vo fotoskole MF tuto temu preberal. Cize je to dalsi zdroj informacii. Keby som sa paprdil, temu zamknem. To co je vo fotoskole k foeniu vtactva patri. Inak moze fotit sykorky na balkone, alebo vrabce pri McDonalde. Je tam aj moj clanok o foteni vtactava v meste.
Dalej staci zadat do vyhladavania slovko wildlife a pozriet vo forem mnozstvo tem.
A este jeden clanok z vasej dielne: www.ephoto.sk/fototechnika/recenzie/objektivy/tamron-sp-70-300mm-f4-56-vc-usd/
Toto mu, myslim, pomoze pri rozhodovani viac ako clanky, ktore si spominal ty.

sachmo
2012-10-23 16:17:47+02
príspevok od: Big Lebowski
Načo fórum? To ti neviem povedať. Ja by som ho zrušil!
Niekedy web neexistoval a ľudia si informácie vedeli nájsť ... ako je to asi možné?
Niekedy neexistovali ani fotoaparaty a ludia vedeli zachytavat okamihy zo zivota - stetcom, eventualne uhlikom na stenu jaskyne Doba pokrocila, mame fotaky, mame net, mame fora, na forach plno chytrych ludi, preco to nevyuzit?

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-10-23 16:18:23+02
A este jeden clanok z vasej dielne: www.ephoto.sk/fototechnika/recenzie/objektivy/tamron-sp-70-300mm-f4-56-vc-usd/
Toto mu, myslim, pomoze pri rozhodovani viac ako clanky, ktore si spominal ty.
Musi to brat komplexne. Tie veci sa od seba nedaju oddelit. Objektiv s fotakom mu bude nanic, ak nebude vediet ako dany zaner fotit. Omnoho lahsie sa zhanaju informacie o technike ako o foteni menej rozsireneho zanru. Navyse na zaciatok, pri malo rozpocte si aj tak kupi to na co ma a nie to co je odporucane. Takze v jeho pripade su podstatne dolezitejsie informacie o praktickom fotografovani, ako testy objektivov.

sachmo
2012-10-23 16:28:30+02
Musi to brat komplexne. Tie veci sa od seba nedaju oddelit. Objektiv s fotakom mu bude nanic, ak nebude vediet ako dany zaner fotit. Omnoho lahsie sa zhanaju informacie o technike ako o foteni menej rozsireneho zanru. Navyse na zaciatok, pri malo rozpocte si aj tak kupi to na co ma a nie to co je odporucane. Takze v jeho pripade su podstatne dolezitejsie informacie o praktickom fotografovani, ako testy objektivov.
No ale samotne teorie mu budu bez vybavy na dve veci. A ako v kazdom zanri plati, ze osobne skusenosti su na nezaplatenie. Jasne, ze ked uz pojde niekam do prirody s fotakom a teleobjektivom, tak by mal vediet ako na to. Myslim, ze toto mu je jasne, skor nie je zorientovany v technike.

liveman1
2012-10-23 19:35:50+02
Názov témy - votovýbava.... to je čo?

Strana 1 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()