Dámy a páni, je v predaji mladší brat Olympusu XZ-1, XZ -2. XZ-1 je výnimočný kompakt, ktorému často dávam prednosť pred zrkadlovkou E-620. Na rozdiel od XZ-1 ma CMOS snímač,vyššie ISO, vyklapací displej, HD video pri rovnakej optike, ktorá je naozaj dobrá. Nemáte už niekto osobnú skúsenosť s týmto foťákom ?
Zdravím. Mám dilemu. Chcem si kúpiť kompakt. Bol som rozhodnutý pre Olympus XZ-1. Vyšiel však novší Olympus XZ-2... XZ-1 bolo vyčítané patlanie, zlievanie a šum pri vyšších ISO, čo by mala XZ-2 papierovo lepšie zvládať. Takže uvažujem o kúpe XZ-2. Aké máte skúsenosti tí, čo môžu porovnať tieto fotoaparáty? Stojí ten cenový rozdiel medzi nimi za to? A ako obstojí XZ-2 v porovnaní s Fujifilm X10? Čo by ste mi poradili? Váš názor? Vopred ďakujem.
Tak isto riešim toto isté. Ide o to že cenový rozdiel je naozaj obrovský, naozaj začínam s fotením a časom chcem aj zrkadlovku. Nie je to veľa dávať viacej ako 500 eur za tento kompakt?
Verím, že si s ním spokojný. Ja som si ten fotoaparát kúpil 2x. Prvý manželka zabudla v rýchliku do Bratislavy. Bol som ním taký nadšený, že som si ho kúpil druhý krát. Ten hľadáčik chýba veľmi aj mne. Ale keď si kúpim XZ-2, kúpim aj externý hľadáčik. Na 2 fotoaparátoch ho už využijem dostatočne. Ale je fakt predražený
ved pockas nejaky cas a pojde cena dole zatial mas XZ-1 btw.aj ja a tiez ho mam velmi rad
Tak isto riešim toto isté. Ide o to že cenový rozdiel je naozaj obrovský, naozaj začínam s fotením a časom chcem aj zrkadlovku. Nie je to veľa dávať viacej ako 500 eur za tento kompakt?
ak rozmýšlaš nad zrkadlovkou, tak to si môžeš kúpiť z ruky zrkadlovku 40D do 300,- a ešte ti zostane na objektív;
ak chces casom zrkadlo, tak s tym ide ruka v ruke aj nejaky ten objektiv, takze kadze euricko bude dobre...zober oly xz-1, kde mas moznost fotit na uplny manual a do RAWka...alebo ak vreckovy oly nie je podmienka, tak mozno rovno nejake zrkadlo - bazarovy 40D za 250-300e, alebo bazarovy 550D za 350-400e... moznosti je viac, isto aj nikon ponuka nieco obdobne ako 40D ci 550D....
Zrkadlovku chcem riešiť asi za pol roka, kým sa trocha dostanem do toho všetkého a mal som požičanú 40D a bolo to až moc profi pre mňa na začiatok a problém veľký - zasekávanie pri každom treťom cvaknutí, zamrzol a musel som ho vypnúť a zapnúť znova...Idem do XZ-1 teda Ešte neviem ale či čierny alebo biely neviem už kde som to čítal že čierny sa nešmýka a dobre drží, je to doležité pre mňa veľmi a kvoli dobrej manipulácii som chcel preto aj xz-2 ale za tie peniaze mam naozaj už niečo iné..
Zrkadlovku chcem riešiť asi za pol roka, kým sa trocha dostanem do toho všetkého a mal som požičanú 40D a bolo to až moc profi pre mňa na začiatok a problém veľký - zasekávanie pri každom treťom cvaknutí, zamrzol a musel som ho vypnúť a zapnúť znova...Idem do XZ-1 teda Ešte neviem ale či čierny alebo biely neviem už kde som to čítal že čierny sa nešmýka a dobre drží, je to doležité pre mňa veľmi a kvoli dobrej manipulácii som chcel preto aj xz-2 ale za tie peniaze mam naozaj už niečo iné..
biely sa naozaj smyka,ale v lete sa tak nehreje,ako cierny..dobry kompromis je strieborny,ma zdrsnenu povrchovu upravu,aj sa nehreje v lete..a novsie serie maju autokrytku.. http://www.mall.sk/kompakty-strieborne/olympus-xz-1-silver?v=517355
Vyhral nakoniec Olympus xz-1 čierny za cenu 265 eur. Nebudem vám klamať, kúpil som ho pretože neovládam expozičný trojuholník a práve tu sa to chcem naučiť, a potom možno časom 7d. Preto dnes som fotil len cez "M". Ale každý nejako začína. Je to nádherný kompakt s mnoho kreatívnymi režimami. Vadí mi ten vyskakujúci blesk ktorý si radšej vždy pribrzdím rukou. Myslím, že pre úplneho začiatočníka to bol dobrý výber, ďakujem za rady, neviem či sa to budem všetko učiť sám ale možno by bolo lepšie za pomoci nejakého odborníka..
Olympus XZ-2
http://www.mall.sk/kompakty-strieborne/olympus-xz-1-silver?v=517355
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie