Zdravim Potreboval by som poradiť s výberom fotaku, tu je pár požiadaviek.
Kedže som nikdy extra nefotil, chcelo by to nejaky s lahkym ovládaním, resp automatickym, No neskoršie ak by som sa do toho dostal, určite by sa hodili aj manuálne nastavenia, v kratkosti asi nejaky profesionálny fotak s automatikou.
Fotil by som všetko, cez interiér, exteriér cez pohybujuce sa objekty či krajinky..proste všetko
Nezáleží či to bude compact alebo zrkadlovka, no skôr preferujem niečo menšie.
Zdravim Potreboval by som poradiť s výberom fotaku, tu je pár požiadaviek.
Kedže som nikdy extra nefotil, chcelo by to nejaky s lahkym ovládaním, resp automatickym, No neskoršie ak by som sa do toho dostal, určite by sa hodili aj manuálne nastavenia, v kratkosti asi nejaky profesionálny fotak s automatikou.
Fotil by som všetko, cez interiér, exteriér cez pohybujuce sa objekty či krajinky..proste všetko
uf, ak nebude tato tema zmazana KS tak ti tu asi dobre nalozia, prepac...bolo by nadlho pisat co a preco a aj tak by si z toho nebol ovela mudrejsi...len tak sprvej : kompakty ktore som mal v rukach a mali dobre vysledky-- oly xz-1, pripadne novy oly xz-2, canon g11,g12...je ich neskutocne vela aj z inych znaciek, pozri forum...zrkadlo pozivam canon, v inych zanckach sa neorientujem az tak, aby som ti radil..na zaciatok vlastne hocico, na com sa naucis ako sa s tym foti, plus jeden zakladny objektiv a jeden pevny...c50D, c550D, c1100D...skla 18-55 s iskom (stabilizator) plus pevne sklo c50f1,8...moznosti je neurekom, musis si o tom nieco nastudovat, potom zacat fotit, potom znova studovat, potom znova fotit a tak dookola vela statia. ALE, ak tu prachy nehraju ziadnu rolu tak potom sa priklanam k tej leica m9 p
Nikon D4. Tri - styri objektivy. K tomu Hasselblad 255 TCC tiez so styrmi objektivmi. Lahko sa to ovlada a cena by nemala presahovzt cenu Eckoveho Mercedesu, co si kupuju taxikari, ked chcu prevadzkovat svoju zivnost. Postupnes by som si dokupil zablesky, prenajal velky atelier, sklad, peknu kancelariu, peknu asistenku, A jednu dobru pistol, co nemusis ziadat ochranu pred veritelmi.
Budget je sice neobmedzený ale nato že by zo mal byt moj prvy fotak, tak to zas nemusím s cenou prehanat...niečo som si pozrel a co hovoríte na nex7?Bol by premna ako amatera vhodný?
my samy vážnejšie témy do fóra nedávame, tak sa nečudujme, čo sa tu drží od vrchu až po spodok; sanvej prišiel, mrkol na témy a zadal takú, ako je ostatných deväť; ale klikov a likov na ephoto pribúda, tak sme hádam na tom dobre, nie ?
Slovenska natura sa nezapre hehe...prečo téma roka?co je natom že som amatér, resp píšem otázky co sú trivialne pre niekOho kto sa v tom pohybuje uz dlho, každý sme predsa nejak začínali....proste som sa pýtal co má zaujíma a chcel vediet...nic natom predsa neni, nikOmu nekazem nasilu odpovedať...ale dik za pomoc tak či onak
Slovenska natura sa nezapre hehe...prečo téma roka?co je natom že som amatér, resp píšem otázky co sú trivialne pre niekOho kto sa v tom pohybuje uz dlho, každý sme predsa nejak začínali....proste som sa pýtal co má zaujíma a chcel vediet...nic natom predsa neni, nikOmu nekazem nasilu odpovedať...ale dik za pomoc tak či onak
neviem ako ty, ale ja som zacinal studovanim uz existujucich tem....citanim clankov..recenzii a neviem coho vsetkeho aby som sa dostal do obrazu...ale asi mas na to iny postup...
sanvej, keby si sa aspon trosku poobzeral po forach, stacilo by aj len na ephoto.sk, nasiel by si mnoho odpovedi aj bez zakladania tejto temy. daj si trosku namahy a pozri si produkty (a ich charakteristiky) od nikonu, canonu, olympusu, pentaxu, panasoniku, fuji, a neviem este akych vyrobcov, pozri si recenzie na jednotlive stroje, prispevky ludi na jednotlive stroje a zistis, ze tych moznosti je tolko, ze sa v tejto debate urcite ludia na jednom konkretnom stroji pre teba nezhodnu a aj keby ti kazdy prispievatel do tejto debaty nieco seriozne ponukol, mozno by sa jeden stroj dvakrat nezopakoval. ale mozes to urobit aj tak, ako ti tu napisal karol, siahni po prvej zrkadlovke (okrem tych profesionalnych), ktoru uvidis, a budes spokojny.
Prvy profi/amatér fotacik
Potreboval by som poradiť s výberom fotaku, tu je pár požiadaviek.
Kedže som nikdy extra nefotil, chcelo by to nejaky s lahkym ovládaním, resp automatickym,
No neskoršie ak by som sa do toho dostal, určite by sa hodili aj manuálne nastavenia, v kratkosti
asi nejaky profesionálny fotak s automatikou.
..cena nieje dvolezita
Vopred ďakujem
Potreboval by som poradiť s výberom fotaku, tu je pár požiadaviek.
Kedže som nikdy extra nefotil, chcelo by to nejaky s lahkym ovládaním, resp automatickym,
No neskoršie ak by som sa do toho dostal, určite by sa hodili aj manuálne nastavenia, v kratkosti
asi nejaky profesionálny fotak s automatikou.
..cena nieje dvolezita
Vopred ďakujem
http://www.dpreview.com/articles/4052788152/shooting-with-the-leica-m9-p
Malý, ľahké ovládanie, profesionálny. Určite splní svoj účel.
Lahko sa to ovlada a cena by nemala presahovzt cenu Eckoveho Mercedesu, co si kupuju taxikari, ked chcu prevadzkovat svoju zivnost.
Postupnes by som si dokupil zablesky, prenajal velky atelier, sklad, peknu kancelariu, peknu asistenku, A jednu dobru pistol, co nemusis ziadat ochranu pred veritelmi.
daj si trosku namahy a pozri si produkty (a ich charakteristiky) od nikonu, canonu, olympusu, pentaxu, panasoniku, fuji, a neviem este akych vyrobcov, pozri si recenzie na jednotlive stroje, prispevky ludi na jednotlive stroje a zistis, ze tych moznosti je tolko, ze sa v tejto debate urcite ludia na jednom konkretnom stroji pre teba nezhodnu a aj keby ti kazdy prispievatel do tejto debaty nieco seriozne ponukol, mozno by sa jeden stroj dvakrat nezopakoval.
ale mozes to urobit aj tak, ako ti tu napisal karol, siahni po prvej zrkadlovke (okrem tych profesionalnych), ktoru uvidis, a budes spokojny.
ano nex7 je celkom OK.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa