Hej viem. Ďalšia taká téma, ale ja naozaj nechcem nikoho rozčúliť ani nahnevať, tak pokiaľ táto téma niekoho nahnevala vopred sa ospravedlňujem.... už vyše roka stále pozeráme parametre, recenzie, videá na rôzne fotoaparáty ale ja absolútne neviem ktorý si vybrať .
Tak ak by sa niekto nedal odbiť hneď na začiatku a bol by mi ochotný poradiť, veľmi to oceňujem . Takže: Mal by to byť mirrorless fotoaparát, doteraz som fotila iba kompaktom. Veľmi ma zaujali sony nex5n, olymusy Epl3 a Epl5, samsung nx200 alebo samsung nx1000, ale zas pozerala som aj po nikon V1, J1 alebo J2. Je toho teraz fakt veľa a ja nemám žiadne skúsenosti, ani nikto z okolia nemá morrorless. Zrkadlovku nechcem najmä kvôli veľkosti a nepraktickosti, keďže rada foťák nosím všade so sebou, aj ked ma láka tá kvalita. Fotiť chcem najmä portréty, rodinu , môjho psa a možno nejaké fashion a street foto. No strop je tak 800E, ale stále ma to akosi v jednom bode mätie, a to je video . Brat je parkourista, a viem že točenie videí a športových fotografií sa v žiadom prípade nevyrovná DSLR. Takže ak by ste prihliadli aj na toto .. A posledná taká otázka, ktorý by ste si vybrali vy a prečo ? Ďakujem fakt za každú radu
Hej viem. Ďalšia taká téma, ale ja naozaj nechcem nikoho rozčúliť ani nahnevať, tak pokiaľ táto téma niekoho nahnevala vopred sa ospravedlňujem.... už vyše roka stále pozeráme parametre, recenzie, videá na rôzne fotoaparáty ale ja absolútne neviem ktorý si vybrať .
Tak ak by sa niekto nedal odbiť hneď na začiatku a bol by mi ochotný poradiť, veľmi to oceňujem . Takže: Mal by to byť mirrorless fotoaparát, doteraz som fotila iba kompaktom. Veľmi ma zaujali sony nex5n, olymusy Epl3 a Epl5, samsung nx200 alebo samsung nx1000, ale zas pozerala som aj po nikon V1, J1 alebo J2. Je toho teraz fakt veľa a ja nemám žiadne skúsenosti, ani nikto z okolia nemá morrorless. Zrkadlovku nechcem najmä kvôli veľkosti a nepraktickosti, keďže rada foťák nosím všade so sebou, aj ked ma láka tá kvalita. Fotiť chcem najmä portréty, rodinu , môjho psa a možno nejaké fashion a street foto. No strop je tak 800E, ale stále ma to akosi v jednom bode mätie, a to je video . Brat je parkourista, a viem že točenie videí a športových fotografií sa v žiadom prípade nevyrovná DSLR. Takže ak by ste prihliadli aj na toto .. A posledná taká otázka, ktorý by ste si vybrali vy a prečo ? Ďakujem fakt za každú radu
Osobne by som isiel do sony. 800 s objektivom alebo bez? Ak bez, pockal by som si na nex-6. Inak sony asi najvacsi cip (spolu so samsungom) , vyborny vykon v slabom svetle a vyborne video (ak poguglis najdes kopec ludi co ma nexy primarne na tocenie). na druhej strane, ergonomia nebude najlepsia (pri nex-5n alebo r) a myslim ze vyber objektivov je v porovnani s olympusaskym micro4/3 slaby ...
ked uz rok pozeras parametre a recenzie, pockaj este rok a aj Sony NEX 6 zatial zlacnie, ten by som bral aj ja ale mozno v priebehu roka pridu zase nove modely od roznych vyrobcov, lepsie ako tie sucasne a bude zase treba rok cakat
keby to bolo take jednoduche fotit portrety, fashion a ine zanre s kompaktom (mirrorless je tiez len kompakt) a este bez zrkadlovky lebo ta je podla teba velka a neprakticka, tak potom by fotografov ani nebolo treba. To co pozadujes chapem, ze ti ma sluzit ako kvalitny fotozaznamnik, co aj mirrorless v podstate je. Ja by som si asi kupil Nikon J1. Prva verzia ma teraz aj zaujimavu cenu
Osobne by som isiel do sony. 800 s objektivom alebo bez? Ak bez, pockal by som si na nex-6. Inak sony asi najvacsi cip (spolu so samsungom) , vyborny vykon v slabom svetle a vyborne video (ak poguglis najdes kopec ludi co ma nexy primarne na tocenie). na druhej strane, ergonomia nebude najlepsia (pri nex-5n alebo r) a myslim ze vyber objektivov je v porovnani s olympusaskym micro4/3 slaby ...
800 už s objektívom , ten sony by si vyberal tak celkovo alebo kvôli niečomu konkrétnemu ? ..keďže ako dosť ludí hovorí, aj mne sa sony zdajú dosť predražené .. ale zas vyzerajú to byť kvalitné mašinky..
ked uz rok pozeras parametre a recenzie, pockaj este rok a aj Sony NEX 6 zatial zlacnie, ten by som bral aj ja ale mozno v priebehu roka pridu zase nove modely od roznych vyrobcov, lepsie ako tie sucasne a bude zase treba rok cakat
Ja nie som ten typ, ja len chcem foťák taký, kt. nebudem mať chuť vymeniť o pol roka, aj keď to je ťažko povedať no, neviem ako mi to pôjde, možno tu raz budem mať foto mesiaca .. ale ďakujem
keby to bolo take jednoduche fotit portrety, fashion a ine zanre s kompaktom (mirrorless je tiez len kompakt) a este bez zrkadlovky lebo ta je podla teba velka a neprakticka, tak potom by fotografov ani nebolo treba. To co pozadujes chapem, ze ti ma sluzit ako kvalitny fotozaznamnik, co aj mirrorless v podstate je. Ja by som si asi kupil Nikon J1. Prva verzia ma teraz aj zaujimavu cenu
Veľka a nepraktická pre mňa ako amatéra, je to čisto môj pohľad na moje možnosti. Nikdy by som nedovolila tvrdiť , že netreba fotografov, naopk, obdivujem ich prácu , je to podla mňa veľmi psychicky, fyzicky ,ekonomicky náročná práca. ..inak ďakujem za reakciu a prečo práve nikon J1 ? ..má vraj dosť vysoké hodnoty šumu pri vyššom ISO
800 už s objektívom , ten sony by si vyberal tak celkovo alebo kvôli niečomu konkrétnemu ? ..keďže ako dosť ludí hovorí, aj mne sa sony zdajú dosť predražené .. ale zas vyzerajú to byť kvalitné mašinky..
Je to asi subjektivne, pretoze ja som pre sony viac menej rozhodnuty a to najma pre toto: APS-C cip, fajn vykon v slabom svetle, vyborne video. Ale mozno ostatni poradia lepsie, ostatne fotaky okrem sony nemam az tak nastudovane myslim ze ani s olympusom nic nepokazis...
Za teba to nerozhodneme. Jeden ti poradí Sony Nex, druhý Olympus EPniečo... Pomôže ti to k niečomu? Ja som sa rozhodol pre Sony NEX 5n. Počkal som si, kým zlacnel pri predstavení nových 5r/6 a vybral som si ho kvôli kvalitám čipu. Lákal ma aj Olympus, kvôli ponuke objektívov, najmä mať malé a ľahké teleobjektívy, no odrádzali ma ich senzory, ktoré zaostávajú v slabom svetle (až teraz majú lepšie senzory počnúc OM-D). V každom prípade vyhral senzor, ktorý môžem použiť v slabšom svetle.
s nex5n urcite ni nepokazíš.. telo je super, dôležite je aky objektiv si nan nasadis.. A tu nastava hlavny problem cislo jedna. Lebo ak chces portrety robit tak aspon nejake pevne sklo ti treba minimum 50ku. http://www.sony.sk/product/ddl-fixed-focal-length-lenses/sel-50f18 a potom este by sa ti mozno hodil http://www.sony.sk/product/ddl-telephoto-lenses/sel-18200 ..a uz mas cenu uplne inde :/ nieje to jendoduche si vybrat ten spravny... Urcite je dobre vediet co budem fotit a ake sklo na to budem potrebovat... Ja som mal sony nex5n s 18-55 a teraz mam nex7 z 18-200 ... nex 7 je uz uplne ina liga... to ma vsetky veci prispôsobene pre fotenie.. u nex5n-ky je to komplikovanejsie v nastavovani ..ale zas da sa na to zvyknut.. A k tomu ak chces robit videa tak urcite objktiv 18-200 ten je vlastne prispôsobený pre natacanie..sa pouziva aj v kamerach od sony..
s nex5n urcite ni nepokazíš.. telo je super, dôležite je aky objektiv si nan nasadis.. A tu nastava hlavny problem cislo jedna. Lebo ak chces portrety robit tak aspon nejake pevne sklo ti treba minimum 50ku. http://www.sony.sk/product/ddl-fixed-focal-length-lenses/sel-50f18 a potom este by sa ti mozno hodil http://www.sony.sk/product/ddl-telephoto-lenses/sel-18200 ..a uz mas cenu uplne inde :/ nieje to jendoduche si vybrat ten spravny... Urcite je dobre vediet co budem fotit a ake sklo na to budem potrebovat... Ja som mal sony nex5n s 18-55 a teraz mam nex7 z 18-200 ... nex 7 je uz uplne ina liga... to ma vsetky veci prispôsobene pre fotenie.. u nex5n-ky je to komplikovanejsie v nastavovani ..ale zas da sa na to zvyknut.. A k tomu ak chces robit videa tak urcite objktiv 18-200 ten je vlastne prispôsobený pre natacanie..sa pouziva aj v kamerach od sony..
a čo tak tento + 2 objektívy už http://www.fotolab.sk/produkt-107/detail-1780/samsung-nx-200-+-18-55mm-f3-5-5-6-ois-+-darcek-objektiv-50-200mm-f4-0-5-6-ed-ois
A Nemáte tu niekde v albumoch foto z tej sony nex5-ky ?
a čo tak tento + 2 objektívy už http://www.fotolab.sk/produkt-107/detail-1780/samsung-nx-200-+-18-55mm-f3-5-5-6-ois-+-darcek-objektiv-50-200mm-f4-0-5-6-ed-ois
Skus pozriet redakcny blog, mam tam niekolko clankov o NEX-5.
Včera som na pentaxforums.com zachytil, že Pentax K-01 oproti uvádzacej cene 749 dolárov teraz klesol na 346 dolárov. Preložené do slovenskej meny to asi znamená, že sa predáva (telo) za 391,10 €. Podľa pentaxforums má K-01 prakticky rovnaký snímač ako Pentax k-30, Pentax k-5 II alebo Nikon D7000. Objektívov, vďaka obrovskej spätnej kompatibilite Pentaxu, je nadostač.
tak samasung nx200 by mala byť konkurencia môju nexu7... no tie objektívy by mohli splnat to čo potrebuješ.
Poslednych par tyzdnov riesim podobny problem a travim svoj volny cas studovanim roznych recenzii na tieto mirrorless fotoaparaty. Cele to zacalo tak, ze som sa definitivne rozhodol, ze moj hlavny fotoaparat momentalne filmova zrkadlovka vystrieda nejaky digitalny najlepsie rozmerovo co najmensi, kedze ho chcem vlacit na celodenne tury a cyklovylety po lese. Tiez som si urcil cenovy strop cca do tych 800-1000 E a bol som presvedceny ze to bude lahka volba a urcite si vyberiem niektory z teraz uz sirokej ponuky mirrorless fotakov. Od zaciatku bol mojim favoritom niektory z Olympusov PEN, kedze jednou z podmienok u mna je aj to, aby sa mi aparat pacil a rada PEN s gripom a skosenou vrchou castou maju pre mna velmi lubivy dizajn. Na system micro 4:3, ktory pouziva Olympus a Panasonic je na vyber aj dost objektivov a aj svetelne pevnaky su cenovo pomerne dotupne. Najviac sa mi pozdavalo kombo s ojektivom Lumix 20mm 1.7 (Ekvivalent na Kinofilm 40mm) a ktomu ako doplnok povodny setak s nizkou svetelnostou Po prestudovani mnohych recenzii som vsak zistil, ze obrazovy vystup, najma pri horsom svetle u tychto fotakov vobec nie je az taky dobry, trpia dost vysokym sumom na vyssich ISO a maju aj mensi dynamicky rozsah. Rozdiel oproti velkosti APSC snimaca sa prejavi aj v praci s hlbkou ostrosti. Kralom v tejto triede, co sa tyka obrazu sa zdaju byt vyssie modely Sony NEX no cena dobreho svetelneho objektivu sa rovna priblizne cene celeho fotaku, takze kupit si high end nex a fotit na setovy objektiv mi pride trochu zbytocna investicia. Pri dalsom studovani recenzii som nahodou natrafil aj na nieco, co sa zdalo byt pre mna vysnivany stroj - Fuji X100. Zacal som si o nom postupne zistivovat viac informaciu, precital recenziu na Ephoto a velmi obsiahlu recenziu na Dpreview, ktora mimochodom velmi kriticky vypichuje aj vsetky nedostatky tohto pristroja a napriek nim som si ho zamiloval. Mal som moznost si fotoaprat aj vyskusat a absolutny bonus, mozno pre niekoho nie tak podstatny je paradny opticky hladacik, na ktory som zvyknuty zo zrkladlovky a fotenie len cez displej alebo EVF mi robi problem. Dizajn je pre mna zatial neprekonanay a subjektivne sa mi paci viac ako Leica M. Ked sa na to spatne pozriem, uz by som mirrorless bez optickeho hladacika nechcel. X100 ma vsak jeden vleky hacik, kvoli ktoremu pre mnohych automaticky odpada, je to fixne 35mm ekv. ohnisko. Jej plusy ako na mieru usity objektiv pre snimac o velkosti APSC a ine su vsak pre mna natolko velke a obrazovy vystup tak slubny, ze som sa presvedcil o tom, ze si zvyknem na 35, tak, ako som doteraz fotil prevazne s 50 a aspon si rozsirim obzory. Asi som ti mojim prispevkom moc neulahcil tvoje rozhodovanie sa, ale chcel som ti len naznacit ako sa vyvinul moj pribeh o hladani toho spravneho mirrorless fotaku a ze nie vzdy sa clovek vyberie tou cestou najlepsi pomer cena-vykon ked ho nieco skutocne oslovi. Prajem pekny den
Ktorý mirrorless ?
Tak ak by sa niekto nedal odbiť hneď na začiatku a bol by mi ochotný poradiť, veľmi to oceňujem .
Takže:
Mal by to byť mirrorless fotoaparát, doteraz som fotila iba kompaktom. Veľmi ma zaujali sony nex5n, olymusy Epl3 a Epl5, samsung nx200 alebo samsung nx1000, ale zas pozerala som aj po nikon V1, J1 alebo J2. Je toho teraz fakt veľa a ja nemám žiadne skúsenosti, ani nikto z okolia nemá morrorless. Zrkadlovku nechcem najmä kvôli veľkosti a nepraktickosti, keďže rada foťák nosím všade so sebou, aj ked ma láka tá kvalita. Fotiť chcem najmä portréty, rodinu , môjho psa a možno nejaké fashion a street foto. No strop je tak 800E, ale stále ma to akosi v jednom bode mätie, a to je video . Brat je parkourista, a viem že točenie videí a športových fotografií sa v žiadom prípade nevyrovná DSLR. Takže ak by ste prihliadli aj na toto ..
A posledná taká otázka, ktorý by ste si vybrali vy a prečo ?
Ďakujem fakt za každú radu
Tak ak by sa niekto nedal odbiť hneď na začiatku a bol by mi ochotný poradiť, veľmi to oceňujem .
Takže:
Mal by to byť mirrorless fotoaparát, doteraz som fotila iba kompaktom. Veľmi ma zaujali sony nex5n, olymusy Epl3 a Epl5, samsung nx200 alebo samsung nx1000, ale zas pozerala som aj po nikon V1, J1 alebo J2. Je toho teraz fakt veľa a ja nemám žiadne skúsenosti, ani nikto z okolia nemá morrorless. Zrkadlovku nechcem najmä kvôli veľkosti a nepraktickosti, keďže rada foťák nosím všade so sebou, aj ked ma láka tá kvalita. Fotiť chcem najmä portréty, rodinu , môjho psa a možno nejaké fashion a street foto. No strop je tak 800E, ale stále ma to akosi v jednom bode mätie, a to je video . Brat je parkourista, a viem že točenie videí a športových fotografií sa v žiadom prípade nevyrovná DSLR. Takže ak by ste prihliadli aj na toto ..
Takže:
ale mozno v priebehu roka pridu zase nove modely od roznych vyrobcov, lepsie ako tie sucasne a bude zase treba rok cakat
alebo
Olympus OM-D
toto je na video pohybu naj a na foto aj v slabych svetelnych podmienkach
ale mozno v priebehu roka pridu zase nove modely od roznych vyrobcov, lepsie ako tie sucasne a bude zase treba rok cakat
alebo
Olympus OM-D
http://www.fotolab.sk/produkt-107/detail-1780/samsung-nx-200-+-18-55mm-f3-5-5-6-ois-+-darcek-objektiv-50-200mm-f4-0-5-6-ed-ois
http://www.fotolab.sk/produkt-107/detail-1780/samsung-nx-200-+-18-55mm-f3-5-5-6-ois-+-darcek-objektiv-50-200mm-f4-0-5-6-ed-ois
Cele to zacalo tak, ze som sa definitivne rozhodol, ze moj hlavny fotoaparat momentalne filmova zrkadlovka vystrieda nejaky digitalny najlepsie rozmerovo co najmensi, kedze ho chcem vlacit na celodenne tury a cyklovylety po lese. Tiez som si urcil cenovy strop cca do tych 800-1000 E a bol som presvedceny ze to bude lahka volba a urcite si vyberiem niektory z teraz uz sirokej ponuky mirrorless fotakov. Od zaciatku bol mojim favoritom niektory z Olympusov PEN, kedze jednou z podmienok u mna je aj to, aby sa mi aparat pacil a rada PEN s gripom a skosenou vrchou castou maju pre mna velmi lubivy dizajn. Na system micro 4:3, ktory pouziva Olympus a Panasonic je na vyber aj dost objektivov a aj svetelne pevnaky su cenovo pomerne dotupne. Najviac sa mi pozdavalo kombo s ojektivom Lumix 20mm 1.7 (Ekvivalent na Kinofilm 40mm) a ktomu ako doplnok povodny setak s nizkou svetelnostou
Po prestudovani mnohych recenzii som vsak zistil, ze obrazovy vystup, najma pri horsom svetle u tychto fotakov vobec nie je az taky dobry, trpia dost vysokym sumom na vyssich ISO a maju aj mensi dynamicky rozsah. Rozdiel oproti velkosti APSC snimaca sa prejavi aj v praci s hlbkou ostrosti. Kralom v tejto triede, co sa tyka obrazu sa zdaju byt vyssie modely Sony NEX no cena dobreho svetelneho objektivu sa rovna priblizne cene celeho fotaku, takze kupit si high end nex a fotit na setovy objektiv mi pride trochu zbytocna investicia. Pri dalsom studovani recenzii som nahodou natrafil aj na nieco, co sa zdalo byt pre mna vysnivany stroj - Fuji X100. Zacal som si o nom postupne zistivovat viac informaciu, precital recenziu na Ephoto a velmi obsiahlu recenziu na Dpreview, ktora mimochodom velmi kriticky vypichuje aj vsetky nedostatky tohto pristroja a napriek nim som si ho zamiloval. Mal som moznost si fotoaprat aj vyskusat a absolutny bonus, mozno pre niekoho nie tak podstatny je paradny opticky hladacik, na ktory som zvyknuty zo zrkladlovky a fotenie len cez displej alebo EVF mi robi problem. Dizajn je pre mna zatial neprekonanay a subjektivne sa mi paci viac ako Leica M. Ked sa na to spatne pozriem, uz by som mirrorless bez optickeho hladacika nechcel. X100 ma vsak jeden vleky hacik, kvoli ktoremu pre mnohych automaticky odpada, je to fixne 35mm ekv. ohnisko. Jej plusy ako na mieru usity objektiv pre snimac o velkosti APSC a ine su vsak pre mna natolko velke a obrazovy vystup tak slubny, ze som sa presvedcil o tom, ze si zvyknem na 35, tak, ako som doteraz fotil prevazne s 50 a aspon si rozsirim obzory.
Asi som ti mojim prispevkom moc neulahcil tvoje rozhodovanie sa, ale chcel som ti len naznacit ako sa vyvinul moj pribeh o hladani toho spravneho mirrorless fotaku a ze nie vzdy sa clovek vyberie tou cestou najlepsi pomer cena-vykon ked ho nieco skutocne oslovi.
Prajem pekny den
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa