Nakolko som milovnik prirody, chcem sa spytat, na vhodny objektiv pre fotenie lesnej zvery,,,,?? Caste šero,a hlavne to najdolezitejsie a najcastesie ta dialka,,nakolko nie vzdy je mi umoznene dostacujuce priblizenie sa. Za kazdu radu velmi pekne dakujem.
D4 a D800 jsou full frame těla (FX)....tam se nic nepřepočítává. 400mm je 400mm. Pokud bys ten samý objektiv nasadil na svoji D3100 nebo co to máš tak kvůli menšímu čipu (APS-C, označení DX) se ti ze 400mm stane 600mm (400x1.5).
Peto, ak chces fotit wildlife, tak postup je asi taky, ze zistis, ako sa zver chova, kade beha, lieta alebo sa plazi a potom zacnes zistovat moznosti, ako ju nafotit. Niekedy je to uplne jednoduche, niekedy na tom stravis desiatky hodin bez seriozneho vysledku - tak to funguje.... Ohnisko a objektiv zatial neries, ked budes mat nafotenych par desiatok fotiek, na ktorych je je zviera aspon cez stvrtinu zaberu, mozes zacat rozmyslat o novom objektive. Fotak aj objektiv mas celkom OK, pred 20-timi rokmi by take nieco fotografi zozrali aj s chlpami a fotky z blizka boli aj vtedy Ked budes mat vysledky a budes zarabat vela penazi, ktore nebude kam vrazat, potom investuj do fotaku a objektivu....
Peto, ak chces fotit wildlife, tak postup je asi taky, ze zistis, ako sa zver chova, kade beha, lieta alebo sa plazi a potom zacnes zistovat moznosti, ako ju nafotit. Niekedy je to uplne jednoduche, niekedy na tom stravis desiatky hodin bez seriozneho vysledku - tak to funguje.... Ohnisko a objektiv zatial neries, ked budes mat nafotenych par desiatok fotiek, na ktorych je je zviera aspon cez stvrtinu zaberu, mozes zacat rozmyslat o novom objektive. Fotak aj objektiv mas celkom OK, pred 20-timi rokmi by take nieco fotografi zozrali aj s chlpami a fotky z blizka boli aj vtedy Ked budes mat vysledky a budes zarabat vela penazi, ktore nebude kam vrazat, potom investuj do fotaku a objektivu....
Petko nedaj sa znechutit a kym nemas tu brigadu tak si nieco aj urob stara bunda na to popripinaj nejake vetvicky na dedov klobuk trocha suchej travy ( nie canabiss ) a ver ze jazvec z vasho lesa nespozna ze nemas orig. hejkala hlavne nejedz pred fotenim fazulu a maj zver odsledovanu aj zvieratka maju svoje zvyky a potom ti to moze vyjst aj s tym tamronom drzim ti palec a skoro nic nevyjde hned na dvadsiaty raz tak vydrz
no nie to mam doma a nebyvam v byte a hejkal je dost drahy ten za 50 eur asi nebude dobry podla vas v mini-max.sk ho maju a ja za to 200 eur nedám
chlape za kvalitny objektiv na wild life musiš dať nielen 200€..čo sa týka wildlifu najlepšie je uričť si stanovisko mať pevne sklo aspoň 400mm a len snipuješ ale samozrejme že už musiš mať čoto pofotene
tak cital som ze tento za 60 eur neni dobry ze ma malo nitiek http://www.mini-max.sk/product/default/1864 tu na ephoto som to cital a tu je taky stich lepsich a stoji 130 eur http://www.leslov.eu/leslov/eshop/11-1-Maskovanie/0/5/522-Ameristep-Hejkal-maskovaci-odev-RealTree-MAX4
ja mam lepšiu voľbu...predaj foťak a prislušenstvo čo máš k nemu kúp si hejkala,airsoftovku a daj sa na airsoft
Na maskovanie je idealna vojenska maskacova plachta - v armyshopoch ju vacsinou maju a je to ovela lacnejsie ako hejkal. A da sa z toho provizorny hejkal aj vyrobit...
chlape za kvalitny objektiv na wild life musiš dať nielen 200€..čo sa týka wildlifu najlepšie je uričť si stanovisko mať pevne sklo aspoň 400mm a len snipuješ ale samozrejme že už musiš mať čoto pofotene
Prepac, mozno v zhladom na to ze z wildlife iba zacinam napisem moc ale nemyslim si ze existuje najlepsia "snipe-ovacia metoda". Podla mna mu na zaciatok pri APS-C staci aj 200mm sklo a jedine potrebne je snaha, vytrvalost(ostatne uz bolo pisane vyssie). A technika pride casom, hlavne Peto nestacaj chut a nadej . Pozoruj zvierata, bud opatrny, vytrvaly a urcite sa po case dokazes priblizit aj blizsie a urobit nejaky ten obstojny zaber. Drzim palce!!!
Fototechnika na Wildlife
Ohnisko a objektiv zatial neries, ked budes mat nafotenych par desiatok fotiek, na ktorych je je zviera aspon cez stvrtinu zaberu, mozes zacat rozmyslat o novom objektive.
Fotak aj objektiv mas celkom OK, pred 20-timi rokmi by take nieco fotografi zozrali aj s chlpami a fotky z blizka boli aj vtedy
Ked budes mat vysledky a budes zarabat vela penazi, ktore nebude kam vrazat, potom investuj do fotaku a objektivu....
Ohnisko a objektiv zatial neries, ked budes mat nafotenych par desiatok fotiek, na ktorych je je zviera aspon cez stvrtinu zaberu, mozes zacat rozmyslat o novom objektive.
Fotak aj objektiv mas celkom OK, pred 20-timi rokmi by take nieco fotografi zozrali aj s chlpami a fotky z blizka boli aj vtedy
Ked budes mat vysledky a budes zarabat vela penazi, ktore nebude kam vrazat, potom investuj do fotaku a objektivu....
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa