Fórum » Vyberáme fotoaparát

Fototechnika na Wildlife

marcoso11
marcoso11 2012-11-06 22:38:26+01
Nakolko som milovnik prirody, chcem sa spytat, na vhodny objektiv pre fotenie lesnej zvery,,,,?? Caste šero,a hlavne to najdolezitejsie a najcastesie ta dialka,,nakolko nie vzdy je mi umoznene dostacujuce priblizenie sa. Za kazdu radu velmi pekne dakujem.

Peto15
2013-01-08 17:13:37+01
príspevok od: Flayer
D4 a D800 jsou full frame těla (FX)....tam se nic nepřepočítává. 400mm je 400mm. Pokud bys ten samý objektiv nasadil na svoji D3100 nebo co to máš tak kvůli menšímu čipu (APS-C, označení DX) se ti ze 400mm stane 600mm (400x1.5).
aha no ok dakujem

obonsky
2013-01-08 19:29:30+01
Peto, ak chces fotit wildlife, tak postup je asi taky, ze zistis, ako sa zver chova, kade beha, lieta alebo sa plazi a potom zacnes zistovat moznosti, ako ju nafotit. Niekedy je to uplne jednoduche, niekedy na tom stravis desiatky hodin bez seriozneho vysledku - tak to funguje....
Ohnisko a objektiv zatial neries, ked budes mat nafotenych par desiatok fotiek, na ktorych je je zviera aspon cez stvrtinu zaberu, mozes zacat rozmyslat o novom objektive.
Fotak aj objektiv mas celkom OK, pred 20-timi rokmi by take nieco fotografi zozrali aj s chlpami a fotky z blizka boli aj vtedy
Ked budes mat vysledky a budes zarabat vela penazi, ktore nebude kam vrazat, potom investuj do fotaku a objektivu....

Peto15
2013-01-08 19:45:28+01
príspevok od: obonsky
Peto, ak chces fotit wildlife, tak postup je asi taky, ze zistis, ako sa zver chova, kade beha, lieta alebo sa plazi a potom zacnes zistovat moznosti, ako ju nafotit. Niekedy je to uplne jednoduche, niekedy na tom stravis desiatky hodin bez seriozneho vysledku - tak to funguje....
Ohnisko a objektiv zatial neries, ked budes mat nafotenych par desiatok fotiek, na ktorych je je zviera aspon cez stvrtinu zaberu, mozes zacat rozmyslat o novom objektive.
Fotak aj objektiv mas celkom OK, pred 20-timi rokmi by take nieco fotografi zozrali aj s chlpami a fotky z blizka boli aj vtedy
Ked budes mat vysledky a budes zarabat vela penazi, ktore nebude kam vrazat, potom investuj do fotaku a objektivu....
ok dakujem za radu pomohla mi

janot
2013-01-08 20:31:11+01
Daj pozor v lese možeš stretnúť aj

Hrom
2013-01-08 23:43:13+01
Petko nedaj sa znechutit a kym nemas tu brigadu tak si nieco aj urob stara bunda na to popripinaj nejake vetvicky na dedov klobuk trocha suchej travy ( nie canabiss ) a ver ze jazvec z vasho lesa nespozna ze nemas orig. hejkala hlavne nejedz pred fotenim fazulu a maj zver odsledovanu aj zvieratka maju svoje zvyky a potom ti to moze vyjst aj s tym tamronom drzim ti palec a skoro nic nevyjde hned na dvadsiaty raz tak vydrz

vladisko
2013-01-12 23:36:37+01
príspevok od: Peto15
no nie to mam doma a nebyvam v byte a hejkal je dost drahy ten za 50 eur asi nebude dobry podla vas v mini-max.sk ho maju a ja za to 200 eur nedám
chlape za kvalitny objektiv na wild life musiš dať nielen 200€..čo sa týka wildlifu najlepšie je uričť si stanovisko mať pevne sklo aspoň 400mm a len snipuješ ale samozrejme že už musiš mať čoto pofotene

vladisko
2013-01-12 23:40:02+01
príspevok od: Peto15
tak cital som ze tento za 60 eur neni dobry ze ma malo nitiek http://www.mini-max.sk/product/default/1864 tu na ephoto som to cital a tu je taky stich lepsich a stoji 130 eur http://www.leslov.eu/leslov/eshop/11-1-Maskovanie/0/5/522-Ameristep-Hejkal-maskovaci-odev-RealTree-MAX4
ja mam lepšiu voľbu...predaj foťak a prislušenstvo čo máš k nemu kúp si hejkala,airsoftovku a daj sa na airsoft

obonsky
2013-01-13 07:35:53+01
Na maskovanie je idealna vojenska maskacova plachta - v armyshopoch ju vacsinou maju a je to ovela lacnejsie ako hejkal. A da sa z toho provizorny hejkal aj vyrobit...

liveman1
2013-01-13 10:31:09+01
Chce to skutočne dosť peňazí, ak sa tomu chceš venovať vážnejšie

FreeDOC
2013-04-06 00:57:45+02
príspevok od: vladisko
chlape za kvalitny objektiv na wild life musiš dať nielen 200€..čo sa týka wildlifu najlepšie je uričť si stanovisko mať pevne sklo aspoň 400mm a len snipuješ ale samozrejme že už musiš mať čoto pofotene
Prepac, mozno v zhladom na to ze z wildlife iba zacinam napisem moc ale nemyslim si ze existuje najlepsia "snipe-ovacia metoda". Podla mna mu na zaciatok pri APS-C staci aj 200mm sklo a jedine potrebne je snaha, vytrvalost(ostatne uz bolo pisane vyssie). A technika pride casom, hlavne Peto nestacaj chut a nadej . Pozoruj zvierata, bud opatrny, vytrvaly a urcite sa po case dokazes priblizit aj blizsie a urobit nejaky ten obstojny zaber. Drzim palce!!!

FreeDOC
2013-04-06 00:58:57+02
P.s.: peto spominal 200€ v suvislosti s hejkalom, cize Ghillie kamuflazou

Strana 4 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()