Ahojte, prosim o radu pri vybere fotaku pre zaciatocnika. Fotit budem hlavne: - prirodu - mesto (pamiatky) - ludi (plaz, party, oslavy atd...) Ide mi hlavne o kvalitu fotografii (aj za horsich svetelnych podmienok) a dobru kvalitu videa. Mam zatial dvoch favoritov, Sony NEX 6 a Sony alpha A 57. Ktory sa podla Vas pre mna viac hodi, pripadne aj ina znacka alebo model fotaku? Cena by mala byt cca 1000 eur aj s objektivom. Dakujem za rady
jednoduche ak chces zrkadlo tak A57,ak fotak na cesty do vrecka, tak NEX6 ,ale kvalitovo lepsie snimky spravis urcite zrkadlom,teda A57 (za predpokladu dobreho alebo aspon lepsieho objektivu) ,aj z hladiska ceny ked si kupis set A57+ napr na zaciatok pomerne dobry sony 135ku objektiv za NEX-y zaplatis pomaly tolko jak za zrkadlovy set A57 ak by znizili cenu NEX 6 resp NEX 7 stala by kupa mirrorless za zvazenie..s NEXami treba pockat kym klesne cena alebo prip zobrat starsi NEX5
pokial teda zvazujes triedu mirrorless ,alebo ako sa im nadava kompaktnych zrkadloviek do vrecka tak okrem sony je dobra volba hlavne z hladiska ceny olympus rady Pen E-PL3 ,dobra masinka za fajn cenu, mas k nej cely kopec objektivov
jednoduche ak chces zrkadlo tak A57,ak fotak na cesty do vrecka, tak NEX6 ,ale kvalitovo lepsie snimky spravis urcite zrkadlom,teda A57 (za predpokladu dobreho alebo aspon lepsieho objektivu) ,aj z hladiska ceny ked si kupis set A57+ napr na zaciatok pomerne dobry sony 135ku objektiv za NEX-y zaplatis pomaly tolko jak za zrkadlovy set A57 ak by znizili cenu NEX 6 resp NEX 7 stala by kupa mirrorless za zvazenie..s NEXami treba pockat kym klesne cena alebo prip zobrat starsi NEX5
Myslím, že výstup z A57 a NEX-6 je plne porovnateľný. Ja by som doporučil NEX-6, pretože je skladnejší aj so setovým objektívom 16-50m. NEX-6 má navyše skoro 2-násobné rozlíšenie hladáčika, čo je veľké plus a určite to oceníš (vlastná skúsenosť).
Dakujem za prispevky, rozhodol som sa ist do triedy mirrorless, zatial vyhrava ten NEX 6, ale nasiel som celkom zaujimave masinky a to Nikon 1 V2 a Olympus E-PL5, co poviete na ne? Mozu sa kvalitou obrazu a videa rovnat NEX 6?
Myslím, že výstup z A57 a NEX-6 je plne porovnateľný. Ja by som doporučil NEX-6, pretože je skladnejší aj so setovým objektívom 16-50m. NEX-6 má navyše skoro 2-násobné rozlíšenie hladáčika, čo je veľké plus a určite to oceníš (vlastná skúsenosť).
Majte sa!
nemyslim si uplne, zas treba to rozlisovat zrkadlo je zrkadlo, mirrorless je mirrorless min o triedu rozdiel, predsa to je uplne ina trieda fotakov.. mirrorless su defacto kompaktne zrkadlovky aj ked ku kompaktom maju na mile daleko a nemaju defacto s nimi nic no rozhodne by som mirrorrlessy so zrkadlom zarovno nedaval,to su ine masinky ,kazdopadne s NEX6 sa daju spravit s dobrym objektivom minimalne aspon porovnatelne foto s A57
a navyse pozri sa na tu hororovu cenu kolko stoji novinka nex6/nex7 v porovnani so zakladnym setom sony A57 ,momentalne nie je o com.. mozno tak o pol roka/o rok bude stat kupa nex6/nex7 za zvazenie
mam sony A900 a nex-7, hadaj ktory je so mnou stale a s ktorym robim najviac fotiek. Jednoznacne nex, super vystup, kompaktnost + cez redukciu tam dostanes fazove ostrenie z A57, keby si pocitil limity svojho fotaciku.
mam sony A900 a nex-7, hadaj ktory je so mnou stale a s ktorym robim najviac fotiek. Jednoznacne nex, super vystup, kompaktnost + cez redukciu tam dostanes fazove ostrenie z A57, keby si pocitil limity svojho fotaciku.
Chcem sa opytat ten Nex 7 ma aj ceske alebo slovenske menu ? DFakujem za odpoved
nemyslim si uplne, zas treba to rozlisovat zrkadlo je zrkadlo, mirrorless je mirrorless min o triedu rozdiel, predsa to je uplne ina trieda fotakov.. mirrorless su defacto kompaktne zrkadlovky aj ked ku kompaktom maju na mile daleko a nemaju defacto s nimi nic no rozhodne by som mirrorrlessy so zrkadlom zarovno nedaval,to su ine masinky ,kazdopadne s NEX6 sa daju spravit s dobrym objektivom minimalne aspon porovnatelne foto s A57
NEX-6 nie je mirrorles foťák. Pred čipom nemá polopriepustné zrkadlo ako A57. Kvalita výstupu z NEX-6 porovnateľná s pokročilými zrkadlovkami. Mám fullframe A850 aj NEX-6, tak viem o čom hovorím. (tomashlavco potvrdí)
ok a teda mohol by som pouzit domodelu NEX6 aj tento objektiv od sony,bude mi tam pasovat ci treba este nieco dokupit? http://objektivy.heureka.sk/sony-sal-18135/
a inak cena za NEX6 je este u nas veeelmi prehnana ,v UK vas vyjde tato masinka o dobrych 200e menej http://www.procamerashop.co.uk/product/Sony_Alpha_NEX-6_Digital_Camera_Body_38656 ,u nas za telo cez 900,co je strasne vela este
hmm tak to je stale vela, kym jeho cena nespadne aspon na tych 600 -700 ako v UK momentalne na niektorych eshopoch ,nema cenu sa nim zaoberat , resp su to zatial vyhodene prachy a to tak skoro asi nebude ako poznam nas trh :-/ no a ako je to teda vlastne s tymi objektivmi od sony budem moct pouzit taketo nieco aj na NEX6? http://objektivy.heureka.sk/sony-sal-18135/ viem ze je to objektiv na klasicke zrkadlo ale pocul som ze sa to da riesit nejakou redukciou ci co..ako to vyzera,kolko ma to vyjde a kde to dostanem kupit?
Sony NEX 6 vs. Sony alpha A 57
Fotit budem hlavne:
- prirodu
- mesto (pamiatky)
- ludi (plaz, party, oslavy atd...)
Ide mi hlavne o kvalitu fotografii (aj za horsich svetelnych podmienok) a dobru kvalitu videa.
Mam zatial dvoch favoritov, Sony NEX 6 a Sony alpha A 57. Ktory sa podla Vas pre mna viac hodi, pripadne aj ina znacka alebo model fotaku?
Cena by mala byt cca 1000 eur aj s objektivom.
Dakujem za rady
Majte sa!
Majte sa!
DFakujem za odpoved
Majte sa!
Majte sa!
http://store.sony.com/p/LA-EA1/en/p/LAEA1
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií