Dobry den, pred 2 rokmi som si kupil olympus e-450, lowend dslr na ktorom som sa naucil fotit a teraz by som rad presiel podla cenovych moznosti o nejaky ten level vyssie. Co by ste mi odporucali v cenovej relacii 900-1000 euro, urcite uz s nejakym kitovym objektivom, ci uz canon alebo nikon, to je v podstate jedno, hlavne by som uz radsej odisiel od olympusu.
kedy si to kupoval?..........680 eu za D300 bez zaruky, to asi ne, ked nova D7000 stoji okolo 760eu...........150 ecok za 18-105 je naozaj vela, ja som svoju predal za 120 eu a som rad ze som sa jej zbavil........
kupoval som ju minuly rok v lete. Vtedy D7000 tusim ani neboli. A ak boli, tak len ako cerstva novinka za 1100 a viac Eur. D300 isli vtedy za 800 Eur z Anglicka. Takze ver tomu, ze to bola dobra kupa. Z tych 680 bolo 30 postovne. Takze samotny fotak stal 650 Eur. Ale to je jedno. K tomu predaju 18-105 za 120 Eur. Tak to si slaby predajca. Ked som ho kupoval, tak sli od 150 Eur hore. A ked tak pozeram Bazos.sk tak sa na tom nic nezmenilo. Stale idu od 150 Eur hore. Vtedy to bolo najlacnejsia mozna kupa. Takze asi tak. A chcel som tym hlavne naznacit, ze ja osobne by som netrval na novom fotaku. Ale radsej by som kupil pouzivany a dokupil by som si radsej objektivy za usporene peniaze. To bolo posolstvo mojho prispevku
zdravi vas nesvojpravny neviem sa rozhodnut aku kombinaciu zvolit ku novej D7000, moj zaner - amater reportaz a sport 1, novy 18-105, bazar 35 aj ked som ju tam nenasiel 2,novy 35 a bazar 18-105 3, novy 18-105, bazar 50/1.8g 4, trojka opacne dik
...na reportaz a sport potrebuješ dobry rozsah a rýchle sklo s nízkou svetelnosťou... to nie je ani 18-105 a ani 35 :/ mám oba...
S tým nesúhlasím za posledný mesiac som z tade objednával 2x. Prvý krat mobil HTC Desire C objednaný v pondelok dodaný nasledujúci pondelok. Druhý krát to bol blesk SB-700 dodaný do 11tich dní. Takže zatial úplna spokojnosť. btw neplatil som žiadne clo.
tak si zariskoval, skus si hodit nazov toho eshopu do googlu a uvidis same negativne reakcie
kupoval som ju minuly rok v lete. Vtedy D7000 tusim ani neboli. A ak boli, tak len ako cerstva novinka za 1100 a viac Eur. D300 isli vtedy za 800 Eur z Anglicka. Takze ver tomu, ze to bola dobra kupa. Z tych 680 bolo 30 postovne. Takze samotny fotak stal 650 Eur. Ale to je jedno. K tomu predaju 18-105 za 120 Eur. Tak to si slaby predajca. Ked som ho kupoval, tak sli od 150 Eur hore. A ked tak pozeram Bazos.sk tak sa na tom nic nezmenilo. Stale idu od 150 Eur hore. Vtedy to bolo najlacnejsia mozna kupa. Takze asi tak. A chcel som tym hlavne naznacit, ze ja osobne by som netrval na novom fotaku. Ale radsej by som kupil pouzivany a dokupil by som si radsej objektivy za usporene peniaze. To bolo posolstvo mojho prispevku
slaby predajca asi nie,potreboval som sa zbavit nepotrebneho objektivu a preto ta cena,ako pises bazos 150ecok a je ich tam kopec,nikto to nekupuje,tak isto sa smejem na inzeratoch typu nikon D300s kde za fotak uz po zaruke pytaju 800-900 ecok,a potom kazdy den znizia cenu o 1eu,v okoli mam dost kamosov co sa snazili usetrit 150eu a kupili fotak bez zaruky,o tyzden vyskocilo Eror,a potom bolo pozde plakat,ked pocul cenu opravy v servise plakal druhy raz. Zaruka sa naozaj oplati,hlavne pre fotografov setriacich dva roky na telo. Osobne by som bez zaruky nekupoval nic,a este za prehnanu cenu,ale hlavne je ze si mal stastie a fotak je v pohode. Dobre svetlo prajem
...na reportaz a sport potrebuješ dobry rozsah a rýchle sklo s nízkou svetelnosťou... to nie je ani 18-105 a ani 35 :/ mám oba...
dik vies o nejakom do 300e? inak mas zostavu mojej krvej skupiny, neskusal si tu 35 a 85 ako sa chytaju na rychly pohyb -myslim amaterske fotenie do dedinskeho platku este uvazujem nad tamronom 17-50 bez WC, viem ze to nie je ziadny rychlik
dik vies o nejakom do 300e? inak mas zostavu mojej krvej skupiny, neskusal si tu 35 a 85 ako sa chytaju na rychly pohyb -myslim amaterske fotenie do dedinskeho platku este uvazujem nad tamronom 17-50 bez WC, viem ze to nie je ziadny rychlik
fu... do 300e nieco schopne a este na nikon... 28/35 f/1,8 jedina moznost... ...skusal skusal, nie je to nic moc, myslim ze su tak narovnako - ale chce to cvik a skusenosti a par ostrych zaberov sa podarilo... nastastie fotim prevazne portret ... 17-50 tiez nie je vyhra ale vdaka f/2.8 urcite lepsie ako 18-105, ktory je malo pouzitelny aj pri dobrom svetle...
tak som si to nahodil tu a je rozhodnute - N18-105, aj ked tie rozdielne tela mozu troche skreslovat vysledok http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=665&Camera=614&Sample=0&FLI=0&API=0&LensComp=400&CameraComp=474&SampleComp=0&FLIComp=0&APIComp=0
Malý príspevok do debaty: podľa dxoMark najlepší APS-C senzor momentálne má Pentax K-5 II (10./11. miesto absolútne, hneď za stredoformátmi a FF typu D800, ale vyššie ako 1Dx či 6D).
Malý príspevok do debaty: podľa dxoMark najlepší APS-C senzor momentálne má Pentax K-5 II (10./11. miesto absolútne, hneď za stredoformátmi a FF typu D800, ale vyššie ako 1Dx či 6D).
dxomark a objektívnosť jeho meraní tu už boli preberané-je naozaj odvaha porovnávať k5 s 1Dx.
výstup a hands on porovnanie reálnych fotiek a nie laboratórne bláboly treba riešiť. Tiež svadobčanom neodovzdám špecifikácie a výsledky lab. meraní. Budú zvedaví na fotografie.
ale s tou 1dx a 6d si ma fakt pobavil. Dnes mám blbý deň v robote ale zvyšok dňa sa budem 100% usmievať,,,,,,
@phototomas: ako som kúpil, tak predávam. Názor si samozrejme musí urobiť každý sám. Na druhej strane na tom hodnotení K-5 II ako najlepšieho APS-C asi niečo bude...
offtopic: treba platiť cez pay-pal ak sú pochybnosti, potom si chránený. Pravidelne nakupujem cez ebay z Honkongu a zatiaľ vždy všetko dorazilo.
cez hong kong ebay nakupujem aj ja, ale z eshopu, ktory na webe nema uvedenu ani adresu sidla, rovnako aj komenty na nete su same negativne, sa proste bojim nakupovat ale dobre vedet, niekedy to asi skusim
cez hong kong ebay nakupujem aj ja, ale z eshopu, ktory na webe nema uvedenu ani adresu sidla, rovnako aj komenty na nete su same negativne, sa proste bojim nakupovat ale dobre vedet, niekedy to asi skusim
Ale z Hongkongu treba platiť clo (pri tovare nad 150 eur). Drobnosti do tejto sumy nakupujem cez ebay mimo EU aj ja, drahšie veci ale radšej z ebay.co.uk (plus bonus klasická 2r záruka, možnosť vrátiť tovar bez dôvodu do 7 dní a iné výhody EÚ, ktoré z Číny či USA nedostanem).
@phototomas: ako som kúpil, tak predávam. Názor si samozrejme musí urobiť každý sám. Na druhej strane na tom hodnotení K-5 II ako najlepšieho APS-C asi niečo bude...
pochop, nemám nič proti pentaxu. Ale 1dx a 6d nie sú aps-c ale ff a porovnal si ich s pentaxom na základe dxo čo nie je zrovna objektívne
čo sa nákupu z hong kong týka, ja som kúpil dve sklá a jeden blesk na http://www.onestop-digital.com/ . Ceny si tam ale treba odsledovať dlhodobejšie. Kedysi to bolo fakt lacné, no potom to skazil vývoj eur/dolar ktorý hong kong stále ovplyvňuje. Ale pri občasných výkyvoch sa tam nakupovať oplatí....
Ale z Hongkongu treba platiť clo (pri tovare nad 150 eur). Drobnosti do tejto sumy nakupujem cez ebay mimo EU aj ja, drahšie veci ale radšej z ebay.co.uk (plus bonus klasická 2r záruka, možnosť vrátiť tovar bez dôvodu do 7 dní a iné výhody EÚ, ktoré z Číny či USA nedostanem).
Cez simplyelectronics.net stala sb-700 248€ a žiadne clo som neplatil. Oni to posielaju z Hongkongu do UK a z tade to potom ide cez pol európy až na Slovensko celé doručenie trvá tri pracovné dni cez DHL.
To môžeš byť rád; teoreticky sa Ti ale môže aj po 5 rokoch ozvať colný úrad a vyrubiť Ti colný dlh. Colný zákon jasne hovorí, že dovoz tovaru mimo únie nad hodnotu 150 eur podlieha clu.
Cez simplyelectronics.net stala sb-700 248€ a žiadne clo som neplatil. Oni to posielaju z Hongkongu do UK a z tade to potom ide cez pol európy až na Slovensko celé doručenie trvá tri pracovné dni cez DHL.
tu to mas aj s clom a 2 roky zaruka http://www.talkive.sk/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=71991&category_id=2799&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1
tu to mas aj s clom a 2 roky zaruka http://www.talkive.sk/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=71991&category_id=2799&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1
hej neboj sledujem heureku ale bral som spolu s bleskom aj pár drobností a kedže s predchádzajúceho nákupu som mal dobré skúsenosti nemal som dôvod objednávať z viacerých shopov miesto jedného.
Novy DSLR 900-1000€
pred 2 rokmi som si kupil olympus e-450, lowend dslr na ktorom som sa naucil fotit a teraz by som rad presiel podla cenovych moznosti o nejaky ten level vyssie. Co by ste mi odporucali v cenovej relacii 900-1000 euro, urcite uz s nejakym kitovym objektivom, ci uz canon alebo nikon, to je v podstate jedno, hlavne by som uz radsej odisiel od olympusu.
Dakujem
neviem sa rozhodnut aku kombinaciu zvolit ku novej D7000,
moj zaner - amater reportaz a sport
1, novy 18-105, bazar 35 aj ked som ju tam nenasiel
2,novy 35 a bazar 18-105
3, novy 18-105, bazar 50/1.8g
4, trojka opacne
dik
inak mas zostavu mojej krvej skupiny, neskusal si tu 35 a 85 ako sa chytaju na rychly pohyb -myslim amaterske fotenie do dedinskeho platku
este uvazujem nad tamronom 17-50 bez WC, viem ze to nie je ziadny rychlik
inak mas zostavu mojej krvej skupiny, neskusal si tu 35 a 85 ako sa chytaju na rychly pohyb -myslim amaterske fotenie do dedinskeho platku
este uvazujem nad tamronom 17-50 bez WC, viem ze to nie je ziadny rychlik
...skusal skusal, nie je to nic moc, myslim ze su tak narovnako - ale chce to cvik a skusenosti a par ostrych zaberov sa podarilo... nastastie fotim prevazne portret
... 17-50 tiez nie je vyhra ale vdaka f/2.8 urcite lepsie ako 18-105, ktory je malo pouzitelny aj pri dobrom svetle...
http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=665&Camera=614&Sample=0&FLI=0&API=0&LensComp=400&CameraComp=474&SampleComp=0&FLIComp=0&APIComp=0
výstup a hands on porovnanie reálnych fotiek a nie laboratórne bláboly treba riešiť. Tiež svadobčanom neodovzdám špecifikácie a výsledky lab. meraní. Budú zvedaví na fotografie.
ale s tou 1dx a 6d si ma fakt pobavil. Dnes mám blbý deň v robote ale zvyšok dňa sa budem 100% usmievať,,,,,,
čo sa nákupu z hong kong týka, ja som kúpil dve sklá a jeden blesk na http://www.onestop-digital.com/ . Ceny si tam ale treba odsledovať dlhodobejšie. Kedysi to bolo fakt lacné, no potom to skazil vývoj eur/dolar ktorý hong kong stále ovplyvňuje. Ale pri občasných výkyvoch sa tam nakupovať oplatí....
http://www.talkive.sk/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=71991&category_id=2799&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1
http://www.talkive.sk/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=71991&category_id=2799&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa