Fórum » Vyberáme fotoaparát

Canon 1000D a jeho upgrade

stokinger
2012-12-15 17:56:46+01
Zdravím, viem že tu už boli tieto témy veľakrát preberané. Ale začínam vážne uvažovať nad upgradom z 1000D, fotím hlavne wildlife... momentálne mám objektív 400mm 5.6 L USM... ten je fantastický no zdá sa mi že ma začína obmedzovať telo.... ide o obrazovú kvalitu, šum, ostrenie a podobne... chcel by som niečo lepšie no otázka znie... bude posun do 60D výrazná zmena alebo sa oplatí povedzme nejaký rok počkať na 7D ked spadne jeho cena alebo dokonca počkať na 6D co je už uplne iná liga??? podla skusenosti sa oplatí pomaličky upgradovať alebo rovno preskočiť par medzistupňov a mať vystarané na dlhé roky?? čo sa týka tlače tak tlačím najmä A4, A3 a chcel by som aj vacsie (zatial len plány) poprípade skúste pozrieť do galérie a posúdte ci som súci na zmenu alebo sa da este z 1000D-čka vitiahnut viac...ďakujem pekne.... PS: pri novom tele by mi islo hlavne o zlepsenie Isa, AF a celkovej obrazovej kvality...Ďakujem pekne prajem príjemný večer

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-12-15 18:09:37+01
Ak chces lepsiu cenu, kup si fotak z bazaru. Na nejake vyraznejsie cenove skoky dole necakaj.

lubo-125
2012-12-15 18:12:55+01
poriadny senzor treba nakrmit poriadnym sklom, ja osobne mam tiez tuto 400 na 550d ktora ma 18MP čize premna prest na 7d by nemalo nejaky extra zmyslel uz radšej 6d .... ked to daš na lepši fotak bude to vydno, obrazovy vytup z 60d alebo 7d bude priam rovnaky rozdiel je len v druhotných veciach ako ovladanie, fps, atd.... prajem dobre svetlo

markato1
2012-12-15 18:15:04+01
60D je posun oproti 1000D najme v ovladani,drzani,komforte fotenia.Jasne ze mozse pouzit aj vyssie iso.1000D nieje prepixelovany snimac ,preto aj kresba je z neho velmi pekna.Dokazuju to aj tvoje fotky.Fotil som aj so 60D a je to fajn fotacik rozdiel oproti 7D v obrazovaj kvalite nieje,ale v ostreni,ovladani utesneni do nepohody.Dnes som fotil so 7D cely den v snehu a len utieral vodu z displeju ,je komplet pretesneny,mozno aj to ti pomoze pri rozhodovani sa,kedze podstatna cast tvojich foto je z terenu.Obrovsky skok by zrejme bola kupa 6D,ale stracas vyhodu 1,6 crop pri 400 mm objektive.Ja keby som sa mal rozhodnut znovu,tak by som siel opet do 7D.

bonifacko
2012-12-15 19:36:34+01
príspevok od: stokinger
Zdravím, viem že tu už boli tieto témy veľakrát preberané. Ale začínam vážne uvažovať nad upgradom z 1000D, fotím hlavne wildlife... momentálne mám objektív 400mm 5.6 L USM... ten je fantastický no zdá sa mi že ma začína obmedzovať telo.... ide o obrazovú kvalitu, šum, ostrenie a podobne... chcel by som niečo lepšie no otázka znie... bude posun do 60D výrazná zmena alebo sa oplatí povedzme nejaký rok počkať na 7D ked spadne jeho cena alebo dokonca počkať na 6D co je už uplne iná liga??? podla skusenosti sa oplatí pomaličky upgradovať alebo rovno preskočiť par medzistupňov a mať vystarané na dlhé roky?? čo sa týka tlače tak tlačím najmä A4, A3 a chcel by som aj vacsie (zatial len plány) poprípade skúste pozrieť do galérie a posúdte ci som súci na zmenu alebo sa da este z 1000D-čka vitiahnut viac...ďakujem pekne.... PS: pri novom tele by mi islo hlavne o zlepsenie Isa, AF a celkovej obrazovej kvality...Ďakujem pekne prajem príjemný večer
Ak nemaš problemy s financiami, tak 7D, inak bazar 50D.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()