Zdravim ..chcel by som sa spytat na dake dobre fotaky pre fotenie rychlo sa pohybujucych predmetov konkretne zjazdove bicyklovanie. Chcel by som to aj na natacanie videi ale hlavne na kvalitne fotenie v lese miestami za nizsieho osvetlenie. Cena by mala byt tak do 600 euro. Dik za rady a navrhy
v kategorii do 600€ sa nevyrabaju "specificke" fotoapraty ... Nikon D4, D3s, Canon 1D Mark III, IV ... ostatne je iba o kompromisoch ... ... kup nikon D300s alebo Canon 7D ... bazarove ... len budes musiet troska pihodit hlavne na slusny objektiv ...
V dnešnej dobe viacmenej hocijaké súčasné telo. Ďalšia vec sú objektívy, tam si treba vedieť vybrať, plus blesky, keďže v lese bez blesku asi vela nenafotíš... a už sme dobre nad 600€.
pochop ze na sport v lese je 600 eur malo...a aj kebyze sa rozkrajas tak sa do toho rozpoctu nezmestis....tak bud zacni seterit alebo ich fot inde ako v lese
Zdravim ..chcel by som sa spytat na dake dobre fotaky pre fotenie rychlo sa pohybujucych predmetov konkretne zjazdove bicyklovanie. Chcel by som to aj na natacanie videi ale hlavne na kvalitne fotenie v lese miestami za nizsieho osvetlenie. Cena by mala byt tak do 600 euro. Dik za rady a navrhy
dosetri si este nejake to euro, kup si jazdene D300 alebo 7D ako pise netmouse, na zaciatok staci aj setove sklo, z honkongu si objednaj 2 yongnuo blyskace a nejake odlapovace
Tazky oriesok si si vybral Par krat som bol fotit zjazdy na bicykloch a nieje to lahke ani za svetla na luke (pri skokoch). Nie to este v lese kde sa z metra na meter menia svetelne podmienky (ako prenikajuce svetlo cez konare a pod.) Budes potrebovat jeden sirokouhly objektiv s rychlym ostrenim a jeden telezoom. A fotak aspon stredenj triedy. Momentalne je na bazosi Canon 650D + 17-85 IS USM + 50mm 1.8 za 800e. Za menej penazi tazko. A kamosov co jazdia ukecaj nech ti dokupia pouzivany 70-200 f4 za 400e
A ku tym bleskom ... ja neviem kto si na to kedy zvykol, ale keby mne v lese niekto v 50km/h blysol do ksichtu bleskom, tak zleziem z bicykla, odmontujem koleso a umlatim ho nim. Kto to niekedy jazdil, myslim ze vie o com hovorim.
Tazky oriesok si si vybral Par krat som bol fotit zjazdy na bicykloch a nieje to lahke ani za svetla na luke (pri skokoch). Nie to este v lese kde sa z metra na meter menia svetelne podmienky (ako prenikajuce svetlo cez konare a pod.) Budes potrebovat jeden sirokouhly objektiv s rychlym ostrenim a jeden telezoom. A fotak aspon stredenj triedy. Momentalne je na bazosi Canon 650D + 17-85 IS USM + 50mm 1.8 za 800e. Za menej penazi tazko. A kamosov co jazdia ukecaj nech ti dokupia pouzivany 70-200 f4 za 400e
dosetri si este nejake to euro, kup si jazdene D300 alebo 7D ako pise netmouse, na zaciatok staci aj setove sklo, z honkongu si objednaj 2 yongnuo blyskace a nejake odlapovace
hehe, odlapovace, to sa podarilo to su take tie siete, ktore vystrelis a odlapis chlapa aj s bicyklom?
Neviem ci sa zmestis do ceny. Ale ja som pouzival 7D + EF 8-15L + 70-200/2.8 IS II. K tomu blesky samozrejme. Kedze ide o celkom rychly sport, tak na lacnej youtongove blesky rovno zabudni, bo tam ti synchro cas 1/250 nestaci. Cize musis kupit 580EX II a odpalovaky, ktore podporuju vysokosynchron. Cize PW alebo PXL. Ale to uz si trosku hodne vysoko nad limit ktory si si dal. takze asi nie.
toto je hranicny limit, pod ktory by som nesiel moc. Mozes ist vyssie do 1D mark III / IV, 1Dx, 5D mark III. Nejake to 3 kilo, 4 kilo a podobne Ale pokial by si siel nizsie, tak z toho moc dobre fotky nevytrieskas.
Sorry, ale zvolil si si tazky sport na fotenie a este tazsie na techniku. Potrebujes svetelny objektiv s rychlym ostrenim a do toho velmi dobre telo, ktore ma velky dynamicky rozsah, dobre ISO, rychle ostrenie a celkom pouzitelnu uzavierku.
No pridám moju skúsenosť, fotím dosť často zjazdy, čiže viem o čom je to fotenie. Nie je to určite ľahký žáner, fotím s nikonom D300s+ 80-200/2,8D ED a 8mm samyang, občas vytiahnem 50mm/1,8 keď je fakt málo svetla, budeš potrebovať chodiť na ISO aspoň 800 keď bude pod mrakom a budeš ešte k tomu v lese. Videl som veľa chlapcov čo fotia s ext. bleskami a týmito srandami, ale nejak to mne neulahodilo. Takže vyberaj si foťák s rýchlym ostrením a čo najlepšie s vysokým použiteľným ISO. Tento chlapec žije v Anglicku, fotí s Canonom 7D a fotky z toho lezú priam krásne: http://www.peterfphotography.com/
nechcem byt zly. Ale vacsina tych fotiek je dosvecovana Cize treba blesk a transmitter s podporou HSS
Dosvecovaná? haha, poznám chlapca osobne, a ani raz som u neho v ruke nevidel ext. blesk, dokonca mi sám hovoril že sa mu to veľmi nepáči a že ho to nejak nezobralo
A ku tym bleskom ... ja neviem kto si na to kedy zvykol, ale keby mne v lese niekto v 50km/h blysol do ksichtu bleskom, tak zleziem z bicykla, odmontujem koleso a umlatim ho nim. Kto to niekedy jazdil, myslim ze vie o com hovorim.
Tak to by si bol asi jediný. BTW zopár rokov som aj (z)jazdil.
je to tak ale ked fotis ludi ktori o tom vedia tak su na to pripraveny a nemaju s tym problem, ja fotim skate a myslim ze ten je co do ovladania tela a dosky este iny level, ale proste niekedy to bez blyskacov nejde
Cele hodnotenie na triedy je divne a vsade ine. Pre niekoho je amaterska trieda len 1000-kova rada a stredna uz stovkova. Pre niekoho je 7D uz profi, pre niekoho poloprofi. Tak isto aj 5d-cka. Lebo "profi" su pre nich len jednotkove rady. Nieje to uplne jedno?
Vyber fotaku pre sport
... kup nikon D300s alebo Canon 7D ... bazarove ... len budes musiet troska pihodit hlavne na slusny objektiv ...
Budes potrebovat jeden sirokouhly objektiv s rychlym ostrenim a jeden telezoom. A fotak aspon stredenj triedy.
Momentalne je na bazosi Canon 650D + 17-85 IS USM + 50mm 1.8 za 800e. Za menej penazi tazko. A kamosov co jazdia ukecaj nech ti dokupia pouzivany 70-200 f4 za 400e
Budes potrebovat jeden sirokouhly objektiv s rychlym ostrenim a jeden telezoom. A fotak aspon stredenj triedy.
Momentalne je na bazosi Canon 650D + 17-85 IS USM + 50mm 1.8 za 800e. Za menej penazi tazko. A kamosov co jazdia ukecaj nech ti dokupia pouzivany 70-200 f4 za 400e
K tomu blesky samozrejme. Kedze ide o celkom rychly sport, tak na lacnej youtongove blesky rovno zabudni, bo tam ti synchro cas 1/250 nestaci. Cize musis kupit 580EX II a odpalovaky, ktore podporuju vysokosynchron. Cize PW alebo PXL. Ale to uz si trosku hodne vysoko nad limit ktory si si dal. takze asi nie.
toto je hranicny limit, pod ktory by som nesiel moc. Mozes ist vyssie do 1D mark III / IV, 1Dx, 5D mark III. Nejake to 3 kilo, 4 kilo a podobne
Sorry, ale zvolil si si tazky sport na fotenie a este tazsie na techniku. Potrebujes svetelny objektiv s rychlym ostrenim a do toho velmi dobre telo, ktore ma velky dynamicky rozsah, dobre ISO, rychle ostrenie a celkom pouzitelnu uzavierku.
Tento chlapec žije v Anglicku, fotí s Canonom 7D a fotky z toho lezú priam krásne: http://www.peterfphotography.com/
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa