chod do nikonu ma lacnejsie makro skla a aj dostupne nove pevne skla za fajn cenu. Prirode je jedno cim to nafotis Osobne by som si kupil na rodinu a portrety fujifilm x-e1
Ono je to veľmi otázne či SLT alebo DSLR. Ja som bol hardcore zastánca DSLR a napriek dobrým skúsenostiam s mojou Sony A700 som vážne zvažoval prechod na Nikon kvôli SLT technológii Sony. Teraz fotím už skoro rok na A77 a keď som pred pár dňami vzal do ruky starú A700 tak som ju veľmi rýchlo odložil. Jednoducho na SLT nemá šancu. Síce ľudia nadávajú že SLT-čka majú elektronický hladáčik (EVF) a že to nie je dobré, ale má to brutálne výhody. Hľadáčik je 100% coverage a 1.0x magnification, čo je podstatne lepšie ako Canon. No najväčšia výhoda je v tom že výsledok zmeny nastavení vidím hneď v hladáčiku. Upravím clonu, expozíciu, iso, white balance - všetko hneď vidím v hladáčiku. Kvázi konštantný live view pri ktorom však foťák stále využíva PDAF. No a z hľadiska videa je u SLT tiež výhoda že autofocus máš aj pri videu.
Nehovoriac o tom že Sony A57 má podstatne lepší senzor ako Canon 60D. Pozri si čísla na DXOmark
chod do nikonu ma lacnejsie makro skla a aj dostupne nove pevne skla za fajn cenu. Prirode je jedno cim to nafotis Osobne by som si kupil na rodinu a portrety fujifilm x-e1
mne sa zda ze trosku lepsie je s cenami makro objektivov je Canon, 100/2.8 je super objketiv za super cenu, stabilizovane verzie sa cenovo vyrovnaju, tak isto aj dlhe makrace (150 rsp 200)
neviem si predstavit co myslis fotografovanim prirody, lebo ktorymkolvek smerom sa vydas potrebujes nejake specificke vybavenie (dobry stativ, prevodovu alebo tilt shift hlavu podla zanru, dlhe tele vs kvalitne filtre na wild respektive na krajinkarske foto.....) Pokial hladas rodinny fotak, je DSLR zbytocna, staci nejaky slusny Mirrorless od Oly, zakladny zoom a nejake pevne ohnisko na portretiky a mas to pekne kompaktne.
Mal som ten stary canon co k nemu povedat po otickej stranke je dobry ale to je kazdy makrac aj od druheho vyrobcu. Spominana stovka mi nanej vadila vaha a teda spojene otrasy. Mam teraz stabilizovanu 100ku aj z drziakom je to odostlepsie co sa tyka vyvazenia vahy. Potom som mal tamron 90mm ten bol vyborny cenovo dostupny mal len pomaly AF ale pri makre mi to neprekazalo kedze som ostril manualne jedina nevyhoda ze sa vysuva predny clen a teda sosovka hadze tien. Co ale ma najviac oslovilo je sigma 150mm pouzivam ju na FF fotak a dokazem na nu nasadit aj medzikruzky kedze ma dostatocnu hranicu min. zaostrovacej vzdialenosti. Tu sigmu pouzivam aj na portrety ma krasny bookeh aj jemne farby
Mal som ten stary canon co k nemu povedat po otickej stranke je dobry ale to je kazdy makrac aj od druheho vyrobcu. Spominana stovka mi nanej vadila vaha a teda spojene otrasy. Mam teraz stabilizovanu 100ku aj z drziakom je to odostlepsie co sa tyka vyvazenia vahy. Potom som mal tamron 90mm ten bol vyborny cenovo dostupny mal len pomaly AF ale pri makre mi to neprekazalo kedze som ostril manualne jedina nevyhoda ze sa vysuva predny clen a teda sosovka hadze tien. Co ale ma najviac oslovilo je sigma 150mm pouzivam ju na FF fotak a dokazem na nu nasadit aj medzikruzky kedze ma dostatocnu hranicu min. zaostrovacej vzdialenosti. Tu sigmu pouzivam aj na portrety ma krasny bookeh aj jemne farby
Odkedy som presiel na FF tak som rozmyslal ze kupim k 100L aj 180L. Skusal som si ju na Zoome, ale rychlostou neoslovila, ale mas pravdu je mi to jedno beztak 80% makra ostrim rucne. Na makro je stativova objimka a kolajnicky nutnost, este riesim ako doladit uplne jemny posun hore dole. Druha vec je ze Sigma 150 makro ma ten isty opticky vystup ako 150L Canon takze pomer cena/vykon hovori jednoznacne za Sigmu. Ale pokial prezijeme 21.12. tak si radsej pockam na novy dlhy makrac od Canonu, stabilizovany, najlepsie 200mm. Ako aj na novu 50L...casu dost.............. Na portrety 135/2 na FF, 85/1.8 na APSC
Odkedy som presiel na FF tak som rozmyslal ze kupim k 100L aj 180L. Skusal som si ju na Zoome, ale rychlostou neoslovila, ale mas pravdu je mi to jedno beztak 80% makra ostrim rucne. Na makro je stativova objimka a kolajnicky nutnost, este riesim ako doladit uplne jemny posun hore dole. Druha vec je ze Sigma 150 makro ma ten isty opticky vystup ako 150L Canon takze pomer cena/vykon hovori jednoznacne za Sigmu. Ale pokial prezijeme 21.12. tak si radsej pockam na novy dlhy makrac od Canonu, stabilizovany, najlepsie 200mm. Ako aj na novu 50L...casu dost.............. Na portrety 135/2 na FF, 85/1.8 na APSC
135/2 je najlepsi poretretny objektiv aky som mohol mat ruke 150/2,8 je pre mna uzitocnym kompromisom
Sony Alpha A57 vs. CANON 60 D
Diky
Osobne by som si kupil na rodinu a portrety fujifilm x-e1
Nehovoriac o tom že Sony A57 má podstatne lepší senzor ako Canon 60D. Pozri si čísla na DXOmark
http://www.dxomark.com/index.php/Cameras/Compare-Camera-Sensors/Compare-cameras-side-by-side/(appareil1)/798%7C0/(brand)/Sony/(appareil2)/663%7C0/(brand2)/Canon
Osobne by som si kupil na rodinu a portrety fujifilm x-e1
neviem si predstavit co myslis fotografovanim prirody, lebo ktorymkolvek smerom sa vydas potrebujes nejake specificke vybavenie (dobry stativ, prevodovu alebo tilt shift hlavu podla zanru, dlhe tele vs kvalitne filtre na wild respektive na krajinkarske foto.....)
Pokial hladas rodinny fotak, je DSLR zbytocna, staci nejaky slusny Mirrorless od Oly, zakladny zoom a nejake pevne ohnisko na portretiky a mas to pekne kompaktne.
Na makro je stativova objimka a kolajnicky nutnost, este riesim ako doladit uplne jemny posun hore dole.
Druha vec je ze Sigma 150 makro ma ten isty opticky vystup ako 150L Canon takze pomer cena/vykon hovori jednoznacne za Sigmu.
Ale pokial prezijeme 21.12. tak si radsej pockam na novy dlhy makrac od Canonu, stabilizovany, najlepsie 200mm. Ako aj na novu 50L...casu dost..............
Na portrety 135/2 na FF, 85/1.8 na APSC
Na makro je stativova objimka a kolajnicky nutnost, este riesim ako doladit uplne jemny posun hore dole.
Druha vec je ze Sigma 150 makro ma ten isty opticky vystup ako 150L Canon takze pomer cena/vykon hovori jednoznacne za Sigmu.
Ale pokial prezijeme 21.12. tak si radsej pockam na novy dlhy makrac od Canonu, stabilizovany, najlepsie 200mm. Ako aj na novu 50L...casu dost..............
Na portrety 135/2 na FF, 85/1.8 na APSC
Samozrejme prilis neubera Canonackej 135mm/f2 na atraktivnosti. Ja len ze existuju aj ine modly.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa