Zdravím, Tiež mám menšiu dilemu. Chcem prejsť z 550d na full frame. Potreboval by som poradiť, či canon 5d mark ii alebo 6d (prípadne nieco ešte iné v tejto cenovej kategórii ). Nie som žiadny profi fotograf , takže poprosím žiadne odpovede typu podľa toho čo fotíš atď. Som len nadšenec, ktorého začalo baviť fotiť pár rokov dozadu a už má nejaké tie skúsenosti so zrkadlovkou. Takže fotím prevažne prirodu keď idem na prechádzky, dovolenkove foto , nejaký ten interiér , rodinné foto ,sem tam nočnú oblohu a tak. Proste bežné fotenie , žiadna špecializácia, ale chcel by som sa posunúť trocha na vyšší level čo sa týka vybavenia. Za každú jednú odpoveď a reakciu budem nesmierne vďačný
Zdravím, Tiež mám menšiu dilemu. Chcem prejsť z 550d na full frame. Potreboval by som poradiť, či canon 5d mark ii alebo 6d (prípadne nieco ešte iné v tejto cenovej kategórii ). Nie som žiadny profi fotograf , takže poprosím žiadne odpovede typu podľa toho čo fotíš atď. Som len nadšenec, ktorého začalo baviť fotiť pár rokov dozadu a už má nejaké tie skúsenosti so zrkadlovkou. Takže fotím prevažne prirodu keď idem na prechádzky, dovolenkove foto , nejaký ten interiér , rodinné foto ,sem tam nočnú oblohu a tak. Proste bežné fotenie , žiadna špecializácia, ale chcel by som sa posunúť trocha na vyšší level čo sa týka vybavenia. Za každú jednú odpoveď a reakciu budem nesmierne vďačný
Ahoj tak jsem si to tady pročetl. Mám teď taky takovou dilemu. Jsem hobík a fotím převážně portréty sem tam nějaká reportáž. Můj Canon 5D Mk II odešel na boží svět tak zvažuju nové tělo. Moje dilema spočívá v nákupu buď nového 6D nebo jetého 5d Mk III. Nový 6D se u nás pohybuje kolem 42k jetý Mk III za ten bych mohl dát tak 50k. Za tu cenu se vyjímečně dá sehnat tělo tak 3 roky staré s nástřelem kolem 40k (teď taková nabídka je), obvykle však něco s nástřelem kolem 100k (to už mi přijde hodně). V podstatě jediný parametr proč bych asi uvažoval o 5dIII je AF a asi ergonomie na kterou jsem zvyklý. Myslíte že ten příplatek 8k a získání profi těla (s lepšímy vlastnostmi) stojí za případné riziko spojené s ojetým tělěm?
Urcite 5Dmk3.Ten Af so 41 krizovymi bodmi vyuzijes hl.pri portretoch ked budes fotit na nizkych clonovych cislach.Pekne si navolis konkretny ostriaci bod a nemusis fotit nespolahlivou metodou zaostrenie-prekomponovanie.
Mal som pozicany 5D Mark III a spust fungovala inak ako na mojom 550D. Po zaostreni tam nebola ziadna vola, Ten mikrospinac som tam necitil. Takze som nevedel, kedy spust cvakne... Dufam, ze som to opisal pochopitelne. Je to normalne alebo je ta spust poskodena???
Mal som pozicany 5D Mark III a spust fungovala inak ako na mojom 550D. Po zaostreni tam nebola ziadna vola, Ten mikrospinac som tam necitil. Takze som nevedel, kedy spust cvakne... Dufam, ze som to opisal pochopitelne. Je to normalne alebo je ta spust poskodena???
vrelo doporučujem prehodiť ostrenie na zadné tlačítko AF-On, potom vpredu na ukazovák spúšť pri režime A aretuje čas, pravda ten dvojkrok by tam mal byť cítiť; beriem čas zo scény, aretujem dokomponujem dotláčam; ; no pri manuálnom režime si úplne slobodný ... tam ti dvojkrok netreba ale to zatlačenie a dotlačenie, to musí byť cítiť a musí to riadne pracovať
to je uplne jedno, doleziejsie je čo fotiš. 6D je na to o čosi lepšie. ja som bral 5D3, rozhodla CF karta a joystick, ktory použijem len občas.. teraz siaham po 6D ako zaloha, tak uvidime v reale. Nezabudni, ze aj prve5D bola legenda, ktora urobila spustu dobrých snímok !
vrelo doporučujem prehodiť ostrenie na zadné tlačítko AF-On, potom vpredu na ukazovák spúšť pri režime A aretuje čas, pravda ten dvojkrok by tam mal byť cítiť; beriem čas zo scény, aretujem dokomponujem dotláčam; ; no pri manuálnom režime si úplne slobodný ... tam ti dvojkrok netreba ale to zatlačenie a dotlačenie, to musí byť cítiť a musí to riadne pracovať
Prave ze ja som nikdy nevedel, kedy sa spravi fotka...
to je uplne jedno, doleziejsie je čo fotiš. 6D je na to o čosi lepšie. ja som bral 5D3, rozhodla CF karta a joystick, ktory použijem len občas.. teraz siaham po 6D ako zaloha, tak uvidime v reale. Nezabudni, ze aj prve5D bola legenda, ktora urobila spustu dobrých snímok !
čau, už sa podarilo zohnať 6D? Nerobí Ti problém iná ergonómia a iné umiestnenie tlačidiel? Ja tiež hľadám záložné telo, teraz mám 6D. Nikdy som nemal 2 telá naraz, ale v tomto roku by som už chcel nejaké moje služby ponúknuť, a nechcem riskovať bez záložného tela. Môžem si vybrať, buď 5D3, lenže tá spomínaná ergonómia, tlačidlá a hlavne cena Alebo 2., a lacnejšie riešenie, že si kúpim 70D, ktorý sa podobá najviac na 6D, a 70D bude pravdepodobne iba v mojej taške len na súrne prípady. Najradšej by som počkal na slúbené 6D Mark ii, ale ja potrebujem ďalšie telo hneď. Fotím hlavne portréty a deti. Možno sa budete pýtať, prečo nie ďalšie 6D? Preto, lebo v budúcnosti by som chcel určite niečo lepšie, napr. spomínaný 6DMarkII, alebo 5D iii.
čau, už sa podarilo zohnať 6D? Nerobí Ti problém iná ergonómia a iné umiestnenie tlačidiel? Ja tiež hľadám záložné telo, teraz mám 6D. Nikdy som nemal 2 telá naraz, ale v tomto roku by som už chcel nejaké moje služby ponúknuť, a nechcem riskovať bez záložného tela. Môžem si vybrať, buď 5D3, lenže tá spomínaná ergonómia, tlačidlá a hlavne cena Alebo 2., a lacnejšie riešenie, že si kúpim 70D, ktorý sa podobá najviac na 6D, a 70D bude pravdepodobne iba v mojej taške len na súrne prípady. Najradšej by som počkal na slúbené 6D Mark ii, ale ja potrebujem ďalšie telo hneď. Fotím hlavne portréty a deti. Možno sa budete pýtať, prečo nie ďalšie 6D? Preto, lebo v budúcnosti by som chcel určite niečo lepšie, napr. spomínaný 6DMarkII, alebo 5D iii.
no dnes som fotil 6D atelier, pomačkal som kopec tlačidiel nezmyselne. predsa len zvyknuty na 5D. Ale prekazka to nie je. aj tlacidla pri stavovom display su inak rozmiestnene, takže vela sustredenia ti prajem. Ak chces fotit dvomi telami naraz, tak kludne aj crop. preco nie. ine ohniska, ina perspektiva. Ak len zaloha, kludne cokolvek. Uz je na obzore 80D, myslim však, že 70D je skvela mašina, mal som to v rukach spolu s EF85/1,8 a zdalo sa mi to dostatočne rychle. Ak meníš zaostrovacie body často, tak ti joystick bude velmi chybat pri 6D. Inak si myslim, že je to o zvyku. všetky ovl. prvky sú na pravej strane, to asi aby ich človek mohol ovladat one-hand. Mne je bližšie ovl. na 5D3, na jeho ergonomiu nedam dopustit. Ono je pravdou to, že ak nemaš dve rovnake tela, vždy budu trošku odlišne prajem stastnu ruku pri vybere
5D Mark ii, 5D Mark iii, 6D ??
Ide mi hlavne o kvalitu fotky pri nízkej hladine osvetlenia...
Tiež mám menšiu dilemu. Chcem prejsť z 550d na full frame. Potreboval
by som poradiť, či canon 5d mark ii alebo 6d (prípadne nieco ešte iné v tejto cenovej kategórii ). Nie som žiadny profi fotograf , takže poprosím žiadne odpovede typu podľa toho čo fotíš atď. Som len nadšenec, ktorého začalo baviť fotiť pár rokov dozadu a už má nejaké tie skúsenosti so zrkadlovkou. Takže fotím prevažne prirodu keď idem na prechádzky, dovolenkove foto , nejaký ten interiér , rodinné foto ,sem tam nočnú oblohu a tak. Proste bežné fotenie , žiadna špecializácia, ale chcel by som sa posunúť trocha na vyšší level čo sa týka vybavenia. Za každú jednú odpoveď a reakciu budem nesmierne vďačný
Tiež mám menšiu dilemu. Chcem prejsť z 550d na full frame. Potreboval
by som poradiť, či canon 5d mark ii alebo 6d (prípadne nieco ešte iné v tejto cenovej kategórii ). Nie som žiadny profi fotograf , takže poprosím žiadne odpovede typu podľa toho čo fotíš atď. Som len nadšenec, ktorého začalo baviť fotiť pár rokov dozadu a už má nejaké tie skúsenosti so zrkadlovkou. Takže fotím prevažne prirodu keď idem na prechádzky, dovolenkove foto , nejaký ten interiér , rodinné foto ,sem tam nočnú oblohu a tak. Proste bežné fotenie , žiadna špecializácia, ale chcel by som sa posunúť trocha na vyšší level čo sa týka vybavenia. Za každú jednú odpoveď a reakciu budem nesmierne vďačný
Jsem hobík a fotím převážně portréty sem tam nějaká reportáž.
Můj Canon 5D Mk II odešel na boží svět tak zvažuju nové tělo.
Moje dilema spočívá v nákupu buď nového 6D nebo jetého 5d Mk III.
Nový 6D se u nás pohybuje kolem 42k jetý Mk III za ten bych mohl dát tak 50k. Za tu cenu se vyjímečně dá sehnat tělo tak 3 roky staré s nástřelem kolem 40k (teď taková nabídka je), obvykle však něco s nástřelem kolem 100k (to už mi přijde hodně).
V podstatě jediný parametr proč bych asi uvažoval o 5dIII je AF a asi ergonomie na kterou jsem zvyklý. Myslíte že ten příplatek 8k a získání profi těla (s lepšímy vlastnostmi) stojí za případné riziko spojené s ojetým tělěm?
ale to zatlačenie a dotlačenie, to musí byť cítiť a musí to riadne pracovať
ale to zatlačenie a dotlačenie, to musí byť cítiť a musí to riadne pracovať
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie