Fórum » Vyberáme fotoaparát

Vyber z troch DSLR

uniwerzal
uniwerzal 2012-12-20 23:26:55+01
som zacinajuci fotograf, a chcel by som si kupit nejaku zrkadlovku, berte to tak ze neviem co ocakam, chcel by som sa opytat na nazor

Nikon D5100 + Objektiv 18-55 AF-S DX VR
Canon EOS 600D + objektiv EF-S 18-55mm IS II.
Canon EOS 1100D + EF-S 18-55mm IS II

ktore z tychto troch je lepsie ? mam na vyber z tychto troch, takze prosim neposielte ine napady dakujem a mozte aj dovod vyberu napisat

landov
2012-12-22 16:55:24+01
príspevok od: rasto.tn
Myslím, že najlepší foťák by bol 1100D s tým, že predmetný objektív je ozaj dobrý po všetkých stránkach, ale zázraky netreba od neho očakávať, no musím tiež dodať, že na turistiku, výlety, architektúru, krajinky bude ozaj postačovať a myslím, že sa s ním dajú nafotiť ozaj kvalitné snímky, ale to za predpokladu, že budeš vedieť ako na to. Uvediem príklad - môžeš mať aj najlepší foťák, najlepší objektív, ale ak ideš fotiť krajinu, bez statívu (príp. káblovej spúšte) sa nepohneš. Na začiatok je to výborná zostava, ktorá ťa v ničom nebude obmedzovať a pri porovnaní z lepšími zrkadlovkami je rozdiel v kvalite (obrazovej) relatívne malý.
A noze sa nam zdover, precoze je 1100D najlepsou volbou? Aj ked som Nikon+, tak aj keby som akokolvek vyberal, tak 1100D by bol z tychto troch fotakov daleko posledny o ktorom by som uvazoval !!!

rasto.tn
2012-12-22 17:11:09+01
príspevok od: landov
A noze sa nam zdover, precoze je 1100D najlepsou volbou? Aj ked som Nikon+, tak aj keby som akokolvek vyberal, tak 1100D by bol z tychto troch fotakov daleko posledny o ktorom by som uvazoval !!!
Myslím, že Nikon je detto dobrý foťák, ale vyjadrujem sa k tomu čo vlastním (značku, podobný model, 1000D) a mňa osobne v nijakom druhu fotenia neobmedzuje, preto ho môžem vrelo doporučiť. Zvládaj jak šport, tak vysoké ISO - teda šum je dobrej miere a keby si porovnám TK so špičkovými strojmi (5DIII...) rozdiel nie je tak dramatický, aby som musel investovať rádovo x-krát viac do lepšej techniky. Keby však mám nejakých 3. tis. €, určite by som si zvolil 5DIII, alebo pod., no kvalitu mojich fotiek by to nezlepšilo.

markato1
2012-12-22 17:15:45+01
A preco nie 1100D,co s nim neodfotis co s inymi ano?

landov
2012-12-22 17:35:33+01
príspevok od: markato1
A preco nie 1100D,co s nim neodfotis co s inymi ano?
Odfotis s nim vsetko...reagoval so na vettu uzivatela RASTO.TN, citujem: "Myslím, že najlepší foťák by bol 1100D ...". Z uvedenych 3 fotakov dotazovatela je 1100D to "najhorsie", ci ches, alebo nie.

markato1
2012-12-22 17:54:45+01
Odfotis s nim vsetko...reagoval so na vettu uzivatela RASTO.TN, citujem: "Myslím, že najlepší foťák by bol 1100D ...". Z uvedenych 3 fotakov dotazovatela je 1100D to "najhorsie", ci ches, alebo nie.
Technicky asi hej,ale ked beries do uvahy aj ine moznosti,tak pre niekoho je prave 1100D cielova skupina.Obrazovy vystup je vyborny kludne aj so setakom k nemu dodavanym,lahucky,lacny,prisposobeny zacinajucim uzivatelom , spolahlivy,neprepixelovany snimac..To su dovody pre niekoho, aby si kupil aj 1100D.Samozrejme pokial mu prave na tomto nezalezi,tak potom este ma dalsie dve moznosti...a je takmer jedno co si kupi,kazdy ma svoje vyhody aj nevyhody..ziaden nieje vyrazne lepsi,ani horsi

landov
2012-12-22 17:58:50+01
príspevok od: markato1
Technicky asi hej,ale ked beries do uvahy aj ine moznosti,tak pre niekoho je prave 1100D cielova skupina.Obrazovy vystup je vyborny kludne aj so setakom k nemu dodavanym,lahucky,lacny,prisposobeny zacinajucim uzivatelom , spolahlivy,neprepixelovany snimac..To su dovody pre niekoho, aby si kupil aj 1100D.Samozrejme pokial mu prave na tomto nezalezi,tak potom este ma dalsie dve moznosti...a je takmer jedno co si kupi,kazdy ma svoje vyhody aj nevyhody..ziaden nieje vyrazne lepsi,ani horsi
To urcite ano...ale dotazovatel sa pytal, ktory z uvednych troch je najlepsi...ja som len vyvracal tvrdenie, ze ten NAJ je 1100D - nic viac. Tym nespochybnujem samotne kvality 1100d. Sam vlastnim aj moralne stary Nikon D3000, ktory sa v mnohom vyrovna mojej D90.

lubomirzvolensky
2012-12-22 23:06:51+01
1100D je suverenne najhorsi fotak z uvedeneho vyberu, po kazdej stranke. Aj vratane kvality obrazu. Pouziva najstarsi a najhorsi snimac, s najmensim dynamickym rozsahom, hlbkou farieb, najvacsou sumovostou. Telo je suverenne najhorsie zo vsetkych vymenovanych.

Cenovy rozdiel oproti konkurentom je nezaujimavy.

Proste 1100D je absolutny odpadlik v tejto skupine. Nie, nie, nie a nie. V ziadnom pripade nie. Porovnanie s 5100D neznesie ani v najhorsom sne najzarytejsieho Kanonaka.

rasto.tn
2012-12-22 23:34:42+01
príspevok od: lubomirzvolensky
1100D je suverenne najhorsi fotak z uvedeneho vyberu, po kazdej stranke. Aj vratane kvality obrazu. Pouziva najstarsi a najhorsi snimac, s najmensim dynamickym rozsahom, hlbkou farieb, najvacsou sumovostou. Telo je suverenne najhorsie zo vsetkych vymenovanych.

Cenovy rozdiel oproti konkurentom je nezaujimavy.

Proste 1100D je absolutny odpadlik v tejto skupine. Nie, nie, nie a nie. V ziadnom pripade nie. Porovnanie s 5100D neznesie ani v najhorsom sne najzarytejsieho Kanonaka.
Keď sa človek pozrie na skúšobné fotky, áno Nikony sú lepšie, to je fakt, ale ja osobne by som si paradoxne vybral napriek tomu Canon už len z jedného jediného dôvodu. Priama voľba cez jednotlivé tlačidlá (exp, ISO, meranie, AF...).

http://a.img-dpreview.com/reviews/canoneos1100d/Images/allroundview.jpg - canon, http://a.img-dpreview.com/reviews/nikond3100/Images/allroundview.jpg - nikon.

Avšak osobne si myslím, že je trochu chyba (povedané z nahľadu) povedať začiatočníkom, áno ten či ten foťák, má lepší obraz, funkcionalitu, odolnosť...a budú v mylnom dojme, že spravia lepšie fotky. Väčšinou príde sklamanie z ich tvorby. Akýkoľvek dnes vyrábaný foťák (počnúc od najlacnejšieho nikonu 3000 po d4) má takú výbornú kvalitu snímkov, že amatér to praktický nerozozná - tj. chváli sa zmenšeninami na FB, ephoto...

Kvalita fotografie sa dnes neposudzuje primárne podľa TK (keďže sú všetky aparáty na vysokej úrovni) a zdegradovať ju môže iba užívateľ zlými nastaveniami) ale podľa kompozície, momentu, impaktu...Celkovo sa myslenie ľudí v tejto oblasti uberá zlým smerom (technokratickým).

barcik.m
2012-12-23 02:15:27+01
Keď sa človek pozrie na skúšobné fotky, áno Nikony sú lepšie, to je fakt, ale ja osobne by som si paradoxne vybral napriek tomu Canon už len z jedného jediného dôvodu. Priama voľba cez jednotlivé tlačidlá (exp, ISO, meranie, AF...).

http://a.img-dpreview.com/reviews/canoneos1100d/Images/allroundview.jpg - canon, http://a.img-dpreview.com/reviews/nikond3100/Images/allroundview.jpg - nikon.

Avšak osobne si myslím, že je trochu chyba (povedané z nahľadu) povedať začiatočníkom, áno ten či ten foťák, má lepší obraz, funkcionalitu, odolnosť...a budú v mylnom dojme, že spravia lepšie fotky. Väčšinou príde sklamanie z ich tvorby. Akýkoľvek dnes vyrábaný foťák (počnúc od najlacnejšieho nikonu 3000 po d4) má takú výbornú kvalitu snímkov, že amatér to praktický nerozozná - tj. chváli sa zmenšeninami na FB, ephoto...

Kvalita fotografie sa dnes neposudzuje primárne podľa TK (keďže sú všetky aparáty na vysokej úrovni) a zdegradovať ju môže iba užívateľ zlými nastaveniami) ale podľa kompozície, momentu, impaktu...Celkovo sa myslenie ľudí v tejto oblasti uberá zlým smerom (technokratickým).
ked niekto napise ze nikony su lepsie, no to jest oborna uvaha. Povacsine v testoch vyhra canon, ale kazdy stroj ma nieco specificke... oba znacky su spicka

lubomirzvolensky
2012-12-23 02:54:02+01
Kompoziciu riesit nemozeme, ta nezalezi absolutne od znacky fotaku. To co odlisuje lepsi a horsi fotak su prave jeho technicke parametre, ano isteze ktore zaciatocnik nevie vyuzit. Ked ich nema, nikdy sa to ani nemoze naucit. Ked ich ma, je tam sanca.

http://www.dpreview.com/reviews/nikond5100/22
http://www.dpreview.com/reviews/canoneos1100D/19
http://www.dxomark.com/index.php/Cameras/Compare-Camera-Sensors/Compare-cameras-side-by-side/%28appareil1%29/698|0/%28brand%29/Nikon/%28appareil2%29/693|0/%28brand2%29/Canon

ano viem ze Canonisti nemaju radi Dxomark, kvoli vysledkom ktore su tam "dosahovane".

1100D chyba obrovske kvantum funkcii ktore ine fotaky maju, vratane vacsich bratov z tej istej stajne 550D/600D. Uz len preto by som si ho proste nevybral. Ma zastaraly cip, naschval nepisem megapixely, tie nove ho proste prekonavaju aj napriek vyssiemu poctu Mpix... to je neodvratitelny neoddiskutovatelny fakt.

Neradte panovi 1100D ked je to suverenne najhorsia volba zo vsetkych vymenovanych po kazdej stranke (okrem desat halierov na cene). Usetri 80eur oproti D5100 a v buducnosti to bude mat sialeny problem predat (kdezto d5100 preda v pohode). 1100d nie je ziadny mokry sen fotografa.

rasto.tn
2012-12-23 12:28:09+01
príspevok od: lubomirzvolensky
Kompoziciu riesit nemozeme, ta nezalezi absolutne od znacky fotaku. To co odlisuje lepsi a horsi fotak su prave jeho technicke parametre, ano isteze ktore zaciatocnik nevie vyuzit. Ked ich nema, nikdy sa to ani nemoze naucit. Ked ich ma, je tam sanca.

http://www.dpreview.com/reviews/nikond5100/22
http://www.dpreview.com/reviews/canoneos1100D/19
http://www.dxomark.com/index.php/Cameras/Compare-Camera-Sensors/Compare-cameras-side-by-side/%28appareil1%29/698|0/%28brand%29/Nikon/%28appareil2%29/693|0/%28brand2%29/Canon

ano viem ze Canonisti nemaju radi Dxomark, kvoli vysledkom ktore su tam "dosahovane".

1100D chyba obrovske kvantum funkcii ktore ine fotaky maju, vratane vacsich bratov z tej istej stajne 550D/600D. Uz len preto by som si ho proste nevybral. Ma zastaraly cip, naschval nepisem megapixely, tie nove ho proste prekonavaju aj napriek vyssiemu poctu Mpix... to je neodvratitelny neoddiskutovatelny fakt.

Neradte panovi 1100D ked je to suverenne najhorsia volba zo vsetkych vymenovanych po kazdej stranke (okrem desat halierov na cene). Usetri 80eur oproti D5100 a v buducnosti to bude mat sialeny problem predat (kdezto d5100 preda v pohode). 1100d nie je ziadny mokry sen fotografa.
Lubomír, ja ale hovorím o tom, že aj keby má Canon 1DX, nebude to znamenať, že bude mať lepšie fotky. Fotku robí kompozícia, moment...Nie dynamický rozsah a neviem čo všetko možné. Úprimne, predstav si, že vlastníš auto, s ktorým si spokojný. Budeš niekomu radiť inú značku, čo si v živote nešoféroval? To by bol nonsens.

Ja nemôžem odporučiť niekomu Nikon 3100 len preto, že som to čítal niekde na fóre a nemal som s tým žiadne osobné a dlhodobejšie skúsenosti. To by bolo nefér voči tomu pánovi. Odporúčam mu model, s ktorou staršou verziou mám skúsenosti a dobré, tak hádam to nemôžeš mať človeku za zlé. Ak mu odporučíš Nikon 5100, ktorý napr. vlastníš 2-3 roky a máš s ním nafotené xy tisíc záberov, to je už iná vec. Porovnávať foťáky len na základe parametrických údajov bez dlhodobejšieho používania nie je to najlepšie.

Bruce
2012-12-23 12:43:27+01
To co hovoris v prvom odseku je absolutna blbost. Ked budes fotit s niecim co ma najlepsie vysledky, neznamena to ze tie najlepsie vysledky dosiahnes iba ako profesional s praxou , hovorime tu o amaterskej triede, kde sa pocita s rezimom plna automatika. Kaydy normalny fotograf neodfoti polovicu tvare ci jedno oko pretoze sa netrafi, nikto necaka na zvuk uzavierky ako to byva zvykom u sunday fotografov a pri zvuku pohne, cim rozmaze obraz. Tu sa hovori o amaterskej tirede a ta je absolutne pre pokrocilo fotiacich ludi , ktory vedia urobit dobre obrazky. Ked sa pozrieme na to ake umenie je fotografia samotna , tak malokto sa moze pochvalit, ze vie fotit. Dokonca niektore ocenene fotografie mnoho ludi zatracuje... Clovek sa uci cely zivot, a clovek robi chyby cely zivot. Prispevky orientovane v tejto teme su na to , ako predist problemom pri kupe fototecniky . Mnoho ludom poradia aj v pripade 1000x opakujucich sa tem, mnoho ludi si vazi odbornych rad co kupit a preco. Vacsina rad prameni zo skusenosti a niektore aj z recenzii. Vsetky su vsak hodnotne, pretoze obsahuju to co clovek ktory poklada otazku nemusel zachytit, neda sa precitat vsetko a vsetkemu na zaciatku rozumiet. Preto je tu spusta podobnych tem, kazdy poklada otazku ako osobnu a konkretnu vec situ priamo na jeho mieru. Cest ludom ktory sa vedia odosobnit od nevhodnych odpovedi a snazia sa pomoct. Na to je forum, ak sa nebude diskutovat, nebude co citat... Prichadza photochristmass time...

landov
2012-12-23 13:13:45+01
Lubomír, ja ale hovorím o tom, že aj keby má Canon 1DX, nebude to znamenať, že bude mať lepšie fotky. Fotku robí kompozícia, moment...Nie dynamický rozsah a neviem čo všetko možné. Úprimne, predstav si, že vlastníš auto, s ktorým si spokojný. Budeš niekomu radiť inú značku, čo si v živote nešoféroval? To by bol nonsens.

Ja nemôžem odporučiť niekomu Nikon 3100 len preto, že som to čítal niekde na fóre a nemal som s tým žiadne osobné a dlhodobejšie skúsenosti. To by bolo nefér voči tomu pánovi. Odporúčam mu model, s ktorou staršou verziou mám skúsenosti a dobré, tak hádam to nemôžeš mať človeku za zlé. Ak mu odporučíš Nikon 5100, ktorý napr. vlastníš 2-3 roky a máš s ním nafotené xy tisíc záberov, to je už iná vec. Porovnávať foťáky len na základe parametrických údajov bez dlhodobejšieho používania nie je to najlepšie.
Aj ja som bol svojho casu spokony s autom LADA 1200 kombi...ovsem nedoporucoval by som ju dnes nikomu. Stale dookola omielas to iste, pricom otazka dotazovatela znela, ze ktory z 3 uvedenych fotakov je lepsi...tak comu stale nerozumies ???

lubomirzvolensky
2012-12-23 13:30:37+01
ale pobiť sa nemusíme...

JanoP
2012-12-23 15:35:53+01
To neries, kup si, co uznas za vhodne... 99percent uspechu je to, ci chces fotit alebo nie...

yves998
2012-12-23 15:56:10+01
príspevok od: uniwerzal
som zacinajuci fotograf, a chcel by som si kupit nejaku zrkadlovku, berte to tak ze neviem co ocakam, chcel by som sa opytat na nazor

ktore z tychto troch je lepsie ? mam na vyber z tychto troch, takze prosim neposielte ine napady dakujem a mozte aj dovod vyberu napisat
hoj gratulujem k novemu hobby,hod si mincou a kup neco,je to uplne jedno aj tak do pol roka kupujes dalsi fotak

Janet
2012-12-23 16:01:11+01
príspevok od: uniwerzal

A čo tak kúpiť túto kombináciu !? http://www.hej.sk/digitalny-fotoaparat-nikon-d5100-18-105-af-s-dx-vr/?kampan=257&utm_source=heureka.sk&utm_medium=srovnavac
Fotila som Nikonom D40 a teraz od októbra mám Nikon D 5100 + 18-105...je neporovnateľné lepší, hoci som s ním toho ešte veľa nenafotila.

fatality
2012-12-23 16:27:57+01
http://talkive.sk/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=70967&option=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1

markato1
2012-12-23 16:41:16+01
http://www.pixmania.sk/sk/sk/9016653/art/canon/eos-600d-ef-s-18-55-mm-is.html?key=0&srcid=10550&partenaire=google_ppc_sk&mctag=gg_goog_1432&nopopup=1&CodePromo=oui&gclid=CJyFzLfusLQCFYlb3godsjcAMw

dushki
2012-12-23 17:19:03+01
podľa niektorých suverénne najhoršia voľba spravila toto foto
http://500px.com/photo/21234725?from=popular

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()