Fórum » Vyberáme fotoaparát

Canon G1X alebo Sony RX100 ?

janojan
2013-01-22 23:43:20+01
Vyberám niečo kompaktné, do ľadvinky, nechcem ďalej investovať do skiel....s týchto 2 mám už hokej, ktorý ??? bežné fotenie na ptulkách, výlety,...

....oba sú vychválene, len sony asi kúsok lepšie video, čo nahradí kameru....canon zase univerzálnejší objektív, ovládanie
...obrazová kvalita asi podobná...

Marcel Rebro
2013-01-22 23:47:05+01
príspevok od: janojan
Vyberám niečo kompaktné, do ľadvinky, nechcem ďalej investovať do skiel....s týchto 2 mám už hokej, ktorý ??? bežné fotenie na ptulkách, výlety,...

....oba sú vychválene, len sony asi kúsok lepšie video, čo nahradí kameru....canon zase univerzálnejší objektív, ovládanie
Do ladvinky? Neviem aku mas velku ladvinu, ale do mojej sa zmesti akurat RX100 ... G1X je uz trosku tehla.

fatality
2013-01-23 00:02:20+01
ak kompaktne,tak rx100,jak pise mrco..

janojan
2013-01-23 00:14:27+01
zmestia sa oba,,,držal som oba, neviem...to sony ma láka , všetci sú z neho nadšený, ale aj z canona
...na flickr kukám fotky...ba super

Marcel Rebro
2013-01-23 00:15:58+01
zmestia sa oba,,,držal som oba, neviem...to sony ma láka , všetci sú z neho nadšený, ale aj z canona
pol kila vs stvrt ...

blahoslav J B Art
2013-01-23 00:37:01+01
prvykrat som kupil fotak bez optickeho hladacika /Oly XZ-1/ a ked som ho mal v lete na leteckom dni, na prudkom slnku som ani za svet nevidel, ci je lietadlo v zabere na displeji, alebo nie, tak som to filmoval len tak, ako ked sa striela od boku bez mierenia a az doma som zistil, kolkokrat mi lietadla uleteli zo zaberu
takze co sa tyka prenosnosti, tak Sony, ale opticky hladacik u Canonu moze byt v niektorych pripadoch na nezaplatenie

marcus_labeo
2013-01-23 09:04:25+01
príspevok od: blahoslav J B Art
prvykrat som kupil fotak bez optickeho hladacika /Oly XZ-1/ a ked som ho mal v lete na leteckom dni, na prudkom slnku som ani za svet nevidel, ci je lietadlo v zabere na displeji, alebo nie, tak som to filmoval len tak, ako ked sa striela od boku bez mierenia a az doma som zistil, kolkokrat mi lietadla uleteli zo zaberu
takze co sa tyka prenosnosti, tak Sony, ale opticky hladacik u Canonu moze byt v niektorych pripadoch na nezaplatenie
Pred pár dňami deti vyhrabali môj kinofilmový kompakt. Vtedy boli ešte štandardom optické priehľadové hľadáčiky, ako má G1x. Viem, že nemôžem porovnávať so 100% hranolom zo svojej zrkadlovky, ale i tak som skonštatoval, že táto mrňavá tmavá dierka s cca. 80% pokrytím je nepoužiteľná a pri digitále by som ju určite nepoužíval. Takže ako výrazný klad by som tento hľadáčik u G1x určite nepovažoval.

marcus_labeo
2013-01-23 09:15:28+01

Ak to má byť kompaktný foťák na výlety, do ľadvinky, myslím, že veľkostne niet o čom: http://j.mp/OXzjF0 Canon je viac ako dvakrát ťažší a výrazne väčší. Má síce väčší senzor: http://j.mp/XWQ2x8 ale kvalitou fotiek Sony nijak citeľne nezaostáva (a svetelnosťou objektívu čiastočne kompenzuje menší senzor). Ja to vidím jednoznačne na Sony.

Marcel Rebro
2013-01-23 10:28:12+01
Uz si skusal fotit cez opticky hladacik Canon GXX? Je to porovnatelne s periskopom T34 ... cize na triafanie lietadiel asi nie.

Ak chcem mat na kompakte pouzitelny hladacik, tak nasadim na XZ-1(2) elektronicky EVF ...

MiaMino
2013-01-23 11:10:55+01
S tou ladvinkou ma mrco pravdu G1X je velky.Tazko budes s nou fotit pohyblive objekty (napr.deti) aj ked aj to sa da (musis chytat momenty ked stoja - af je proste pomaly).Plusom je pekny vystup.Kupil som ho manzelke ako nahradu za starucky S5IS a ona je spokojna.Ak mas konkretne otazky na G1X a budem ti vediet odpovedat opytaj sa.Inac na nete je kvantum recenzii aj cesku videorecenziu najdes na youtube.Ja som ho bral aj kvoli rovnakemu softu (mam 60D) a bol cashback.Ci je lepsi ako sony ti nepoviem.Kazdopadne SONY je MENSI a LAHSI.

blahoslav J B Art
2013-01-23 11:53:56+01
príspevok od: Marcel Rebro
Uz si skusal fotit cez opticky hladacik Canon GXX? Je to porovnatelne s periskopom T34 ... cize na triafanie lietadiel asi nie.

Ak chcem mat na kompakte pouzitelny hladacik, tak nasadim na XZ-1(2) elektronicky EVF ...
parkrat som sa ho uz pokusal drazit na ebaji, ale cena stale vychadzala na vyse 2/3 ceny fotaku, tak som ho nekupil

Marcel Rebro
2013-01-23 16:11:50+01
parkrat som sa ho uz pokusal drazit na ebaji, ale cena stale vychadzala na vyse 2/3 ceny fotaku, tak som ho nekupil
Viem. Tiez som sa snazil, ale 170+ sa mi zdalo privela. Nakoniec sa mi ale podarilo ... len spolu s VF-2 som vydrazil set (funglac) E-P2 + 17/2.8 + VF-2 za 420 EUR

Haki
2013-03-04 19:25:00+01
Dobry vecer, chcem sa spytat resp. poradit, chcem si kupit Canon Powershot G1X, mozte mi pomoct pri rozhodovani? Skusenosti, nazory atd. Som amater a chcem to najlepsie v pomere cena a kvalita. Vopred velmi pekne dakujem za kazdy nazor.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()