Fórum » Vyberáme fotoaparát

EN menu v zrkadlovke

navaras
2013-01-31 00:03:39+01
Zdravím Vás,

Chcel by som sa sa Vás opýtať, aký máte názor na kúpu zrkadlovky ktorá je kompletne v EN.
Anglický jazyk ako tak ovládam, no vo fotení som začiatočník. Myslíte, že to CZ menu by mohlo byť dosť veľkou výhodou pri zoznamovaní sa z fotoaparátom ? alebo je možné nejako to CZ menu tam nahrať ?
Ďakujem za konštrukčné rady

blahoslav J B Art
2013-01-31 00:21:47+01
ak je cena o tolko vyhodnejsia ako s CZ, ze sa ti to oplati, tak chod do toho
inak tie technicke vyrazy nie je nic zlozite
mozno by ti pomohlo, keby si si precital anglicky manual k nemu

will
2013-01-31 08:42:47+01
Menu fotoaparatu je dostatocne jednoduche takze s tym si nemusis lamat hlavu. Manual v inom jazyku si vies stiahnut a ked si budes citat clanky / knizky tak v drvivej vacsine mas aj anglicke nazvy takze sa nemusis bat, ze zrazu nebudes vediet o com je rec. Plus ta to snad aspon nastartuje a budes si vediet precitat aj clanok kompletne v eng.

mirosz
2013-01-31 08:52:00+01
príspevok od: navaras
Zdravím Vás,

Chcel by som sa sa Vás opýtať, aký máte názor na kúpu zrkadlovky ktorá je kompletne v EN.
Anglický jazyk ako tak ovládam, no vo fotení som začiatočník. Myslíte, že to CZ menu by mohlo byť dosť veľkou výhodou pri zoznamovaní sa z fotoaparátom ? alebo je možné nejako to CZ menu tam nahrať ?
Zalezi na pouzivani. D90ka ma komplet menu v anglictine ale na 90% do menu ani nejdem a vsetko ovladam tocitkami a tlacitkami a ich kombinaciou

rk.
2013-01-31 08:55:23+01
príspevok od: navaras
Zdravím Vás,

Ci je/nie je mozne nahrat CZ/SK jazyk do zrkadlovky zavisi od typu, ze co to je ... ale inac by som to nevidel ako problem - stiahnes si SK/CZ manual, usporiadanie menu by malo byt rovnake a ako uz kolegovia povedali, kopa nazvov je tak isto spolocna a aspon sa cosi naucis. Mozno to bude prvy tyzden trochu nepohodlne, ale koniec koncov vacsina navodov, how-to tutorialov a instruktaznych videi k foteniu je aj tak v anglictine, takze dobuducna sa ti to vrati

Martin Piňák
2013-01-31 11:03:20+01
ver mi že po pár akciách nafotených so zrkadlovkou si na to zvykneš ani si nevšimneš keby ti to niekto nastavil aj po čínsky

total empty
2013-01-31 19:54:08+01
Ja robím v graf. programoch ktoré sú v EN, keď som v jednej práci mal niečo urobiť vo fotošope z CZ mutáciou,bol som z toho totálne dezorientovaný,odrazu som nevedel kde čo je.
Chce to len zvyk,tech. názvy sa opakujú tak v softoch ako v menu foťaku. Prípadne ešte pomôže slovníček alebo google traslator. Inak v menu ti je zbytočne nastavovať prkotiny, to čo potrebuješ je písané univerzalným jazykom napr ISO, F,5.6, 2"sec. a iné tech.data. To je to čo potrebuješ.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()