Dnes mi došiel môj EOS 500N, hneď som doň založil film a stihol nejakých 6 snímkov. Trochu mi prekáža, že používa batérie CR123A, dva kusy, a tie stoja 3 € jedna. Viac by som privítal hoc 4 AA-čka. Zatiaľ nemám overené, ako dlho vydržia. Mám na ňom EF 50mm f/1.8 II, videl som už pár fotiek s touto kombináciou. Ovládanie je takmer rovnaké ako na súčasných amatérskych DSLR od Canonu. Vééľmi sa mi páči zvuk uzávierky a mechanizmu zrkadla, ...následne previnutie filmu na ďalšie políčko, to je pre mňa nové, doteraz som na film fotil s plne manuálnou Prakticou MTL5. Určite ho odporúčam, pokiaľ je to plne funkčný kus tak záleží len na tebe ako dobré fotky budú.
Alebo hocikde na internete: http://vk.com/album12521922_161103979
Samozrejme veľa záleží na objektíve a pri tomto fotoaparáte aj na filme, minilabe, scanneri v prípade digitalizácie... V tomto prípade ti asi fotky iných veľa nepovedia lebo všetky veci, na ktorých naozaj záleží sú premenné ako ten objektív, film,...
Dnes mi došiel môj EOS 500N, hneď som doň založil film a stihol nejakých 6 snímkov. Trochu mi prekáža, že používa batérie CR123A, dva kusy, a tie stoja 3 € jedna. Viac by som privítal hoc 4 AA-čka. Zatiaľ nemám overené, ako dlho vydržia. Mám na ňom EF 50mm f/1.8 II, videl som už pár fotiek s touto kombináciou. Ovládanie je takmer rovnaké ako na súčasných amatérskych DSLR od Canonu. Vééľmi sa mi páči zvuk uzávierky a mechanizmu zrkadla, ...následne previnutie filmu na ďalšie políčko, to je pre mňa nové, doteraz som na film fotil s plne manuálnou Prakticou MTL5. Určite ho odporúčam, pokiaľ je to plne funkčný kus tak záleží len na tebe ako dobré fotky budú.
Ku EOS 500N som mal kedysi grip na 4 tužkové baterky, možno by sa to dalo kúpiť cez ebay,. Síce to nemalo spúšť, ale ako zdroj super. Originál Canon, stálo to vtedy 1200 Sk.
Ja ešte mám Canon EOS 500N, fotil som s ním pár rokov. Tie baterky Ti vydržia veľmi dlho. mimochodom stále ponúkam telo na predaj v inz. za 28 EU...nikto to nechce, tak si odložím do vitríny spolu s Ljubiteľ 2 a Olympus XA-2.
Ja tiez este mam 500N (aj ked momentalne ho pouziva znama v skole).Tie baterky fak vydrzia neskutocne vela,toho sa nemusis bat.Kvalita fotiek je vyborna,mat foto na papieri je uplne ina liga ako len v digitalnej podobe.V tomto smere budes urcite spokojny.Samozrejme zalezi od objektivu,ale ja som mal k nemu zakladny lacny objektiv 28-80 a ked som prvykrat uvidel z neho fotky,tak som bol v nemom uzase.. ..Myslim ze pokial chces nieco taketo,tak ti to mozem odporucit..
Ten battery grip som na ebay našiel jediný za 55 dolárov. Do toho sa mi moc nechce keďže ma foťák stal 4 libry (+14 libier poštovné ale tak či tak fajn ). Keď vydržia dlho tak sa toho nebojím. Zatiaľ som na ňom nenašiel žiaden vypínač tak predpokladám že nás tak chcú donútiť vyberať batérie na čo nie som zvyknutý. Aspoň ich ale ušetrím.
Ten battery grip som na ebay našiel jediný za 55 dolárov. Do toho sa mi moc nechce keďže ma foťák stal 4 libry (+14 libier poštovné ale tak či tak fajn ). Keď vydržia dlho tak sa toho nebojím. Zatiaľ som na ňom nenašiel žiaden vypínač tak predpokladám že nás tak chcú donútiť vyberať batérie na čo nie som zvyknutý. Aspoň ich ale ušetrím.
Ale veď 500N má vypínač. Otočný volič programov treba dať do polohy s červenou značkou L.
Mal som ten fotoapárát, najviac mi prekážalo, na môj vkus veľmi chatrné a málo odolné telo
Chatrné telo? Keď som prešiel z 500N na 350D, to bolo sklamanie. Myslím, že 500N má ďaleko lepšie spracované telo ako súčasné Canon DSLR v stovkovej rade.
k foťáku som dokúpila grip ktorý je na 4 klasické baterky...mám tam silné baterky a držia mi už asi rok a pol nafotila som čo ja viem asi 15-20 filmov...
Chatrné telo? Keď som prešiel z 500N na 350D, to bolo sklamanie. Myslím, že 500N má ďaleko lepšie spracované telo ako súčasné Canon DSLR v stovkovej rade.
To neviem posúdiť, u DSLR som už mal len kovové telá, ale veľmi slabý náraz na 500N spôsobil prasknutie tela.
Canon EOS 500N
www.ephoto.sk/forum/7/10102/canon-eos-30v-33v-1v-ktory-k-canon-eos-550d/strana-1/
www.ephoto.sk/fotogaleria/hladaj-fotografiu/vsetky/?filter=created&period=0&theme=&camera_producer_id_1=19&camera=1425&lens_producer_id_1=
Alebo hocikde na internete:
http://vk.com/album12521922_161103979
Samozrejme veľa záleží na objektíve a pri tomto fotoaparáte aj na filme, minilabe, scanneri v prípade digitalizácie... V tomto prípade ti asi fotky iných veľa nepovedia lebo všetky veci, na ktorých naozaj záleží sú premenné
mimochodom stále ponúkam telo na predaj v inz. za 28 EU...nikto to nechce, tak si odložím do vitríny spolu s Ljubiteľ 2 a Olympus XA-2.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa