Mamm moznost v podstate vymenit 40D za 650D co myslite? mam skla tamron 17-50 2,8, 50mm F1,8 a 40mm F2,8 stm...so 40D som spokojny az na sum sem tam a rozlisenie....pri tlaci...inak mi vyhovuje uplne...650D sa mi paci velkostou kedze vela cestujem a parametrami...co myslite?
ja by som už do malého tela nešiel. prešiel som zo 400D na 40D a nedá sa to porovnať. Keď dáš na malé telo objektív väčší a ťažší ako seťák, už sa to blbo drží. Stavový display je tiež veľké +. Kvalita obrazu bude asi rovnaká, až na rozdiel mpx. Jedinú výhdu v 650dčku vidím vo videu. Radšej porozmýšlaj nad 60D
Určite by som to nerobil. Ak si používal 40D po prechode na 650D ti bude chýbať stavový displej, ergonómia . . . Podľa môjho názoru, pri týchto vyšších radoch je pocitovo akoby lepšie prepojenie s fotoaparátom.
to si musis rozhodnut sa, mne tiez ta xxx rada pride ako hracky z plastu a nemenil by som (mam 50D). Drzanie vacsieho a tazsieho tela mi viac vyhovuje. Ak pises ze chces mensie telo a viac Mpx, tak si si vlastne odpovedal. Este co znamena vymenit? jazdene 40D ide uz pod 300 evry (videl som aj za 190), za to 650D nekupis, ani jazdene.....
Ahoj, 40D bola veľmi podarená zrkadlovka a rozdiel triedy tam vs 650 určite bude. Nie len pocitova na ,,omak,, ale aj správaním sa v horších podmienkach a rýchlosti. Na druhej strane ISO u 650D bude inde. Ak sa nemýlim tak 650D má updatovaný senzor zo 7D. Takže voči 40D by mal byť šum porovnatelný pri cca dvojnásobnom ISO. Obávam sa že to je asi jediná výhoda 650D. 40D bol a je tank, vyrábaná v období keď to bol v podstate jedíný polo profi 1,6x crop od canonu ( vyžšie už bola len 1D MKII s 1,3 cropom )
Mám 40D a nedokážem si predstaviť prejsť na xxxD radu. Okrem menšiehu šumu, ľahšieho tela displeju s vyšším rozlíšením by som viac výhod asi nenašiel. Keď mi doslúži, tak ho dám opraviť, a ak to bude nerentabilné, kúpim z bazáru ďaľšie 40Dčko. Jedine teda že by som dovtedy tak zbohatol, a kúpil by som si 7D
zo 40d som fotil svadby, ISO 1600 bolo na ľudí moc zazrnené. Naháňal som to s bleskom v kostoloch ale ISO do 1000.
Nič proti 40D, tak ako som dávnejšie hore napísal, je to lepšia voľba ako XXX ale vývoj nezastavíš a čo sa šumu týka, 650D bude určite šumieť menej. Záleží však hlavne na využití. Ak sa do tmavých miest na krátkych časoch nehrnieš, 40D nemá chybu.
tiež si myslím, že 40D má ISO 1600 ešte použiteľné. stačí sa mierne pohrať v postprocesse (schválne nepíšem v LR, lebo...) Ja s ním fotím niekedy aj 3200 ISO a ked to dáš do BW, tak ten šum tam vobec nevadí (teda aspoň mne, možno mám menšie nároky...)
tiež si myslím, že 40D má ISO 1600 ešte použiteľné. stačí sa mierne pohrať v postprocesse (schválne nepíšem v LR, lebo...) Ja s ním fotím niekedy aj 3200 ISO a ked to dáš do BW, tak ten šum tam vobec nevadí (teda aspoň mne, možno mám menšie nároky...)
ISO 3200:
pri iso je to samozrejme vždy o tom akú mieru šumu sme ochotní akceptovať. BW a šum sú bratia o tom nepochybujem. Treba si ale uvedomiť , že pri svadobnej fotografii je treba aj orezávať, v kostole sa tiež nie vždy dostaneš kam by si chcel a po oreze boli foto na 1600iso z môjho pohľadu nepoužiteľné. Keď si raz vyskúšaš foťák ktorý pri ISO 10000 šumí ako 40D pri ISO 1000, možno zmeniš názor na mieru šumu, ktorú si ochotný akceptovať. Ale možno aj nie.
No preháňat celú svadbu odšumením v LR nie je moja šálka kávy a strata detailu pri takomto pp tiež nie.
pri iso je to samozrejme vždy o tom akú mieru šumu sme ochotní akceptovať. BW a šum sú bratia o tom nepochybujem. Treba si ale uvedomiť , že pri svadobnej fotografii je treba aj orezávať, v kostole sa tiež nie vždy dostaneš kam by si chcel a po oreze boli foto na 1600iso z môjho pohľadu nepoužiteľné. Keď si raz vyskúšaš foťák ktorý pri ISO 10000 šumí ako 40D pri ISO 1000, možno zmeniš názor na mieru šumu, ktorú si ochotný akceptovať. Ale možno aj nie.
No preháňat celú svadbu odšumením v LR nie je moja šálka kávy a strata detailu pri takomto pp tiež nie.
no veď áno, ale to asi nie je prípad 650Dčka, ale skor už nejakého FF ? neviem síce ako šumý 650dčko, ale typujem že to je tak o jednu "stopu" lepšie, čiže 6400 na 650D je ako 3200 na 40D ? je to síce pokrok, ale myslím že nie je až tak hoden upgradu
Zo 40D na 650D?
Kvalita obrazu bude asi rovnaká, až na rozdiel mpx. Jedinú výhdu v 650dčku vidím vo videu. Radšej porozmýšlaj nad 60D
Ak pises ze chces mensie telo a viac Mpx, tak si si vlastne odpovedal.
Este co znamena vymenit? jazdene 40D ide uz pod 300 evry (videl som aj za 190), za to 650D nekupis, ani jazdene.....
40D bola veľmi podarená zrkadlovka a rozdiel triedy tam vs 650 určite bude. Nie len pocitova na ,,omak,, ale aj správaním sa v horších podmienkach a rýchlosti. Na druhej strane ISO u 650D bude inde. Ak sa nemýlim tak 650D má updatovaný senzor zo 7D. Takže voči 40D by mal byť šum porovnatelný pri cca dvojnásobnom ISO.
Obávam sa že to je asi jediná výhoda 650D. 40D bol a je tank, vyrábaná v období keď to bol v podstate jedíný polo profi 1,6x crop od canonu ( vyžšie už bola len 1D MKII s 1,3 cropom )
Nič proti 40D, tak ako som dávnejšie hore napísal, je to lepšia voľba ako XXX ale vývoj nezastavíš a čo sa šumu týka, 650D bude určite šumieť menej. Záleží však hlavne na využití. Ak sa do tmavých miest na krátkych časoch nehrnieš, 40D nemá chybu.
Ja s ním fotím niekedy aj 3200 ISO a ked to dáš do BW, tak ten šum tam vobec nevadí (teda aspoň mne, možno mám menšie nároky...)
ISO 3200:
Ja s ním fotím niekedy aj 3200 ISO a ked to dáš do BW, tak ten šum tam vobec nevadí (teda aspoň mne, možno mám menšie nároky...)
ISO 3200:
Treba si ale uvedomiť , že pri svadobnej fotografii je treba aj orezávať, v kostole sa tiež nie vždy dostaneš kam by si chcel a po oreze boli foto na 1600iso z môjho pohľadu nepoužiteľné.
Keď si raz vyskúšaš foťák ktorý pri ISO 10000 šumí ako 40D pri ISO 1000, možno zmeniš názor na mieru šumu, ktorú si ochotný akceptovať. Ale možno aj nie.
Treba si ale uvedomiť , že pri svadobnej fotografii je treba aj orezávať, v kostole sa tiež nie vždy dostaneš kam by si chcel a po oreze boli foto na 1600iso z môjho pohľadu nepoužiteľné.
Keď si raz vyskúšaš foťák ktorý pri ISO 10000 šumí ako 40D pri ISO 1000, možno zmeniš názor na mieru šumu, ktorú si ochotný akceptovať. Ale možno aj nie.
neviem síce ako šumý 650dčko, ale typujem že to je tak o jednu "stopu" lepšie, čiže 6400 na 650D je ako 3200 na 40D ?
je to síce pokrok, ale myslím že nie je až tak hoden upgradu
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa