Fórum » Vyberáme fotoaparát

Ktorý mirrorless (hlavne) do prírody?

Shepard
Shepard 2013-02-12 17:57:09+01
Zdar! Chystám výmenu fotoaparátu, kedže môj spoľahlivý EX1 niesu schopný dať dokopy ani na X-tý krát, jedná sa u tohto modelu známu chybu objektívu. EX1 mi bol výborný spoločník a ťažko sa ho vzdávam, ale verím že idem do lepšieho. Keď som začal uvažovať nad novým strojom bola v hre aj kategória týchto lepších kompaktov, zrkadlovky tiež, ale to by ma asi veľmi rýchlo omrzelo vyberať hore-dolu z batoha, postupne sa z toho vykryštalizovala asi pre mňa najvhodnejšia kategória - mirrorless. Ale teraz ktorý? Rozpočet mám maximálne tak 400-450Eur. Gro môjho fotenia tvorí príroda, fotím hlavne popri turistike vo všetkých ročných obdobiach. Rád sa s tým trochu vyhrám, teda žiadne point & shoot. V čo najbližšej dobe by som chcel dokúpiť k foťáku aj nejaké to dlhšie sklo, takže by som bol rád keby ste brali na zreteľ aj tento aspekt.

P.S. nahrávanie videa nerozhoduje, rovnako ani nejaké "kolotočiarske" postproces funkcie.

ďakujem

djpali
2013-02-15 20:39:09+01
príspevok od: Shepard
Zdar! Chystám výmenu fotoaparátu, kedže môj spoľahlivý EX1 niesu schopný dať dokopy ani na X-tý krát, jedná sa u tohto modelu známu chybu objektívu. EX1 mi bol výborný spoločník a ťažko sa ho vzdávam, ale verím že idem do lepšieho. Keď som začal uvažovať nad novým strojom bola v hre aj kategória týchto lepších kompaktov, zrkadlovky tiež, ale to by ma asi veľmi rýchlo omrzelo vyberať hore-dolu z batoha, postupne sa z toho vykryštalizovala asi pre mňa najvhodnejšia kategória - mirrorless. Ale teraz ktorý? Rozpočet mám maximálne tak 400-450Eur. Gro môjho fotenia tvorí príroda, fotím hlavne popri turistike vo všetkých ročných obdobiach. Rád sa s tým trochu vyhrám, teda žiadne point & shoot. V čo najbližšej dobe by som chcel dokúpiť k foťáku aj nejaké to dlhšie sklo, takže by som bol rád keby ste brali na zreteľ aj tento aspekt.

P.S. nahrávanie videa nerozhoduje, rovnako ani nejaké "kolotočiarske" postproces funkcie.

ďakujem
poviem ti to takto. CANON HS40 mam ja. Fotim srnky na opacnom kopci ako sa usmievaju, fotim siroku krajinu - dostatocne siroku, fotim farebne, fotim hdr a krutim full hd 1080p, baterka vydrzi skoro 1000 fotiek takze nosim len jednu, k tomu si kup nejaku co najmensiu kabelu od napriklad lowepro, jednu skobu ktorou si to pripevnis k opasku alebo batohu a hor sa do hor. Ja som tak presiel s HS40 na opasku 280 kilometrov pesi naraz 8 dni v kuse a mam nakrutene nafotene srnky medvede daniely hlodavce kvantum krajiniek videa timelapse, shiftove videa, rozne efekty, a po veceroch mozes fotit toto http://g3.img-dpreview.com/798B7FD26B44464CA4B48D9631D5E933.jpg

Paulie
2013-02-15 22:49:44+01
príspevok od: djpali
tvoja hlava je haraburda
Čo je na tom nepochopitelné, že Canon SX HS50 je haraburda?

djpali
2013-02-16 01:49:09+01
príspevok od: Paulie
Čo je na tom nepochopitelné, že Canon SX HS50 je haraburda?
pre mna vsetko, tak skus mi povedat...

Strana 3 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()