Zdravim. moja dilema - Sony nex-6 vs nikon d7000 (alebo 7100). alebo ked uz zrkadlo, tak fx? co sa chystam fotit - uplne vsetko. akciu, sport, scenerie (hlavne nocne), portrety, reportaz. Potrebujem aj slusny video vystup (rozumej minimalne HD)
Rychlost serioveho snimania nie je az taka dolezita, ako si niekto mysli. AJ na pretekoch aut urobim malokedy viac ako tri obrazky za sebou. Pri atletike seriove zabery pouzivam len vynimocne. NEX ma elektronicky hladacik, ktory ma svoje specificke vlastnosti a kto niekedy skusal aspon SLT na nejakych pretekoch, vie ze tam sa lepsie osvedil klasicky hladacik. Najvacsim problemom vsetkych mirrorlesov (okrem ergonomie) su objektivy. K urcitym objektivom so zrkadloviek tam ekvivalent nenajdes.
to asi nebolo mne ale midlovi. Zdielam ten isty nazor, tiez si pockam radsej na moment ako drzat spust a cvakat 10 fotiek za sekundu. Pri sporte ide hlavne o ergonomiu fotaku, rychlost ostrenia, popripade mat viac miest kde zaostrit (viac bodov), lebo pouzivat pri sporte len stredovy by bola bieda.
aj ja fotim ten pojem "vsetko" a zatial mi staci to co mam ... tak klidek
tak vsetko sa da aj AJFOONOM odfotit . Nebolo to myslene hystericky, skor to mal byt zart, ale jak to tak po sebe citam, moc vtipne to nevyznelo. O nic nejde, kazdy nech foti cim chce a co ma. Treba vytazit najprv z toho co clovek ma maximum. Mna len otazka typu chcem fotit vsetko aky fotak si mam kupit vzdy pobavi . To je ako povedat chcem dobre vino, ktore si mam kupit?
Tak ja si z tohoto článku odnášam tento komentár slečny pod tým: Vysvetlenie, preco niektori ludia naozaj nepotrebuju zrkadlo je dost vagne aj pre laika. Naproti tomu vysvetlovania, na ake fotenie je potrebna aka technika je tu hodne a skor navadza na to, ze ta zrkadlovka sa predsa len oplati. Povodnu temu by som zhrnula asi do jednej vety. Zrkadlo spravi to, co mu clovek prikaze, nie to, co od neho xce. A tu je prave pes zakopany - ludia fotiaci s kompaktom sa plne spoliehaju na to, ze si "domysli", co od neho xcu a spravi to. Ak sa na to spolahnu aj pri zrkadle, budu s vysledkami velmi sklamani a budu investiciu do zrkadla povazovat za vyhodene peniaze. Aj ked chyba je v nich a nie v technike. ))
ak tym "profikompaktom" nemyslis predrazene kompakty s mini senzormi a mnozstvom gombikov ale mirorless fotaky, tak suhlasim
podla toho,ake mas naroky na "kazdodenne cvaky"..ak nizsie,kludne XZ-1,EX-1 a pod..ak vyssie,tak RX100 alebo J1/V1,popr.akykolvek mirorrless,co ti vyhovuje velkostou..
Rychlost serioveho snimania nie je az taka dolezita, ako si niekto mysli. AJ na pretekoch aut urobim malokedy viac ako tri obrazky za sebou. Pri atletike seriove zabery pouzivam len vynimocne. NEX ma elektronicky hladacik, ktory ma svoje specificke vlastnosti a kto niekedy skusal aspon SLT na nejakych pretekoch, vie ze tam sa lepsie osvedil klasicky hladacik. Najvacsim problemom vsetkych mirrorlesov (okrem ergonomie) su objektivy. K urcitym objektivom so zrkadloviek tam ekvivalent nenajdes.
pravda. hlavne tie rychle objektivy akosi chybaju. Mozno preto sa v suvislosti s nexom dost hovori aj o redukciach. tam vsak odpada moznost AF. co sa tyka hladacikov - to by chcelo vyskusat, aby som vedel, o com je rec. len akosi nie je kde :/
Zdravim. moja dilema - Sony nex-6 vs nikon d7000 (alebo 7100). alebo ked uz zrkadlo, tak fx? co sa chystam fotit - uplne vsetko. akciu, sport, scenerie (hlavne nocne), portrety, reportaz. Potrebujem aj slusny video vystup (rozumej minimalne HD)
D90 mal som ho,doporucujem,teraz vyborna cena cca 460eu, D7000 mam ho,doporucujem,teraz vyborna cena za novy kus 760eu, D7100 budem ho mat asi za tyzden,zatial doporucit neviem,neskusal som ho ak nemas problem s eu,tak jednoznacne D800,top model od Nikonu za cenu cca 2000eu,dobbry vyber prajem
to je ten problem. Neviem si vybrat medzi skladnostou nex a pohodlnym gripom zrkadlovky. Podla testov na dpreview su tie vystupy dost podobne. Na ine ako nikon zatial nepozeram. penizae nie su problem, ale kedze je to moj prvy fotak, tak nechcem prestrelit..
si mysli ze ako s prvym fotakom fx by si prestrelil moj nazor
D90 mal som ho,doporucujem,teraz vyborna cena cca 460eu, D7000 mam ho,doporucujem,teraz vyborna cena za novy kus 760eu, D7100 budem ho mat asi za tyzden,zatial doporucit neviem,neskusal som ho ak nemas problem s eu,tak jednoznacne D800,top model od Nikonu za cenu cca 2000eu,dobbry vyber prajem
7100 vyzera byt lepsi kandidat , resp lepsi super k sony nex- ma lepsie moznosti videa. 7000 je v tomto ohlade pozadu.
prvy vaznejsi fotak
moja dilema - Sony nex-6 vs nikon d7000 (alebo 7100).
alebo ked uz zrkadlo, tak fx?
co sa chystam fotit - uplne vsetko. akciu, sport, scenerie (hlavne nocne), portrety, reportaz. Potrebujem aj slusny video vystup (rozumej minimalne HD)
NEX ma elektronicky hladacik, ktory ma svoje specificke vlastnosti a kto niekedy skusal aspon SLT na nejakych pretekoch, vie ze tam sa lepsie osvedil klasicky hladacik. Najvacsim problemom vsetkych mirrorlesov (okrem ergonomie) su objektivy. K urcitym objektivom so zrkadloviek tam ekvivalent nenajdes.
Zdielam ten isty nazor, tiez si pockam radsej na moment ako drzat spust a cvakat 10 fotiek za sekundu.
Pri sporte ide hlavne o ergonomiu fotaku, rychlost ostrenia, popripade mat viac miest kde zaostrit (viac bodov), lebo pouzivat pri sporte len stredovy by bola bieda.
http://www.milujemefotografii.cz/skutecne-potrebujete-zrcadlovku
Vysvetlenie, preco niektori ludia naozaj nepotrebuju zrkadlo je dost vagne aj pre laika. Naproti tomu vysvetlovania, na ake fotenie je potrebna aka technika je tu hodne a skor navadza na to, ze ta zrkadlovka sa predsa len oplati.
NEX ma elektronicky hladacik, ktory ma svoje specificke vlastnosti a kto niekedy skusal aspon SLT na nejakych pretekoch, vie ze tam sa lepsie osvedil klasicky hladacik. Najvacsim problemom vsetkych mirrorlesov (okrem ergonomie) su objektivy. K urcitym objektivom so zrkadloviek tam ekvivalent nenajdes.
co sa tyka hladacikov - to by chcelo vyskusat, aby som vedel, o com je rec. len akosi nie je kde :/
http://www.milujemefotografii.cz/skutecne-potrebujete-zrcadlovku
moja dilema - Sony nex-6 vs nikon d7000 (alebo 7100).
alebo ked uz zrkadlo, tak fx?
co sa chystam fotit - uplne vsetko. akciu, sport, scenerie (hlavne nocne), portrety, reportaz. Potrebujem aj slusny video vystup (rozumej minimalne HD)
moj nazor
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa