Fórum » Vyberáme fotoaparát

Náhrada za Samsung EX1 (do 300€)

mafi525
2013-04-16 17:51:03+02
Zdravim.
Potreboval by som poradit pri vybere kompaktneho fotoaparatu.

Fotoaparat by som chcel vyuzit hlavne na fotografovanie krajiny a oblohy... dalej pomerne casto fotografujem v interieroch a vonku pri zhorsenych svetelnych podmienkach pripadne i v takmer uplnej tme. Som amatersky fotograf, takze vyuzivam zatial iba automaticky rezim (prave preto hladam novy fotoaparat, aby som sa mohol zacat hrat i s nastaveniami). Fotit budem iba do JPEG.

Najviac ma oslovil zrejmä Samsung EX1, kedze ma svetelny objektiv, neprepaluje a podla recenzii sa mi pacia farby fotiek, a hlavne to ake robi fotografie oblohy. ...ale uz ho nikde nemozem zohnat, preto hladam nejaku alternativu.

Pozeral som uz i po Samsung EX2: farby sa mi pacia, no to co mi prave vadi su fotografie v protisvetle, ktorym sa napriklad pri turistike a fotografovani krajiny obcas nevyhnem. No dost by ma zaujimalo, ako foti na automatickom rezime (do JPEG, kedze upravovat fotky sa nechystam) ...
Viete mi poradit kde by som si mohol pozret viac fotiek v protisvetle z tohoto fotoaparatu?

Pripadne poradte nejake alternativy, nech mam z coho vyberat

Potesilo by ma keby mal fotoaparat otocny displej, kedze mam rad fotky od zeme. Podmienkou je sirokouhly objektiv (najlepsie 24mm), velky zoom nepotrebujem, ani HD video nie. Hlavne aby zvladol robit dobre fotky v automatickom rezime, ale dali by sa na nom i nejake veci pripadne nastavit (aspon by som mal prilezitost sa s tym oboznamit)

Cena do 300€.

PS: Je tu niekdo kdo EX2 vlastni a bol by pripadne ochotny poslat mi nejake fotky, najmä z vonkajsich priestorov zo zeleňou, a fotku priamo proti slnku? (najlepsie vsetko na automatickom rezime) ...dost by mi to pomohlo...

fatality
2013-04-16 23:55:56+02
http://www.bwelectronics.sk/foto/olympus-xz-1-silver/
a nevahaj velmi dlho,pretoze uz pravdepodobne dlho nebude v predaji(podobne ako EX1)..

lennyl
2013-04-17 07:52:22+02
tak za tych 253euro je ten Oly XZ1 super kupa. Ale pozor, ked vysiel ten Olympus, tak podla recenzii mal slabsiu kvalitu vystupu do JPG, to znamena ze firmware vo fotaku nekvalitne procesoval obraz a dost ho vyhladzoval atd. Kazdy recenzent odporucal pre maximalnu kvalitu fotit do RAW.

je mozne, ze novsi firmware polepsil kvalitu fotiek do JPG. Ale ta cena je uplne super za ten fotak!

lennyl
2013-04-17 08:12:30+02
este lepsia alternativa by bol Olympus PEN E-PM1 teraz vo vypredaji za 259euro, ale to uz su posledne kusy, takze rychlo...

ma snimac m4/3, cize vacsi ako kompakt Olympus XZ1, rychly autofocus, kvalitny zakladny objektiv, ale nie je taky svetelny. Aj je viac koncipovany ako automat, ma sice aj manualne rezimy, ale tie sa nastavuju cez menu, nema tolko ovladacich prvkov.

mafi525
2013-04-18 00:45:19+02
ten XZ1 robi podla recenzii taktiez pekne celkom pekne fotky, no keby mal otocny display, tak by som ho asi aj bral, kedze pri mojom style fotografovania by som to fakt dost vyuzil. No takto dost vaham stale o tom samsungu EX2, len sa pri nom obavam tych odleskov.
Pri tom Olympuse PEN E-PM1 mi vadi to ze nema taky svetelny objektiv a chcel by som i vyuzivat v buducnosti plne manualne ovladanie... zatial s tym skusenosti velmi nemam, ale chcel by som sa to pomali ucit a zlepsit sa

Konan
2013-04-18 08:30:02+02
príspevok od: mafi525
ten XZ1 robi podla recenzii taktiez pekne celkom pekne fotky, no keby mal otocny display, tak by som ho asi aj bral, kedze pri mojom style fotografovania by som to fakt dost vyuzil. No takto dost vaham stale o tom samsungu EX2, len sa pri nom obavam tych odleskov.
Pri tom Olympuse PEN E-PM1 mi vadi to ze nema taky svetelny objektiv a chcel by som i vyuzivat v buducnosti plne manualne ovladanie... zatial s tym skusenosti velmi nemam, ale chcel by som sa to pomali ucit a zlepsit sa
PM-1 tu svetelnost XZ-1 dozenie vacsim cipom. Bude to plus minus rovnake.

fatality
2013-04-18 10:28:47+02
príspevok od: mafi525
XZ1 pouzivam aj z nadhladu a podhladu,ma OLED display a vyborne pozorovacie uhly..

Konan
2013-04-18 23:30:25+02
Rad by som vedel, preco som dostal minusku. Mýlim sa? Ak ano , vysvetlite mi to, rad sa poucim.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()