Zdravím. Teraz majú v Elektroworld za rovnaku cenu tieto dva. Je to síce kompakt vs. mirrorless. Predpokladám že by som mal byť spokojnejší oproti tomu čo som mal predtým (Lumix-tz18) Poživať to budem na bežné domáce fotenie, tiež aj do prírody aj za veľmi slnečných dní ale aj v lese kde je "chládok" . Zatiaľ sa mi javý ten XZ-1 ako univerzálnejší - svetelnosť ako tak do chládku, postačujúci zoom, možnosť aj makro ak by sa trafilo hmm len netuším či sa da na kompakt použiť napr. nejaký ND filter? U E-PM1 má odrádza to, mirrorless - neplánujem v blízkej dobe kupovať žiadne objektívy, väčší snímač - ani tlačiť nejaké veľke formáty - má lepšie video to by potešilo - čas 1/4000 - 60 s neviem či bežný uživateľ potrebuje 1/4000 - 60 s oproti 1/2000 - 60 s. Zabudol som na niečo v čom má ten E-PM1 ešte pridanú hodnotu oproti XZ-1?
Ok na hliníkovú hilzňu som zabudol. 24 mm som napisal ako 6mm x 4 crop aj ked mas pravdu nieje to 4 ale o čosi viac. Tú vignetáciu máš otestovanú aj s holderom na filtre ? Ak áno tak je to pre mňa hodnotná informácia
vinetacia testnuta len na filtri so zavitom nasrobovanom priamo na tom adapteri..konkretne hoya hd slim..+si treba dat pozor o aky adapter sa jedna..niektore su asi o nieco dlhsie a vinetuju na sirokom konci..
Olympus XZ-1 vs. Olympus E-PM1
Zatiaľ sa mi javý ten XZ-1 ako univerzálnejší - svetelnosť ako tak do chládku, postačujúci zoom, možnosť aj makro ak by sa trafilo hmm len netuším či sa da na kompakt použiť napr. nejaký ND filter?
U E-PM1 má odrádza to, mirrorless - neplánujem v blízkej dobe kupovať žiadne objektívy, väčší snímač - ani tlačiť nejaké veľke formáty - má lepšie video to by potešilo - čas 1/4000 - 60 s neviem či bežný uživateľ potrebuje 1/4000 - 60 s oproti 1/2000 - 60 s. Zabudol som na niečo v čom má ten E-PM1 ešte pridanú hodnotu oproti XZ-1?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa