Fórum » Vyberáme fotoaparát

Foťák do 180 eur

nika147
2013-05-08 01:35:23+02
Dobrý deň. Ja by som potrebovala radu pri kúpe nového fotoaparátu (doteraz som mala HP Photosmart R837 a potrebujem niečo lepšie). Áno, viem, že zrkadlovka je najlepšia ale nemám na to peniaze a ani v dohľadnej dobe mať nebudem. Preto som pokukávala po nejakých ultrazoomoch. Fotoaparát potrebujem aj na rodinné foto do albumu, ale aj na nejaké "umelecké" fotky (nie som profesionál, ale také hranie sa s fotkami ma baví), chcela by som sa aj niečo naučiť, ale aj na záznam videa, či už nejaké úlety s kamošmi, výlety, alebo zvieratá, príroda a tak.. Myslím, že 720p HD video bude stačiť. Môj strop je 180 eur aj s dopravou za cenu, že už nekúpim obal.
Pozerala som po foťákoch FujiFilm, S2980 alebo S4500 a ešte PENTAX X-5 (je síce trochu nad limit, ale na alze je k nemu aj púzdro aj SDkarta a celkovo ma zaujal aj fullHD videom a výklopným displejom)
Za rady vám budem veľmi vďačná

hugoba
2013-05-08 07:21:48+02
na utrazoomy sa vy... Poobzeraj sa po niecom ako Olympus XZ-1,Canon G12,Nikon P7000,nieco kde sa mozes hrat s clonou,časom...Do daneho limitu sa s tymito nemestis,ale skus poobzerat bazoš

stefanm
2013-05-08 08:22:05+02
Ak nechceš kupovať z druhej ruky, tak jedinú možnosť vidím v Nikone P310. Na mall.sk sa dá kúpiť za 200 eur, je to síce nad tvoj limit, ale ako vstup do "lepšej" spoločnosti je to proste prvá možnosť. Ak trváš na väčšom zoome /čo je podľa mňa zbytočné, lebo prichádzaš o svetelnosť/, tak v tvojej cenovej kategórii je asi najlepšia voľba Canon SX240 HS alebo Canon SX230 HS.

Neschopko
2013-05-08 11:12:42+02
Spomínaný Nikon P310 majú napr. v ElectroWorlde za 180€, čiže je ten foťák v limite

ROBAN
2013-05-08 11:49:58+02
http://www.talkive.sk//index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=64834&category_id=4234&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=100

popripade si kup toto, mozes zobrat rovno 65 fotakov a mas 1755 fotiek

nika147
2013-05-08 11:56:48+02
Ja by som radšej foťák s hľadáčikom, predpokladám, že to poznáte keď vonku svieti slnko a na displeji prd vidno. Ďakujem Vám za rady, ale ešte sa opýtam na fujifilm HS25. Oplatilo by sa mi naň zháňať peniaze? Zaujalo ma tam hlavne manuálne zaostrovanie, manuálny zoom a aj to fullHD video. Kamarát ma fuji HS40 a veľmi si ho chváli, a nevidím medzi nimi nejaké obrovské rozdiely. Ak by sa naozaj oplatil, tak tých 50 EUR by som už snáď niekde zohnala (hoc aj požičala)

blahoslav J B Art
2013-05-08 14:02:13+02
príspevok od: nika147
Ja by som radšej foťák s hľadáčikom, predpokladám, že to poznáte keď vonku svieti slnko a na displeji prd vidno. Ďakujem Vám za rady, ale ešte sa opýtam na fujifilm HS25. Oplatilo by sa mi naň zháňať peniaze? Zaujalo ma tam hlavne manuálne zaostrovanie, manuálny zoom a aj to fullHD video. Kamarát ma fuji HS40 a veľmi si ho chváli, a nevidím medzi nimi nejaké obrovské rozdiely. Ak by sa naozaj oplatil, tak tých 50 EUR by som už snáď niekde zohnala (hoc aj požičala)
pozicaj si ho od kamarata, vyskusaj pofotit v roznych situaciach, pozri fotky na pocitaci, citi to bude stacit

hugoba
2013-05-08 14:32:02+02
ten fuji HS25 ti bude zaciatok isto stacit,len vedz ze ma miniaturny snimač 1/2" ktory bude produkovat horsie snimky pri vyssom iso atd. Ale isto na zaciatok,na naucenie a pochopenie (ako funguje clona cas ...) je dobrý.

lowenature
2013-05-08 18:12:03+02
http://www.edigital.sk/Kompaktne_foto_zariadenia/Foto-Video/Fotoaparaty-c1196.html

stefanm
2013-05-08 21:42:20+02
Neviem ako HS40, ale HS25 má práve ten elektronický hľadáčik len ťažko použiteľný, jedná sa o 0,2" EVF s 200 000 bodmi a 97% pokrytím. Už HS30 má 0,26" EVF s 920 000 bodmi a 100% pokrytím, čo je niečo úplne iné. Musíš rátať s tým, že budeš nosiť cca 730 gramov a to nie je málo + budeš musieť rátať s tým, že s týmto foťákom budeš veľmi nápadná a teda fotiť medzi ľudmi bude dosť veľký problém. Celkovo však je to dobrý veľký foťak, ak Ti to, čo som popísal nevadí, tak kľudne na neho môžeš začať šetriť.

nika147
2013-05-08 23:06:27+02
Tak dúfam, že ten hľadáčik bude postačujúci aspoň v slnečných dňoch. A veľkosť mi nevadí, ja práve chcem niečo väčšie ako doteraz.

S požičaním bude asi trochu problém, keďže on chodí do školy na druhom konci SR a je málokedy doma, ale tie fotky, ktoré má v albumoch, sú veľmi pekné, aj makro, aj fotky v akcii, aj fotky mesiaca má veľmi pekné, pre mňa úplne postačujúce.

Aja02
2013-05-09 17:06:04+02
Ja mám superzoom Panasonic Lumix DMC FZ18. Tiež som bola v podobnej situácii ako ty s tým rozdielom, že som nemala žiaden fotoaparát a veľmi som chcela začať fotiť. Kúpila som ho cez bazoš za 120€. Bol v dobrom stave a majiteľ mi k nemu pribalil aj polarizačný filter a pamäťovú kartu.
Je to fajn foťák. Mne v pohode stačí. Fotí pekné makro a aj portrét. Má aj manuálne nastavenia, takže na ňom nastavíš clonu, expozičný čas, ISO, atď. Jediná nevýhoda je tá, že má na nič automatiku, ale je to vlastne aj výhoda. Ak som chcela mať peknú fotku, musela som sa naučiť nastaviť ten foťák.

stancok
2013-05-10 05:37:08+02
z vreckovych kompaktov sony hx20, nikon P310,oly xz-1 alebo ked chces vyslovene ultrazoom s hladacikom tak panasonic fz62/fz48 by sa vmestil do tvojich financnych moznosti, aj ked o dost lepsi by bol FZ200(uz len koli svetelnosti),ale na ten mat asi nebudes..alebo potom ten fuji hs30 co si spominala,ale skor by som mozno bral panasonic uz len cisto koli lepsim znackvym objektivom leica

nika147
2013-05-14 19:45:32+02
No, tak nakoniec som objednala ten Fuji HS25. Už ho mám aj doma, vyzerá veľmi pekne, aj z vonku aj to menu a prostredie, je to pekne prehľadné. Manuálne zaostrovanie je super, aj krásne videá robí, robí aj vysokorýchlostné videá (neviem prečo všade uvádzajú že nerobí). Veľmi sa mi ľúbi, aj keď som ešte neobjavila všetky jeho funkcie

Meesh
2013-05-14 23:31:53+02
na bazosi najdes pouzitu canon 400D aj s objektivom do 200eur.... kraviny ako SHKSYypsilon by som nekupovala... ten fotak ti posluzi este roky

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()