18-55 je na dva týždne dobrý čoskoro bude chýbať ohnisko kúp univerzálny 18-105 ,na nom sa neotáča ani prední člen môžeš použiť polarizačný filter na 18-55 je to nemožné kedže ho musíš nastaviť do svojej polohy
18-55 je na dva týždne dobrý čoskoro bude chýbať ohnisko kúp univerzálny 18-105 ,na nom sa neotáča ani prední člen môžeš použiť polarizačný filter na 18-55 je to nemožné kedže ho musíš nastaviť do svojej polohy
Nemožné nie je takmer nič a fotenie s polarizákom na objektíve kde sa otáča predný člen už vôbec nie. Iba trošku nepohodlné.
Nikon D3100 + setový objektív AF 18-105 VR - tiež s ním začínam a som zatial velmi spokojný, môžem len odporučiť, ked chceš ušetriť kup si iba telo nove a objektív aj použitý cez nejaký inzerát alebo pod.
objektiv tak skoro menit urcite nebudem , myslite ze bude postacujuci aj ten setovy? , pripadne co hovorite na nikon p510 alebo nieco podobne ...
Ved hovorim, nikon d3100 a ten objektiv 18-105 a to ti bude dlho stačit, nemusiš nič menit ak niesi moc naročny, nikon d3100 sa da kupit do 300e a ten objektiv okolo 200e novy, alebo nieco cez 100-150e z druhej ruky, tato zostava podla mna najlepšia volba na na začiatok, +jednoduche ovladanie...
ako pisal jurij...nemozne to nie je...fotil som s 18-55-kou a aj polarizakom....jednoducho zaostris a az potom nastavis polarizak...alebo nastavis polarizak a zaostris...v tomto druhom pripade sa spoliehas na to ze na krajinke fotak preostri minimlane a tym padom sa predny clen pootoci o tak maly uhol, ze to nijak dramaticky nezmeni efekt polarizacie ale inak suhlasim ze 18-105-ka by bola lepsia...
a k teme...tak ako ti tu radia...d3100 + 18-105 alebo 1100d + 18-135....chod si oba osahat niekam do obchodu a ktory ti viac sadne do ruky tak ten si kup....samozrejme ze sa to da riesit aj cez bazar...
Radšej došetri alebo si požičaj od rodičov, cez prázdniny choď na brigádu (neviem koľko máš rokov) a kúp si niečo lepšie (napr. ojazdený Nikon D7000 + N50/f1,8) lebo za 6 mesiacov budeš dávať inzerát "Predám Nikon D3100 ..... a budeš čakať, ktorý nováčik si ho od teba so stratou kúpi.
Radšej došetri alebo si požičaj od rodičov, cez prázdniny choď na brigádu (neviem koľko máš rokov) a kúp si niečo lepšie (napr. ojazdený Nikon D7000 + N50/f1,8) lebo za 6 mesiacov budeš dávať inzerát "Predám Nikon D3100 ..... a budeš čakať, ktorý nováčik si ho od teba so stratou kúpi.
... je to čistá pravda, ale má to háčik. Možno po pár mesiacoch zistí, že fotiť ho nebaví a odloží foťák navždy do skrine, alebo nikdy "nevyrastie*" a bude fotiť len v režime - automatika.
dakujem za nazory . ide mi o to ze si chcem po case kupit nejaky kvalitnejsi fotak , do 450e , nepocitam s tym ze budem menit objektiv ktory je zakladny v sete a to D3100 + 18-55 AF-S , cize chcel by som si nechat ten , aspon zatial , mam ist teda do toho alebo zvazit kupu ineho modelu ? moj rozpocet je 450eur.
dakujem za nazory . ide mi o to ze si chcem po case kupit nejaky kvalitnejsi fotak , do 450e , nepocitam s tym ze budem menit objektiv ktory je zakladny v sete a to D3100 + 18-55 AF-S , cize chcel by som si nechat ten , aspon zatial , mam ist teda do toho alebo zvazit kupu ineho modelu ? moj rozpocet je 450eur.
Ako ti tu mnohí radili ... kúp si D3100 radšej v sete s 18-105 a nie s 18-55. Rozdiel v cene nie je tak výrazný, ako rozdiel v objektívoch.
... napr. tu ho máš za 463€, teda svoj rozpočet moc neprekročíš a verím, že s tým objektívom budeš spokojný http://www.talkive.sk/index.php?orderby=pocet_klikov&keyword=D3100&submit=&Itemid=1&option=com_virtuemart&page=shop.browse
Rada pri vybere fotoaparatu
nikon coolpix p510 , canon eos 1100d co poviete?
cena do 450e ,
fotit by som chcel hlavne osoby , prirodu , deti , takpovediac skoro vsetko
dakujem za rady!
... je to čistá pravda, ale má to háčik. Možno po pár mesiacoch zistí, že fotiť ho nebaví a odloží foťák navždy do skrine, alebo nikdy "nevyrastie*" a bude fotiť len v režime - automatika.
... napr. tu ho máš za 463€, teda svoj rozpočet moc neprekročíš a verím, že s tým objektívom budeš spokojný
http://www.talkive.sk/index.php?orderby=pocet_klikov&keyword=D3100&submit=&Itemid=1&option=com_virtuemart&page=shop.browse
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa