Fórum » Vyberáme fotoaparát

Prosim poradte

PauliePaulie
PauliePaulie 2013-05-12 14:20:57+02
Rozpocet mam cca 1100 eur +- . Chcel by som fotoaparat, zrkadlovku. Kvalitnejsie telo, odolne aj do horsich podmienok. Fotim viac von ako v interieri. Zvierata, ludi, trosku architekturu. ( sklo teraz nejdem vyberat ) Uvazoval som nad Pentaxom K 5 II, K 30, Nikonom D7000, D7100.Nejake ine tipy? Dakujem Vam.

Paulie
2013-05-12 23:24:04+02
príspevok od: ivvlko
vo všetkých príspevkoch sa autori tvária,že existujú len dvaja výrobcovia/Canon,Nikon/Zobudí sa už niekto,kto má iný aparát a je s ním spokojný.Ja mám Pentax
Keď napíšem čo mám ja, tak opadneš.

Luu
2013-05-13 03:17:19+02
príspevok od: palo2811
A čo taký stredoformát ?
a co plnoformat?

daze
2013-05-13 09:07:04+02
príspevok od: Paulie
Napis....

PauliePaulie
2013-05-13 10:22:26+02
Pani, prosim nerieste tu co mate, dakujem.

phototomas
2013-05-13 11:11:55+02
Boli tu nejaké reakcie Pentaxákov ale žiadna rada... Čo tak odpovedať na otázky??
Pentax som nikdy nemal, z čítania viem, že nie sú zlé a sú minimálne konkurencie schopné Vs Canikon. No v rámci príslušenstva si nemyslím že je až taká voľba ako u canikonu. Tiež výber skiel a ich rozšírenie 2nd hand. Tam by som skôr hľadal problém.

Ja radím - D300 ( ako bolo hore spomenuté chip nie je všetko a telo je to super )
- 7D - v podstate to isté ako D300, pár vychytávok ale žiadny priepastný rozdiel. Jazené by som asi pozeral po D300 nie Skovú, tie sú relatívne lacnejšie ako 7D a voči skovej je v podstate len obohatená a lepšie video ktoré ty nechceš

PauliePaulie
2013-05-13 11:21:32+02
príspevok od: phototomas
Boli tu nejaké reakcie Pentaxákov ale žiadna rada... Čo tak odpovedať na otázky??
Pentax som nikdy nemal, z čítania viem, že nie sú zlé a sú minimálne konkurencie schopné Vs Canikon. No v rámci príslušenstva si nemyslím že je až taká voľba ako u canikonu. Tiež výber skiel a ich rozšírenie 2nd hand. Tam by som skôr hľadal problém.

Ja radím - D300 ( ako bolo hore spomenuté chip nie je všetko a telo je to super )
- 7D - v podstate to isté ako D300, pár vychytávok ale žiadny priepastný rozdiel. Jazené by som asi pozeral po D300 nie Skovú, tie sú relatívne lacnejšie ako 7D a voči skovej je v podstate len obohatená a lepšie video ktoré ty nechceš

Super, dik.

juve16
2013-05-13 11:21:59+02
príspevok od: PauliePaulie
Rozpocet mam cca 1100 eur +- . Chcel by som fotoaparat, zrkadlovku. Kvalitnejsie telo, odolne aj do horsich podmienok. Fotim viac von ako v interieri. Zvierata, ludi, trosku architekturu. ( sklo teraz nejdem vyberat ) Uvazoval som nad Pentaxom K 5 II, K 30, Nikonom D7000, D7100.Nejake ine tipy? Dakujem Vam.
v tomto rozpočte a požiadavke odolného tela by som bral cez bazár canon 5D Mk II. Nezabúdaj, radšej investovať do skla ako do tela, opačne je to blbosť.

palo2811
2013-05-13 11:30:00+02
Pentax je na tej istej úrovni ako CaNikin čo sa tíka ASP-C tiel .Objektívy sú čo do optiky aj lepšie vo svojich triedach čo by sa im dalo vytknúť šróbovy pohon AF aj keď sa prechádza na pohon SDM/DC motory v objektívoch je ich zatiaľ málo a pribúdajú pomaly .Čo sa týka výberu skiel všetko podstatné je k dispozícii .

PauliePaulie
2013-05-13 11:35:07+02
Pentax je na tej istej úrovni ako CaNikin čo sa tíka ASP-C tiel .Objektívy sú čo do optiky aj lepšie vo svojich triedach čo by sa im dalo vytknúť šróbovy pohon AF aj keď sa prechádza na pohon SDM/DC motory v objektívoch je ich zatiaľ málo a pribúdajú pomaly .Čo sa týka výberu skiel všetko podstatné je k dispozícii .
Prepac, vobec neviem o com pises, co to je Srobovy pohon auto focusa a co to je pohon SDM/DC? Laicky poprosim. dik

PauliePaulie
2013-05-13 11:43:46+02
Prepacte, neni mi celkom jasne preco sa priklanate k telu Nikon D300 a nie k telu Nikon D7000, alebo 7100, lebo podla snapsort nevidim ziadne vyhody nikonu d300, ale mozno to je len mojou nevzdelanostou

palo2811
2013-05-13 11:55:54+02
Šróbový pohon je motor v tele fotáku a v objektíve je len hriadeľ . Podporuje to využitie skiel až z 90´rokov . tento pohon an telách aj Nikon ale len na vyšších . SDM sonický motor .

PauliePaulie
2013-05-13 12:03:42+02
Šróbový pohon je motor v tele fotáku a v objektíve je len hriadeľ . Podporuje to využitie skiel až z 90´rokov . tento pohon an telách aj Nikon ale len na vyšších . SDM sonický motor .
Dakujem za odpoved, a ved ja co som cital je to skor vyhoda mat focus v tele nie ?

kovacmj
2013-05-13 12:04:10+02
Telo?: D7000, resp. D7100
Sklo?: Na začiatok určite 18-105
Podľa mňa.

PauliePaulie
2013-05-13 12:10:48+02
príspevok od: kovacmj
Telo?: D7000, resp. D7100
Sklo?: Na začiatok určite 18-105
Podľa mňa.
Aspon ze tie 18-105 dava nikon VR heh

b.a.f.o.a.r.t.
2013-05-13 12:16:33+02
príspevok od: Paulie
yeden paulie mi tu uplne stacil

Neschopko
2013-05-13 12:25:03+02
príspevok od: PauliePaulie
len pre upresnenie.
1. Čo znamená "kvalitnejšie telo, odolné aj do horších podmienok"?
2. A čo od toho foťáku očakávaš? Fotiť zvieratá, ľudí, trošku architektúru môžeš akýmkoľvek foťákom.

phototomas
2013-05-13 12:43:48+02
príspevok od: Neschopko
len pre upresnenie.
1. Čo znamená "kvalitnejšie telo, odolné aj do horších podmienok"?
2. A čo od toho foťáku očakávaš? Fotiť zvieratá, ľudí, trošku architektúru môžeš akýmkoľvek foťákom.
ďalšia rada nad zlato.
1, Čomu presne v bode "kvalitnejšie telo, odolné aj do horších podmienok" nerozumieš?
Ja by som použitím zdravého sedliackeho rozumu dedukoval, že by sa nemalo jednať o plastové Low entry hračky. On sa nepýtal či potrebuje odolné telo ale napísal že také telo chce.
2, Čo od neho očakáva? To že bude odolné a bude sa dať použiť na menované veci.

Nechápem prečo, keď nemáš odpoveď na jeho otázky dávaš zbytočné otázky ktoré zodpovedal už v prvom príspevku. Strata času. Uznávam, že názov vlákna moc nezvládol ale odpovedať sa na to dá! Či? Takéto príspevky akurát odrádzajú ľudí od zakladania vlákien a navštevovania tohoto fóra.

kaFOtka
2013-05-13 13:09:39+02
ďalšia rada nad zlato.
1, Čomu presne v bode "kvalitnejšie telo, odolné aj do horších podmienok" nerozumieš?
Ja by som použitím zdravého sedliackeho rozumu dedukoval, že by sa nemalo jednať o plastové Low entry hračky. On sa nepýtal či potrebuje odolné telo ale napísal že také telo chce.

Nechápem prečo, keď nemáš odpoveď na jeho otázky dávaš zbytočné otázky ktoré zodpovedal už v prvom príspevku. Strata času. Uznávam, že názov vlákna moc nezvládol ale odpovedať sa na to dá! Či? Takéto príspevky akurát odrádzajú ľudí od zakladania vlákien a navštevovania tohoto fóra.
sak teda ked presne vie co chce naco zakladal vlakno? nech si kupi to co si moze dovolit, v tejto dobe pati, ze cim viac investuje tym viac ma.. a starsi model je vzdy horsi ako novy, z novej generacie.. potom mu zostava len rozhodnut znacku pentax/nikon.. a to je vzdy len o chuti. lebo je to to iste

Neschopko
2013-05-13 14:09:05+02
ďalšia rada nad zlato.

Z tvojho príspevku som pochopil, že odolné telo do horších podmienok je akákoľvek nie Low entry zrkadlovka a keďže s tou nie Low entry zrkadlovkou chce fotiť zvieratá, ľudí a trošku architektúru, tak najlepšie čo si môže vybrať je 7ročná D300.
Myslel som si, že pod pojmom "kvalitnejšie telo, odolné aj do horších podmienok" neočakáva len hoci čo, čo nie je Low entry. Myslím, že je natoľko inteligentný, aby vedel, ktoré sú plastové hračky a ktoré sú už vyššie modely a asi očakáva niečo viac a v tom potrebuje poradiť. No sedliacky rozum asi hovorí niečo iné. Tak sa radšej nebudem pýtať a nechám mu radiť odborníkov, ktorí mu tu dajú tú "radu nad zlato".

PauliePaulie
2013-05-13 15:57:01+02
ďalšia rada nad zlato.

Gratulujem, patris medzi par normalnych ludi na tejto stranke, nie ako Neschopko

Strana 2 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()