Fórum » Vyberáme fotoaparát

Kompakt za okolo €200

pedroboy
2013-06-04 15:17:50+02
Zdravím všetkých. Môj starý foťáčik doslúžil a teda ja načase kúpiť niečo nové. Malo by sa jednať o kompakt pre, dá sa povedať, laika (moc sa do toho nevyznám, ale stretol som ľudí čo držali foťák v ruke, no bola to katastrofa čo s ním dokázali resp. nedokázali). Fotiť nebudem nič špeciálne, len to, čo príde pod ruku (na výletoch, dovolenkách, nejaké to makro a pod), v interiéri aj exteriéri, proste typický "víkendový" fotograf. Takže nemám žiadne zvláštne požiadavky na fotoaparát, možno stabilizácia obrazu (ktorá mi chýbala pri terajšom), tiež aby zvládol čo najširší záber z čo najmenšej vzdialenosti (nie je nejaká extra špeciálna podmienka). Ďalej ako som niekde videl, akumulátory sa nedajú vymeniť (ak som dobre pochopil), takže takéto v žiadnom prípade. A samozrejme nie je na škodu dlhšia výdrž batérie. Tiež každý foťák musí zvládať natočiť schopné video, ale myslím, že s tým by nemal byť problém. Ohľadom zoomu neviem, keďže vždy som spravil roztrasené foto s tými, čo som doteraz mal. Vás prosím o radu - po čom sa pozerať, z čoho vybrať, keďže nemám prehľad vo fotoaparátoch. Za odpovede vopred veľmi pekne ďakujem.
0
0

Erick
2013-06-04 15:27:44+02
A na to hlavné som skoro zabudol:
www.ephoto.sk/forum/11/10700/kompakt-okolo-200-eur/
0
0

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2013-06-04 15:41:02+02
Duplikovana tema.
0