Zdravím chcel by som od vás pomôcť V poslednej dobe ma veľmi začalo baviť fotenie Chcel by som si kúpiť nejakú zrkadlovku vrámci rozpočtu Rozmýšľam nad Sony alpha a58 a Nikon D3200 Fotoaparát budem využívať na fotenie prírody , rodiny a syna na futbale . Som začiatočník tak prosím berte to na vedomie Za pomoc fakt ďakujem ))
Ak sa foteniu budes skutocne venovat, tak osobne Ti odporucam Nikon a to len preto, ze je viac rozsireny a tak sa skor dostanes k dalsiemu prislusenstvu svojej fotovybavy. Kvalita fotografickeho vysledku je vsak uz len na Tebe, bez ohladu na znacku.
Dakujem ti veľmi pekne a prosim ťa či by si mi odporučil kupiť k fotoaparátu ? myslim nejaké objektívy , karty atď . A ešte prosim ťa aký model by bol na začitako dobrý ? Za odpoveď vopred ďakujem
Dakujem ti veľmi pekne a prosim ťa či by si mi odporučil kupiť k fotoaparátu ? myslim nejaké objektívy , karty atď . A ešte prosim ťa aký model by bol na začitako dobrý ? Za odpoveď vopred ďakujem
Ešte by som pouvažoval o Nikone D5100 v danej cenovej hladine ... myslím, že je to lepšia voľba, ako D3200. Radiť pri sklách je tažšie. Ide o to, kam ťa peňaženka pustí
Osobne pouzivam karty od Sandisku, ale to je vec vkusu a co sa tyka objektivu, tak tam Ti na dlhy cas dobre posluzi 18 - 105tka od Nikonu, kym fotenim sam prides na to, ake poziadavky na objektivy mas.
Neznamená pri výbere fotoaparátu že čím viac mpx tým lepšie nie ? prepáčte tieto otázky sa vám zdajú asi čudné ale som fakt začiatočník tak to prosim berte z nadhľadom
Neznamená pri výbere fotoaparátu že čím viac mpx tým lepšie nie ? prepáčte tieto otázky sa vám zdajú asi čudné ale som fakt začiatočník tak to prosim berte z nadhľadom
mpx je len veľkosť fotky takže teda teraz sa to už používa ako reklamný ťach nemysli si že čím viac mpx tím lepšia fotka
No práve to môže byť naopak, čím viac Mpx tým potrebuješ kvalitnejší objektív, ver že by ti stačilo telo kludne ktoré má 12-16Mpx
Určite počet MPX nie je to prvoradé, na čo sa pozeraj. Napr. D90, D7000, D300 majú menej MPX ako D3200 a tie foťáky sú niekde inde. Neviem, aký máš rozpočet a čo od fotenia očakávaš (resp. aké máš predstavy o dokupovaní objektívov a pod.) no ak si na začiatok kúpiš Nikon D5100 + 18-105, myslím, že nebudeš ľutovať. Časom potom sám zistíš, aké ďalšie objektívy budeš potrebovať, no na také to bežné fotenie doma a na dovolenkách ti to bude postačovať.
V názve a tvojom príspevku máš malý bug... D5200 VS D3200 . Ak chceš fotiť zober D5200 bude to kvalitný prístroj. Ak budeš točiť video pri dinamických scénach, ktoré uvádzaš, choď do Sony. Portfólio objektívov ma väčšie Nikon. Na oboch stranách existujú chuťovky a aj seťáky. Na začiatok normálna voľba. Kým sa človek naučí a spozná svoj nástroj a svoje limity ubehne doba. A potom aj tak pokročilo cvakajúci človek chce meniť telo a sklá. Záleží od finančného limitu a niekedy aj od prvého vstupu do tábora niektorej firmy...
Mám Sony A58 a som s ním nadmieru spokojný. Podľa mňa ak chceš fotiť ten spomínaný futbal tak zober sony, budeš spokojný. A zober kartu triedy 10 a aspoň 16GB. Ozaj a video je tiež veľmi dobré. .
Sony SLT A58 alebo Nikon D5200 :-)
Za pomoc fakt ďakujem
Za odpoveď vopred ďakujem
Objektív kúpiš aj za 150€ aj za 1000€
nemysli si že čím viac mpx tím lepšia fotka
nemysli si že čím viac mpx tím lepšia fotka
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta