Ten, ktory ti dobre sedi v ruke, http://snapsort.com/compare/Nikon_D3100-vs-Sony_Alpha_DSLR-A330 co sa parametrov tyka, vitaz je jasny, druha vec je ergonomia tela, ktoru ma podla mna znova lepsiu Nikon, iked to je to telo male, ale vsetko je to subjektivne, treba si to oblapkat. Co sa skiel tyka, Nikon system ich ma o dost viac, kedze stavas system, treba to mat na pamati.
Názory sú jasné, no kde je porovnanie kvality fotiek? SONY má perfektné farby, čo bolo vidno už aj pri A200 - preto ju mám a som maximálne spokojný. A čo sa týka skiel, minolťácke sklá su veľmi kvalitné a dajú sa použiť a hlavne kúpiť lacno. A je tu vidno aj tá zaritosť voči nikonu, samozrejme že ti každý odporučí nikon, pretože ho používa a číta recenzie, no väčšinou nedržali sony. Hlavne chyť a uvidíš, ak ti bude lepšie sedieť sony, neváhaj a vyser sa na tabuľky, ak nikon, tak neni o čom.
Ja som mal dlhsiu dobu a200, napriek tomu Ti radsej odporucim Nikon. Nie preto, ze som zaryty fanusik, alebo zeby som trpel averziou, ale preto, ze je novsi, ma lepsi obraz pri vysokej citlivosti, video, live view, veci pre novacika znacne ulahcujuce prve kroky s fotoaparatom.
Navyse, hoci Minoltacke objektivy skutocne su lacne a kvalitne, ostria dost pomaly a sem tam nepresne, taka 35/1.8G alebo 501.8G su na tom lepsie.
Nikon d3100 je za salenu cenu teraz v electroworlde
http://www.electroworld.sk/product/fotoaparaty-a-kamery/zrkadlovky/NIKD3100DZ/nikon-d3100-2-objektivy-af-s-dx-nikkor-18-55mm-ii-af-s-dx-nikkor-55-200mm-zrkadlovka presne tak
Cize by ste tuto kupu (spomenuta akcia/zlava v Electroworlde) neodporucali?
Tak podla mojho nazoru zavisi od toho, ci tu stabilizaciu vyuzijes, resp. potrebujes, hlavne, ked nebudes fotit primarne za sera a vecer, ale je dobre ju mat, ked ju bude treba, u teleskiel je to uz skor nutnost, kym neplanujes fotit zo stativu. Vseobecne neplati, ze objektiv musi mat stabiilizaciu, aby stal za kupu (vid vela top skiel bez nej)
Cize by ste tuto kupu (spomenuta akcia/zlava v Electroworlde) neodporucali?
jasné že hej ved ten objektív čo máš k nemu má aj stabilizátor a ten objektív v shope stoji 160 eur takže to je mega cena proste sa ti to oplatí choj do toho na začiatok ti to bude určite stačiť
Nikon D3100 vs. Sony A330
http://snapsort.com/compare/Nikon_D3100-vs-Sony_Alpha_DSLR-A330
co sa parametrov tyka, vitaz je jasny, druha vec je ergonomia tela, ktoru ma podla mna znova lepsiu Nikon, iked to je to telo male, ale vsetko je to subjektivne, treba si to oblapkat. Co sa skiel tyka, Nikon system ich ma o dost viac, kedze stavas system, treba to mat na pamati.
Navyse, hoci Minoltacke objektivy skutocne su lacne a kvalitne, ostria dost pomaly a sem tam nepresne, taka 35/1.8G alebo 501.8G su na tom lepsie.
O výstupe ani nehovoriac...
Večer je už samozrejme vidieť rozdiely...
Všetko je podľa mňa otázkou peňazí a požiadavkou
Z tých dvoch je Nikon lepší dokonca teraz v akcii za 300,- Eur aj v super cene. Ale neznamená to že ti bude robiť lepšie fotky
O výstupe ani nehovoriac...
presne tak
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie